AK Parti'nin anketinden Topbaş, Yıldırım, Müezzinoğlu çıktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AK Parti'nin anketinden Topbaş, Yıldırım, Müezzinoğlu çıktı
AK Parti'nin 31 Mart yerel seçimleri için yaptırdığı ankete göre, katılımcılar İstanbul Büyükşehir Belediyesi için eski başkan Kadir Topbaş'ı gösterdi. İkinci sırada Binali Yıldırım, üçüncü sırada da Mehmet Müezzinoğlu yer aldı

AK Parti

İkitidar Partisi, en fazla önem verdiği İstanbul için rapor hazırladı. İstanbul için yaptırılan anketlerde, başkan görülmesi istenen isimler listesinde sırasıyla Kadir Topbaş, Binali Yıldırım ve Mehmet Müezzinoğlu’nun ismi çıktı. Topbaş’a AK Parti seçmeninin ilgi göstermesine karşın siyasette yeniden rol verilmesi düşünülmüyor. İbre Yıldırım’ı gösterirken, Müezzinoğlu’nun Bursa’da değerlendirilebileceği belirtiliyor.

Nuray Babacan'ın Hürriyet'te yer alan haberine göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın son bir hafta içerisinde üzerinde en yoğun çalıştığı ili İstanbul oluşturdu. İstanbul büyüşehir başkan adayının kim olacağı kadar, 39 ilçe için belirlenecek isimler de tek tek değerlendirildi. Erdoğan, dinlenmeye çekildiği bu bir hafta içerisinde, genel başkan yardımcılarını yanına çağırarak zaman zaman gruplar halinde toplantı yaptı.

BİNALİ YILDIRIM FAKTÖRÜ

İstanbul için partinin yaptırdığı anketlerde ilginç sonuçlar çıktı. Bir süre önce görevden alınan ve siyasetten uzaklaşan eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, seçmenlerin belediye başkanı görmek istediği isimler arasında ilk sırada çıktı. TBMM Başkanı Binali Yıldırım ikinci, eski sağlık bakanı Mehmet Müezzinoğlu üçüncü oldu.

Erdoğan’ın, birkaç kez yenilettiği anket ve analizlerden sonra önümüzdeki haftalarda tavrını netleştireceği öğrenildi. Anket sonuçlarına rağmen Kadir Topbaş’ın ismi siyasette hiç gündem oluşturmadı. İbre Yıldırım’dan yana görünürken, Mehmet Müezzinoğlu’nun Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapılabileceği öne sürülüyor.

39 İLÇENİN DURUMU

İstanbul’un tüm ilçeleri için de ayrı analizler yapılıyor. Adaylık başvurusu yapanların profilleri beklendiği kadar iyi olmadığından, yeni isimler üzerinde durulduğu öğrenildi. 39 ilçesi bulunan İstanbul’da AK Parti 25 ilçeyi yönetiyor. Bu ilçelerdeki belediye başkanlarının büyük ölçüde değiştirileceği belirtiliyor. Görevini sürdürecek başkan sayısının 5-6 ile sınırlı olması bekleniyor.

KİMLER KALABİLİR?

Arnavutköy, Küçükçekmece, Sultanbeyli, Başakşehir, Çekmeköy ve Esenler belediye başkanlarının yerini koruyacağı iddia ediliyor. Aday yapılması beklenmeyen üç dönemlik 8 başkandan 7’si adaylık başvurusu yaptı. Bu başkanların hiçbiri kendi ilçesinden aday gösterilmeyecek. Bunlardan en fazla üç isim başka ilçelere kaydırılacak. Kağıthane, Sancaktepe ve Beyoğlu belediye başkanları, ilçeleri kaydırılarak değerlendirilecek.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Konut kredisi faiz oranları yüzde 2'nin altını gördüÖnceki Haber

Konut kredisi faiz oranları yüzde 2'nin...

Türkiye, ABD'ye uyarı yapıldığını açıkladıSonraki Haber

Türkiye, ABD'ye uyarı yapıldığını açıkla...

Yorum Yazın

Aydın'da rantın "Ağbaba'sı var! Çerçioğlu'na CHP rozeti attıran yapı deşifre: Kuşadası'nda çökülen arsalar... Didim'de kapatılan araziler
İstanbul Valiliği'nden sokak köpeği açıklaması: İvedilikle toplanmalı
Muhittin Böcek'in oğlu tutuklandı
Selçuk Bayraktar 2024'te en fazla gelir vergisi ödeyen kişi oldu
Özlem Çerçioğlu’nu istifaya götüren kişinin Bülent Tezcan olduğu ortaya çıktı! İşte CHP’nin 6 milyarlık rant ısrarı ve perde arkası...
Muhittin Böcek’in oğlu, yurt dışı dönüşü gözaltına alındı
Özgür Özel’den İmamoğlu’nun uykularını kaçıracak beddua: Allah hırsızların belasını versin!
Özlem Çerçioğlu'ndan Özel'e gönderme: İmar rantına geçit yok!
SON DAKİKA! Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney tutuklandı
Tanju Özcan'ın kumarhanede çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NEXT Sosyal hesabından ilk paylaşım!
15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in kızı Elif Nur Halisdemir, teğmenlik diplomasını aldı
İBB'ye 9. dalga operasyon! Beyoğlu Belediye Başkanı dahil onlarca kişi gözaltına alındı
9 Belediye Başkanı AK Parti'ye katıldı!
Özlem Çerçioğlu CHP'den istifa ettiğini duyurdu
Özgür Özel'in dosyası yine boş çıktı: Avukat görüşmesini anlattı
Avukat Rezan Epözdemir tutuklandı
İBB'deki rüşvet çarkı böyle gözler önüne serildi! İşte para destelerinin sayıldığı anlar
SON DAKİKA! Toplu sözleşmede hükümetin memurlara teklifi belli oldu
Milletin adamı, ülkenin mimarı: Erdoğan'ın liderliğinde hayallerin gerçeğe dönüştüğü 11 yıl!

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar