ABD’nin derin devletinden Türk tanklarına Grozni tuzağı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ABD’nin derin devletinden Türk tanklarına Grozni tuzağı
Amerika Birleşik Devletleri, 1995 yılında Rus ordusuna yaşattığı Grozni hezimetine benzer bir hezimeti, Türk Ordusu’na yaşatmak üzere şeytani bir plan hazırladığı belirtiliyor.

ABD’nin derin devletinden Türk tanklarına Grozni tuzağı

Suriye’den askerlerini çekeceğini açıklayan ABD’nin karanlık ve derin yüzünün, paralı askerler ve YPG’li teröristlerle, Münbiç’e girecek Türk tanklarına tuzak hazırladığı öğrenildi. Akit’in bölge kaynaklarından edindiği bilgiye göre, çekilme karşıtı ABD unsurları, özel olarak eğittiği PYD ve paralı askerlere çok sayıda gelişmiş Javelin ve Tow antitank füze sistemleri verdi. Amaç ise, Türk Ordusu’na, Rus Ordusu’nun, 1995 yılında, Cahar Dudayev önderliğindeki Çeçenistan’ın başkenti Grozni’de onlarca tankını bir günde kaybettiği hezimete benzer bir hezimet yaşatmak. Buna karşın Türk özel birimlerinin, Türk tankları için hazırlanan tanksavar füze sistemlerinin peşinde olduğu öğrenildi. Şimdi özel birimler, Münbiç ve civarında tanksavar füzelerinin saklandığı depolarla, bunları Türk Ordusu’na karşı kullanacak teröristleri arıyor. Münbiç’e yapılacağı bildirilen harekatın bu nedenle geciktiği belirtiliyor.

Rus ordusunun 1995'teki Grozni hezimeti

1995 yılının Ocak ayı başında, dönemin Rusya Devlet Başkanı Boris Yeltsin’in emriyle Rus ordusuna bağlı zırhlı birlikler, Cahar Dudayev önderliğinde bağımsızlığını ilan eden Çeçenistan’ın başkenti Grozni'ye girmişti. Askerler, Çeçen direnişçilerinin telsize girerek “Cehenneme hoş geldiniz” mesajıyla şaşkınlık yaşarken, dört bir yandan yağan ağır makineli, roket ve havan mermileri altında can vermişti.

Tüm gece süren çatışmaların ardından Rus Ordusu’nun seçkin birliği olarak bilinen 131. Maykop Tugayı ve 81. Zırhlı Alay, tamamen imha edilmişti. İşte Suriye’den çekilmeye karşı olan Amerikan derin güçlerinin de, Rusların 1995 yılında Grozni’de yaşadığı hezimete benzer bir hezimeti, Türk Ordusu’na yaşatmak üzere şeytani bir plan hazırladığı belirtiliyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ölümden kıl payı kurtuldular!Önceki Haber

Ölümden kıl payı kurtuldular!

Cumhurbaşkanlığı'ndan Fırat'ın doğusu açıklamasıSonraki Haber

Cumhurbaşkanlığı'ndan Fırat'ın doğusu aç...

Yorum Yazın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine izin vermeyiz
Boykot yüzünden zarar eden CHP'li pazarcı AK Parti'ye geçti
Başsavcılıktan CHP talimatı: 86 kişinin ifadesi alınacak
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluk itirazına ret
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP demek cunta demektir
Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik övgüleri dünya basınında
Netanyahu: Türkiye ile Suriye'de çatışmak istemiyoruz
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Özgür Özel'e: Artık haddini bil
Devlet Bahçeli 2 ay sonra kameralar karşısında
Vatandaş isyanda! “Boykot çağrısından sonra CHP’den istifa ettim"
Boykot çağrısı yapan Aybüke Pusat, Teşkilat dizisinden atıldı
ABD Başkanı Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü
Aslı Baykal : ''Zor oldu ama tehlikenin ucundan dönmüşüz.''
Süleyman Soylu'dan Cumhurbaşkanı'na hakarete tepki: Sabrımızı yanlış anlıyorsunuz
İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında mahkeme kararları açıklıyor
Ekrem TUTUKLANDI....................
İBB Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun tutuklandı
Aslı Baykal'dan CHP'ye FÜZE !
Görülmemiş rüşvet tehdidi! 'Geleceğin Cumhurbaşkanı ile kötü olmak mı istiyorsunuz?'
CHP, 6 Nisan günü olağanüstü kurultay yapma kararı aldı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar