Artık 'Gerçek Belediyecilik' vizyonuyla hizmet verecekler.Rozetlerini Erdoğan taktı
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP’den istifa ederek AK Parti’nin 24’üncü kuruluş yıl dönümü töreninde rozetini taktı ve “Alnım ak, başım dik, gerekirse tek tek açıklarız” dedi. Çerçioğlu ile birlikte toplam dokuz belediye başkanı daha AK Parti’ye katıldı.
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) istifa ederek Adalet ve Kalkınma Partisi’ne (AK Parti) katıldı. AK Parti’nin 24’üncü kuruluş yıl dönümü kutlamalarında rozetini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan alan Çerçioğlu, “Alnım ak, başım dik. Gerekirse tek tek açıklarız” sözleriyle dikkat çekti.
AK PARTİ'NİN 24. YIL KUTLAMALARINDA ROZET TAKTI
Ankara’da düzenlenen AK Parti 24’üncü yıl dönümü töreninde Özlem Çerçioğlu’nun yanı sıra dokuz belediye başkanı daha partiye katıldı. Tören sırasında AK Parti rozeti takan Çerçioğlu’nun bu hamlesi, yerel siyaset gündeminde geniş yankı uyandırdı.
AK PARTİ'YE KATILAN BELEDİYE BAŞKANLARI
Partiye yeni katılan isimler arasında şu belediye başkanları yer aldı:
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu
Söke Belediye Başkanı Mustafa İberya Arıkan
Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırım Kaya
Yenipazar Belediye Başkanı Malik Ercan
Gaziantep Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz
Isparta Yalvaç Belediye Başkanı Mustafa Kodal
Yalova Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca
Kastamonu Bozkurt Belediye Başkanı Muhammer Yanık
Aksaray Yeşiltepe Belediye Başkanı İsmail Akpınar
İSTİFA GEREKÇESİNİ AÇIKLADI
Özlem Çerçioğlu, CHP’den ayrılış kararını sosyal medya hesabından yaptığı uzun bir açıklamayla duyurdu. Partide yaşadıkları sorunları defalarca yetkili makamlara ilettiklerini ancak sonuç alamadıklarını vurgulayan Çerçioğlu, “Anti-demokratik uygulamalar” ve “temel prensiplerime aykırı durumlar” nedeniyle aynı yolda yürüyemeyeceğini belirtti.
Çerçioğlu, açıklamasında dürüstlük, yasalara uygun hizmet ve kamu ahlakı ilkelerinden taviz vermeyeceğini ifade ederek, “Şahsım ve ailem hedef alındı. Cumhuriyet Halk Partisi'nde siyaset yapma imkânım kalmadı” dedi.
AYDIN HALKINA MESAJ
İstifasına rağmen Aydın halkına hizmet anlayışının değişmeyeceğini söyleyen Çerçioğlu, “Bugüne kadar nasıl hizmet ettiysem, aynı prensiplerle çalışmaya devam edeceğimden kimsenin şüphesi olmasın” sözleriyle Aydınlılara seslendi.
Kaynak:trhber
Yorum Yazın