15 Temmuz ruhunu yaşatmamız lazım

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
15 Temmuz ruhunu yaşatmamız lazım
15 Temmuz gecesi FETÖ’cü hainler Meclis’i işgal etmek için üç kez bombaladı. Ancak milletin vekillerinin direnişiyle karşılaştılar. AK Parti’li Necdet Ünüvar, “O gece adeta sihirli bir değnek dokundu. Kim nereyi koruması gerekiyorsa oraya koştu” dedi

FETÖ'nün darbe girişiminde üç kez bombalanan Meclis'te büyük direniş gösteren AK Parti Milletvekili  ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, o geceyi SABAH'a anlattı. Ünüvar şunları söyledi:


 15 Temmuz işgal girişimiydi. Darbe girişimine Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, milletimiz ile asker ve polis içindeki vatanseverler direndi. Ele geçirselerdi ülkeyi alıp bir başka güce devretme söz konusu olacaktı. Püskürtülmeseydi her şeyini kaybetmiş bir toplum haline gelecektik.


 Askeri üniforma giymiş hainlerin tanklarla sokaktaki vatandaşları ezdiğine şahit olduk. Meclis'e 3 bomba atıldı. Birinci bomba bahçeye atıldı. İkinci ve üçüncü bomba Genel Kurul'u hedefledi. Genel Kurul'a düşse 50-60 milletvekili hayatını kaybedebilirdi. O gece adeta sihirli bir değnek dokundu. Kim nereyi koruması gerekiyorsa oraya koştuk. Milletin ülkesini böyle koruyacağını darbeci hainler hesap edemedi.


 Devletin yetkili kurulları FETÖ'yü temizlemek için yoğun gayret sarf ediyor. Tabi 40 yıla dayalı sistematik bir yapılanma var. Bir anda bitirmek kolay değil, Bizim devlet olarak 15 Temmuz ruhunu yaşatmamız, diri tutmamız lazım.

 



TRAVMAYI ATLATTIK
Çam ise yaşananları şu cümlelerle özetledi:
 Kadınlarımız, Nene Hatun'un torunları olduklarını o gece gösterdi. Partimizde ilk ışıkları açanlar kadın kollarımızdı. O gün inanılmaz bir cesaret vardı. Meclis'e bomba atılıyor ne bir masanın altına giren ne bir sütunun yanına giden vardı. Aksine slogan atmaya başladık. Kadın vekiller ağırlıktaydı. Ekonominin çok iyi olduğu bir noktada, hak ve özgürlüklerin olduğu, Türkiye'nin dış dünyada itibarlı görüldüğü bir noktada bunun olması acı bir şey. O gece halkın sokağa çıkmasını sağlayan da bu güç oldu.


 Cumhurbaşkanımızı canlı görmemiz bizi rahatlattı ve halkın dimdik durmasında etkin oldu. Bir aylık nöbetler halkımız için o kadar iyi oldu ki üzerimizdeki travmayı attık. Yenikapı ruhu devam etmeli. Ülkemizin üzerinde oynanan oyunları görmemiz lazım. FETÖ çok büyük bir planın parçası. "Adalet" diye yola çıkanların mutlaka bunları görmeleri lazım.

'O GECE ORTAK BİR RUH OLUŞTU'
MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay Genel Kurul'da konuşmalar devam ederken bomba atıldığını anlatarak, " Salon toz duman içinde kaldı. Fakat orada artık ortak bir ruh oluşmuştu. Kararlı bir direnç söz konusuydu. Aradan geçen bir yıllık süre, bunların cezalandırılması bakımından gecikmiş bir süredir. Gecikmiş adalet, adalet değildir. Beklentimiz bu yargılama süreçlerinin bir an evvel tamamlanması ve suçluların hak ettikleri cezaya ulaşmasıdır. Askeriye, emniyet ve yargıyı yönlendiren asıl elebaşıların ve siyasi ayağının halen ortaya çıkarılmamış olması en büyük noksanlıktır. Bu konuda da artık gecikmeye tahammül kalmamıştır" diye konuştu.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Geleceğe cüret et...Önceki Haber

Geleceğe cüret et...

Çengelköy’de direnen 4 kişiyi vurduk sorun yokSonraki Haber

Çengelköy’de direnen 4 kişiyi vurduk sor...

Yorum Yazın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine izin vermeyiz
Boykot yüzünden zarar eden CHP'li pazarcı AK Parti'ye geçti
Başsavcılıktan CHP talimatı: 86 kişinin ifadesi alınacak
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluk itirazına ret
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP demek cunta demektir
Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik övgüleri dünya basınında
Netanyahu: Türkiye ile Suriye'de çatışmak istemiyoruz
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Özgür Özel'e: Artık haddini bil
Devlet Bahçeli 2 ay sonra kameralar karşısında
Vatandaş isyanda! “Boykot çağrısından sonra CHP’den istifa ettim"
Boykot çağrısı yapan Aybüke Pusat, Teşkilat dizisinden atıldı
ABD Başkanı Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü
Aslı Baykal : ''Zor oldu ama tehlikenin ucundan dönmüşüz.''
Süleyman Soylu'dan Cumhurbaşkanı'na hakarete tepki: Sabrımızı yanlış anlıyorsunuz
İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında mahkeme kararları açıklıyor
Ekrem TUTUKLANDI....................
İBB Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun tutuklandı
Aslı Baykal'dan CHP'ye FÜZE !
Görülmemiş rüşvet tehdidi! 'Geleceğin Cumhurbaşkanı ile kötü olmak mı istiyorsunuz?'
CHP, 6 Nisan günü olağanüstü kurultay yapma kararı aldı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar