Ahmet Davutoğlu, Abdullah Gül ve Ali Babacan'ın hangi ittifakta yer alacağını duyurdu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ahmet Davutoğlu, Abdullah Gül ve Ali Babacan'ın hangi ittifakta yer alacağını duyurdu
Gazeteci/yazar Emin Pazarcı, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan, Türk siyasetindeki hedeflerini açıklayarak ittifak yapacaklarını partilere ilişkin ipuçları verdi.

Ahmet Davutoğlu, Abdullah Gül ve Ali Babacan'ın hangi ittifakta yer alacağını duyurdu

Akşam gazetesi yazarı Emin Pazarcı, 'Yüzde birlik partiler' başlıklı yazısında yeni oluşumların hedeflerine yönelik dikkat çeken ifadeler kullandı.

İşte Pazarcı'nın 'Yüzde birlik partiler' başlıklı o yazısı:

Kamuoyu araştırmaları gösteriyor ki, bu ülkede yeni bir siyasi partiye ihtiyaç yok. “Ben partileşiyorum” diyenlerin ortaya koyduğu farklı bir söylem mevcut değil. Kurulacak siyasi partilerin iktidar iddiaları bulunmuyor.

Üstelik hepsi biliyor Türkiye’yi yönetme şanslarının bulunmadığını. Onlar da farkındalar, peşlerine kitleleri takıp sürükleyemeyeceklerinin. Ama vazgeçmiyorlar, ısrarla yola devam ediyorlar. Çünkü, onlar yüzde birlere, yüzde ikilere talipler. Bu oy oranları, onların amaçlarını gerçekleştirmek için yeterli büyüklüğe sahip. Kazanmak değil, kaybettirmek üzerine bir strateji izliyorlar. Yüzde 50 artı bir oy oranını tamamlayıp, Erdoğan’ı indirmek olacak bütün hedefleri.

"Hedefleri..."

Laf olsun diye yapılmaz siyaset. Sonuç almak için yapılır. Her şey istedikleri gibi giderse, Abdullah Gül, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun ulaşabilecekleri hedef budur:

Erdoğan’ı indirmek!

Daha önce de denediler zaten. Cumhurbaşkanlığı seçiminde muhalefet cephesi uzlaşabilseydi, Abdullah Gül onların ortak adayı olacaktı. Sahaya inip Erdoğan’la dişe diş mücadele edecekti. Sır değil, kendisi açıkladı zaten.

Ahmet Davutoğlu da Başbakanlık Koltuğuna oturur oturmaz Başkanlık Sistemi ile mücadeleye başladı. Kendisini o koltuğa oturtan Erdoğan’a savaş açtı, ekarte etmeye çalıştı. Bakın o dönemdeki açıklamalarına; göreceksiniz bunu.

Ali Babacan da zaten Abdullah Gül’ün dümen suyunda hareket eden bir isim. O da “birlikteyiz” diyerek kabul etti bunu. Eldeki veriler, ortak hedefin Erdoğan olduğunu göstermiyor mu?

***

Halkta bir heyecan yok. Ama belli çevrelerin içine girdiği heyecan dalgası herkes tarafından görülüyor. Mesela Cumhuriyet Gazetesi bu isimleri parlatmak için elinden geleni yapıyor. Millet İttifakını destekleyen bütün yayın organları bu üç ismin arkasında. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da son günlerde Ahmet Davutoğlu güzellemeleri yapıyor. Çünkü, gelecekte kaçınılmaz yol arkadaşları olacaklar Davutoğlu ile.

Davutoğlu’nun altına imza attığı İstanbul Özel Şehir Üniversitesi Skandalı ile ilgili olarak Millet İttifakı üyelerinden çıt çıktı mı? En azından “Olmamış bu” türünden bir açıklama geldi mi? Peşkeşse işte peşkeş! Tank Palet Fabrikası’nda yapılan bir tahsis üzerinden ortalığı ayağa kaldıranlar, İstanbul Şehir Üniversitesi’ndeki mülkiyet devrini görmezlikten geldiler.

Siyasette dibe vuruştur bu. Aynı zamanda da önümüzdeki günlerde Türkiye’de neler yaşanacağının bir göstergesidir.

"Millet İttifakı'nda yer alacaklar"

Şimdiden yazıyorum…

Abdullah Gül, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu, önümüzdeki günlerde CHP ve Kılıçdaroğlu ile yan yana yürüyecek. Bu üç ismin yapacağı açıklamalar zaman zaman HDP ile kesişecek. Kuracakları siyasi partiler Millet İttifakı içinde yer alacak. Erdoğan düşmanlığı hepsinde zirve yapacak. Abdüllatif Şener’e dönüşecek tamamı. “Hayır” diyeceklerle iddiaya girerim.

Şener’e ne oldu? Hangi iddialarla ortaya çıktı ve zaman içinde nereye doğru evrildi? Bugün yol arkadaşları kim, kimlerle beraber yürüyor?

Kimse aynı adımları atıp, farklı sonuçlar almayı beklemesin. Biraz sabredin, göreceksiniz; akıbet farklı olmayacak!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
HDP'li vekilden terör örgütü YPG/PKK ile mücadele eden Suriye Milli Ordusu için skandal sözler!Önceki Haber

HDP'li vekilden terör örgütü YPG/PKK ile...

Mazhar Alanson'un sözleri Gani Müjde'yi hoplattıSonraki Haber

Mazhar Alanson'un sözleri Gani Müjde'yi...

Yorum Yazın

Son Dakika: İmamoğlu'nun bir avukatı daha gözaltında
Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca CHP’nin kirli yüzünü anlattı: İllegal işlerini yaptırmak istediler!
YKS tercih sonuçları açıklandı
Trafikte yol kesene hapis cezası geliyor!
Kemal Kılıçdaroğlu ile Uğur Dündar birbirine girdi
Avrupa'dan gelen krediler "Eko"sisteme aktı! 121 milyar TL'lik faturasını halk ödüyor
Aydın'da rantın "Ağbaba'sı var! Çerçioğlu'na CHP rozeti attıran yapı deşifre: Kuşadası'nda çökülen arsalar... Didim'de kapatılan araziler
İstanbul Valiliği'nden sokak köpeği açıklaması: İvedilikle toplanmalı
Muhittin Böcek'in oğlu tutuklandı
Selçuk Bayraktar 2024'te en fazla gelir vergisi ödeyen kişi oldu
Özlem Çerçioğlu’nu istifaya götüren kişinin Bülent Tezcan olduğu ortaya çıktı! İşte CHP’nin 6 milyarlık rant ısrarı ve perde arkası...
Muhittin Böcek’in oğlu, yurt dışı dönüşü gözaltına alındı
Özgür Özel’den İmamoğlu’nun uykularını kaçıracak beddua: Allah hırsızların belasını versin!
Özlem Çerçioğlu'ndan Özel'e gönderme: İmar rantına geçit yok!
SON DAKİKA! Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney tutuklandı
Tanju Özcan'ın kumarhanede çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NEXT Sosyal hesabından ilk paylaşım!
15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in kızı Elif Nur Halisdemir, teğmenlik diplomasını aldı
İBB'ye 9. dalga operasyon! Beyoğlu Belediye Başkanı dahil onlarca kişi gözaltına alındı
9 Belediye Başkanı AK Parti'ye katıldı!

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar