ABD Almanya’nın maskelerine el koydu kriz patlak verdi! “Atlantik ötesiyle böyle başa çıkamayız”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ABD Almanya’nın maskelerine el koydu kriz patlak verdi! “Atlantik ötesiyle böyle başa çıkamayız”
Almanya’nın bir Amerikan firmasına parasını peşin vererek sipariş ettiği 400 bin maskenin yarısına ABD’nin el koyduğu ileri sürüldü. Olayı modern korsanlık olarak tanımlayan Berlin Eyaleti İçişleri Bakanı Andreas Geisel, “Atlantik ötesi ortaklarla böyle başa çıkamayız” diyerek ABD’yi eleştirdi.

ABD Almanya’nın maskelerine el koydu kriz patlak verdi! “Atlantik ötesiyle böyle başa çıkamayız”

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kriziyle başa çıkmak için Amerikalı bir firmaya parasını ödeyerek 400 bin maske siparişi veren Almanya’nın maskelerine ABD'nin el koyduğu iddia edildi.

‘200 bin maske ABD’ye yönlendirildi’

Çin yapımı FFP2 ve FFP3 sınıfı yüz maskeleri, ilk olarak Alman hükümeti tarafından polis teşkilatı için Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında parası peşin olarak ödenerek bir Amerikan firmasından sipariş edildi. 200 bin koruyucu maskenin ise Almanya’ya girmeden ABD'ye yönlendirildiği iddia edildi.

Almanya'da Berlin Eyaleti İçişleri Bakanı Andreas Geisel, maskelerin yarısının hedeflerine ulaşmadığını doğrulayarak, “Bunu modern bir korsanlık eylemi olarak görüyoruz. Atlantik ötesi ortaklarla böyle başa çıkamayız” diyerek üstü kapalı ABD’yi eleştirdi.

Daha önce Kanada ve Fransa da, ABD’yi suçlamıştı

Alman hükümeti toplam 400 bin maske siparişini, Çin'de fabrikası bulunan Amerikalı bir üreticiye vermişti. Teslimatın 200 bin adeti Bangkok Havaalanı'ndan Almanya'ya gönderilecekti. Ancak maskelere ABD’nin el koyduğu belirtildi. Polis şefi Barbara Slowik, ABD hükümetinin ihracat yasağı yüzünden 200 bin maskenin Almanya’ya gelmediğini açıkladı.

Beyaz Saray ise maskelere el konulduğu iddiasını yalanladı. Daha önce Kanada ve Fransa da, ABD’yi benzer şekilde suçlamıştı.

Kanada’dan ABD’ye maske tepkisi

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, ABD'nin Covid-19 ekipmanlarının ihracatını engellemesinden sonra mal akışını sınırlandırmasını hata olarak değerlendirdi. Kanada Başbakanı Justin Trudeau, düzenlediği basın toplantısı sırasında, “Sınırımızda tıbbi ürünler de dahil olmak üzere, önemli mal ve hizmetlerin giriş çıkışının engellenmesi ya da miktarının azaltılması büyük hata olur. Amerikan yönetimini şu anda çok açık bir şekilde uyardığımız nokta budur" dedi.

Perşembe günü Trump yönetimi, Savunma Üretim Yasası'nı (DPA) hayata geçirerek N95 maskeleri için Federal Acil Durum Yönetim Ajansı'ndan (FEMA) öncelik sırası talep etti. Bu gelişme üzerine 3M firması tarafından üretilen ve Kanada'ya göndermek için anlaşma yapılan N95 maskelerinin sevkiyatı durduruldu. 3M firması benzer uygulamalar yüzünden ABD'ye karşı misillemelere neden olabileceği yönünde Trump yönetimini uyardı.

Öte yandan Ottawa yönetimi ABD’yle olan sınır kapılarına geçici olarak kapadı. Quebec eyaletinde bulunan Ontario sınırına polis gönderildi. Karantina önlemleri başlattı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İstifa çağrıları çığ gibi büyümüştü… İmamoğlu’nun son hamlesine Akşenerciler bile dayanamadı!Önceki Haber

İstifa çağrıları çığ gibi büyümüştü… İma...

HDP benim hakkımda suç duyurusunda bulunmuşSonraki Haber

HDP benim hakkımda suç duyurusunda bulun...

Yorum Yazın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP demek cunta demektir
Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik övgüleri dünya basınında
Netanyahu: Türkiye ile Suriye'de çatışmak istemiyoruz
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Özgür Özel'e: Artık haddini bil
Devlet Bahçeli 2 ay sonra kameralar karşısında
Vatandaş isyanda! “Boykot çağrısından sonra CHP’den istifa ettim"
Boykot çağrısı yapan Aybüke Pusat, Teşkilat dizisinden atıldı
ABD Başkanı Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü
Aslı Baykal : ''Zor oldu ama tehlikenin ucundan dönmüşüz.''
Süleyman Soylu'dan Cumhurbaşkanı'na hakarete tepki: Sabrımızı yanlış anlıyorsunuz
İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında mahkeme kararları açıklıyor
Ekrem TUTUKLANDI....................
İBB Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun tutuklandı
Aslı Baykal'dan CHP'ye FÜZE !
Görülmemiş rüşvet tehdidi! 'Geleceğin Cumhurbaşkanı ile kötü olmak mı istiyorsunuz?'
CHP, 6 Nisan günü olağanüstü kurultay yapma kararı aldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'in 'sokak çağrısına' sert tepki: Göz yummayacağız!
İBB’deki yolsuzlukta flaş! Murat Ongun ile Serdal Taşkın’ın ses kayıtları ortaya çıktı .
İBB soruşturması kapsamında firari Ertan Yıldız yakalandı
20+80 milyon dolar PKK'ya nasıl gitti? Ekrem İmamoğlu önce ana-avrat sövdü, sonra 'halledin, sorun çıkmasın' dedi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar