4 ülkenin uçakları Rus jetlerinin etrafını sardı! Dünya savaşının eşiğinden dönüldü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
4 ülkenin uçakları Rus jetlerinin etrafını sardı! Dünya savaşının eşiğinden dönüldü
12 adet nükleer füze yüklenebilen stratejik bombardıman uçakları Tu-160'lar havalandı, kısa süre sonra dört ülkenin jetleri etrafını sardı.

Foto - Avrupa'nın kuzeyinde sekiz saat boyunca uçan nükleer bomba taşıma kapasitesine sahip iki Rus jeti, dört ayrı ülkeye ait savaş uçakları tarafından yakından izlendi.

Avrupa'nın kuzeyinde sekiz saat boyunca uçan nükleer bomba taşıma kapasitesine sahip iki Rus jeti, dört ayrı ülkeye ait savaş uçakları tarafından yakından izlendi.Rusya Savunma Bakanlığı'nın yayınladığı bir dakikalık video, iki adet stratejik bombardıman uçağı Tu-160'ın Baltık Denizi'ne doğru havalanmasıyla başlıyor.

Foto - 12 adet kısa menzilli nükleer füze taşıyabilen uçaklar, bir süre sonra NATO üyesi Polonya ve Danimarka'ınn yanı sıra İsveç ve Finlandiya ordusuna ait jetler tarafından takibe alındı.

12 adet kısa menzilli nükleer füze taşıyabilen uçaklar, bir süre sonra NATO üyesi Polonya ve Danimarka'ınn yanı sıra İsveç ve Finlandiya ordusuna ait jetler tarafından takibe alındı.Sekiz saat süren devriye uçuşunda Rus jetlerine Finlandiya F-18, Danimarka ve Polonya F-16'ları ile İsveç hava kuvvetlerine ait Saat JAS 39 Gripen savaş uçakları eşlik etti.

Foto - Rusya Savunma Bakanlığı'nın yayınladığı video görüntüsünde, bir Danimarka F-16'sının Rus jetlerinin önünü kestiği net olarak kayda geçiyor.

Rusya Savunma Bakanlığı'nın yayınladığı video görüntüsünde, bir Danimarka F-16'sının Rus jetlerinin önünü kestiği net olarak kayda geçiyor.Moskova yönetimi, söz konusu engellemenin Tu-160'ların Baltık Denizi üzerindeki uluslararası sularda uçtuğu sırada gerçekleştiğini savunuyor.

Rusya benzer bir açıklamayı Salı günü yapmış, Barents ve Norveç denizleri üzerinde rutin uçuş yapan stratejik bombardıman uçakları Tupolev Tu-22M3'lerin Norveç jetleri tarafından izlendiğini duyurmuştu.

Foto - NATO'ya gözdağı vermek için sık sık Baltık Denizi üzerinde savaş uçaklarını uçuran Rusya, daha önce de benzer gerilimlere yol açmıştı.

NATO'ya gözdağı vermek için sık sık Baltık Denizi üzerinde savaş uçaklarını uçuran Rusya, daha önce de benzer gerilimlere yol açmıştı.Geçtiğimiz yıl Baltık Denizi üzerinde Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’yu taşıyan özel uçağa NATO'ya ait bir jetin yaklaşması şimşek yüklü bulutların çarpışmasına yol açmıştı.

Son yıllarda ABD başta diğer NATO üyelerinin Rusya sınırında gerçekleştirdiği tatbikatlar, tansiyonu Soğuk Savaş'tan bu yana en yüksek seviyeye çıkardı.NATO'nun binlerce askerle Doğu Avrupa'da arz-ı endam etmesine öfkelenen Rus lider Vladimir Putin, Avrupa'nın kalbindeki Rusya toprağı Klaningrad'a füzeler yerleştirdi.

Batılı ülkeler, Ukrayna’yı bölünmeye sürükleyen Rusya'yı, Moldova’daki siyasi çalkantıların sebebi olarak görüyor.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MHP’li isimden CHP’li Özgür Özel’e tokat gibi cevap! ‘Ülkücü Hareket sana haddini bildirmeyi bilir’Önceki Haber

MHP’li isimden CHP’li Özgür Özel’e tokat...

CHP’li belediyelerin şovlarını görmezden gelen Portakal felaket tellallığına başladı! 'Gelecek günler daha zor geçecek'Sonraki Haber

CHP’li belediyelerin şovlarını görmezden...

Yorum Yazın

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek TUTUKLANDI !
Rüşvetin adı Tayland Çikolatası! CHP'li belediyenin 'baklava kutusundaki rüşvet' çarkında yeni detaylar...
Ahtapotun kolları Akdeniz'de! CHP'li belediyelere yeni dalga yolsuzluk operasyonu: İşte gözaltına alınan isimlerin oluşturduğu o rüşvet çarkı...
Adıyaman, Antalya ve Adana belediye başkanları gözaltına alındı
Son Dakika: Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı gözaltına alındı
CHP'yi karıştıracak mektup: Eski belediye başkanı cezaevinden yazdı!
İzmir'de yolsuzluk operasyonu: Tunç Soyer dahil 41 kişi tutuklandı
Belediye binasında rüşvet alırken kayda alındı! CHP'ye baklava operasyonu
Peygamber Efendimize hakaret eden Leman dergisi önünde protesto
Leman şerefsizi Doğan Pehlevan'ın sicili kabarık! Kirli geçmişi ortaya çıktı!
Adalet Bakanı Tunç duyurdu: Leman dergisi hakkında soruşturma
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon! Tunç Soyer gözaltına alındı Listede 157 kişi var
TSK'nın en büyük gücü: Türk Kara Kuvvetlerinin 2234. kuruluş yıl dönümü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine izin vermeyiz
Boykot yüzünden zarar eden CHP'li pazarcı AK Parti'ye geçti
Başsavcılıktan CHP talimatı: 86 kişinin ifadesi alınacak
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluk itirazına ret
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP demek cunta demektir
Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik övgüleri dünya basınında
Netanyahu: Türkiye ile Suriye'de çatışmak istemiyoruz

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar