Adil Karaismailoğlu Kanal İstanbul'un nasıl gözükeceğini ilk kez paylaştı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu katıldığı bir televizyon programında, ilk kez bire bir ölçeğinde Kanal İstanbul resmi paylaştı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu NTV'de konuk olduğu canlı yayında Seda Öğretir'in sorularını cevapladı.

Türkiye’nin dev projelerinden bahseden Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın asrın projesi olarak nitelediği “Kanal İstanbul” konusuna değinerek Türkiye’de ilk kez Kanal İstanbul’a ait projenin resimlerini paylaştı.

LOJİSTİK MERKEZLERİN ÖNEMİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Suveyş Kanalı'nda gerçekleşen kaza ile dünya ekonomisinin uğradığı zararı hatırlatan Karaismailoğlu, dünyada lojistik merkezlerin öneminin her geçen gün arttığını vurguladı.

2050 YILINDA 78 BİN GEMİ GEÇMESİ BEKLENİYOR

Türkiye’nin Avrasya’nın tam merkezinde olduğunu söyleyen Karaismailoğlu, “Lojistik koridorlar artıyor. Denizden taşımacılığın oranı her yıl arıyor. Bugün İstanbul'da güvenli geçmesi gereken gemi sayısı 25 bin, ama biz arkadaşlarımızla birlikte 43 bin gemiyi güvenli olarak geçirmeye çalışıyoruz. Bu yıllar boyunca artacak ve ilerde yetmeyecek. 2050 yılında 78 bin geminin geçmesi bekleniyor.” ifadesinde bulundu.

"KANAL İSTANBUL İLE TÜRKİYE LOJİSTİK MERKEZ OLACAK"

Kanal İstanbul projesinin gerçekleşmesiyle Türkiye’nin lojistik bir merkez olacağını belirten Adil Karaismailoğlu, “Haziran itibarıyla projemize başlamış olacağız. Bizim 10 yıldan sonra Kanal İstanbul'a ciddi bir şekilde ihtiyacımız olacak. Gemilerin bekleme süreleri uzayacak, bunların bekleme maliyetleri lojistik maliyetleri düşünüldüğünde Kanal İstanbul'dan geçmek daha avantajlı olacak. 5 yılda bitirmeyi planlıyoruz.” diye konuştu.

Kanal İstanbul’un güzergahında ormanlık alan bulunmadığını söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Sazlıdere Barajı’nın projeyle zarar göreceği iddialarına “Sazlıdere Barajı İstanbul'un su ihtiyacının 2,9'unu karşılıyor. Yapılan barajlarla kayıptan daha fazla su ihtiyacı yaratılacak.” dedi.

İLK KEZ PAYLAŞTI

Adil Karaismailoğlu, programda ilk kez bire bir ölçeğinde Kanal İstanbul resmi paylaşırken “Bire bir ölçeğinde bir Kanal İstanbul resmi ilk kez paylaşıyoruz. Toplam Kanal İstanbul üzerinde 6 tane köprü olacak. Kanalın maliyeti 15 milyar dolar, bu ihaleyle daha da aşağıya düşebilir.” İfadelerinde bulundu.

 

Kaynak:enson haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Beşiktaş'ta Vincent Aboubakar'dan bomba açıklama! "Fenerbahçe ve Galatasaray'dan transfer teklifi gelirse..."Önceki Haber

Beşiktaş'ta Vincent Aboubakar'dan bomba...

Vanlı ailelerin HDP binası önündeki nöbetiSonraki Haber

Vanlı ailelerin HDP binası önündeki nöbe...

Yorum Yazın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine izin vermeyiz
Boykot yüzünden zarar eden CHP'li pazarcı AK Parti'ye geçti
Başsavcılıktan CHP talimatı: 86 kişinin ifadesi alınacak
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluk itirazına ret
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP demek cunta demektir
Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik övgüleri dünya basınında
Netanyahu: Türkiye ile Suriye'de çatışmak istemiyoruz
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Özgür Özel'e: Artık haddini bil
Devlet Bahçeli 2 ay sonra kameralar karşısında
Vatandaş isyanda! “Boykot çağrısından sonra CHP’den istifa ettim"
Boykot çağrısı yapan Aybüke Pusat, Teşkilat dizisinden atıldı
ABD Başkanı Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü
Aslı Baykal : ''Zor oldu ama tehlikenin ucundan dönmüşüz.''
Süleyman Soylu'dan Cumhurbaşkanı'na hakarete tepki: Sabrımızı yanlış anlıyorsunuz
İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında mahkeme kararları açıklıyor
Ekrem TUTUKLANDI....................
İBB Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun tutuklandı
Aslı Baykal'dan CHP'ye FÜZE !
Görülmemiş rüşvet tehdidi! 'Geleceğin Cumhurbaşkanı ile kötü olmak mı istiyorsunuz?'
CHP, 6 Nisan günü olağanüstü kurultay yapma kararı aldı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar