AP Başkanı'ndan küstah Erdoğan açıklaması!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AP Başkanı'ndan küstah Erdoğan açıklaması!
Antonio Tajani, insan hakları ve özgürlükler konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın politikalarına katılmadıklarını, ancak Türkiye ile işbirliği yapmak zorunda olduklarını söyledi.

Antonio Tajani ile ilgili görsel sonucu

 

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Antonio Tajani, insan hakları ve özgürlükler konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın politikalarına katılmadıklarını, ancak terörle mücadele ve sığınmacı sorununun çözümünde Türkiye ile işbirliği yapmak zorunda olduklarını söyledi.

İtalya’da yayın yapan Radio Radicale’ye (Radikal Radyo) bir söyleşi veren Antonio Tajani’ye, Avrupa demokrasisinin sembolü olan bir kurumu yönetmekte olduğu hatırlatılarak, "Temel değerlerimizi göz ardı edip, Türkiye gibi insan haklarına saygı göstermeyen bir ülke ve Libya gibi iflas etmiş bir devlet ve onun halk tarafından seçilmemiş temsilcilerini sığınmacılar meselesinde muhatap almak utanç verici değil mi?" sorusu yöneltildi.

Terör, sığınmacılar ve artan işsizlik gibi Avrupa vatandaşlarını endişelendiren ve korkutan meseleleri acilen çözmeleri gerektiğini ifade eden İtalyan siyasetçi, aynı zamanda da, Avrupa kurumlarının, Avrupa'nın kalbini oluşturan temel değerleri korumak zorunda olduklarını söyledi.

 

"TÜRKİYE, BİZİM DEĞERLERİMİZLE UYUMLU DEĞİL"

Tajani, "Bu nedenle, sığınmacı krizinde ve terörle mücadelede Türkiye ve Libya ile işbirliği yapmak zorundayız. Türkiye’nin terörle mücadele konusunda yaptıklarını; DAEŞ’e karşı mücadelesini hatırlayalım. Türkiye, bizim değerlerimizle uyumlu değil. Ben bunu çok açık bir şekilde daha önce de söyledim" diye konuştu.  

"Kırmızı çizgimiz" dediği idam cezasının yeniden getirilmesi durumunda Türkiye ile müzakerelere devam etmenin mümkün olmayacağı açıklamasını da yineleyen Tajani, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ayrıca gazetecilerin ve Uluslararası Af Örgütü (Amnesty International) üyelerinin özgürlük sorunları var. Hükümetin hoşuna gitmeyen şeyleri yazan ve söyleyen gazetecilerin cezaevine kapatılması bizim için kabul edilemez. Bu, Türkiye için olduğu kadar Venezuela için de geçerlidir. Yani bizim insan haklarını savunma mücadelemiz, Avrupa sınırları dışı için de geçerlidir. Kolay olmasa da, vatandaşlarımızın güvenliğini sağlarken, insan haklarını da savunmak zorundayız."

 

"BİZE VERDİĞİ TAAHHÜTLERİ YERİNE GETİREN TÜRKİYE İLE İLİŞKİMİZİ SÜRDÜRMELİYİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın politikalarına katılmadıklarını dile getiren Tajani, "Ama Erdoğan ve hükümeti, meşru olarak seçilmiştir" diye ekledi.

Antonio Tajani, "Yani terörle mücadele ve sığınmacı meselesinde Libya ile diyalog yolu bulmalı, şimdiye kadar Avrupa Birliği’ne (AB) verdiği taahhütleri yerine getiren Türkiye ile de ilişkilerimizi sürdürmek zorundayız" diye konuştu. 

Tajani, İtalya İçişleri Bakanı Marco Minniti’nin de uyardığı gibi, DAEŞ militanlarının, sığınmacılar arasına sızarak Avrupa’ya gelebileceği endişesini de ifade etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakanlık harekete geçti! Tek tek belirlendiler… Bunu yapmayan yandı!Önceki Haber

Bakanlık harekete geçti! Tek tek belirle...

İnternetten kartlı alışverişte onay süresi uzatıldıSonraki Haber

İnternetten kartlı alışverişte onay süre...

Yorum Yazın

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tutuklandı!
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik hakkında soruşturma
Manavgat Belediyesi'nde rüşvet alırken suçüstü yakalanan şüpheli itirafçı oldu
MSB acı haberi duyurdu: Irak'ta şehit sayımız 12'ye yükseldi!
MSB acı haber duyurdu: Irak'ta şehit sayısı 8'e yükseldi!
Özgür hakkında soruşturma açıldı
Kuzey Irak'ta metan gazından zehirlenen 5 askerimiz şehit oldu
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek TUTUKLANDI !
Rüşvetin adı Tayland Çikolatası! CHP'li belediyenin 'baklava kutusundaki rüşvet' çarkında yeni detaylar...
Ahtapotun kolları Akdeniz'de! CHP'li belediyelere yeni dalga yolsuzluk operasyonu: İşte gözaltına alınan isimlerin oluşturduğu o rüşvet çarkı...
Adıyaman, Antalya ve Adana belediye başkanları gözaltına alındı
Son Dakika: Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı gözaltına alındı
CHP'yi karıştıracak mektup: Eski belediye başkanı cezaevinden yazdı!
İzmir'de yolsuzluk operasyonu: Tunç Soyer dahil 41 kişi tutuklandı
Belediye binasında rüşvet alırken kayda alındı! CHP'ye baklava operasyonu
Peygamber Efendimize hakaret eden Leman dergisi önünde protesto
Leman şerefsizi Doğan Pehlevan'ın sicili kabarık! Kirli geçmişi ortaya çıktı!
Adalet Bakanı Tunç duyurdu: Leman dergisi hakkında soruşturma
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon! Tunç Soyer gözaltına alındı Listede 157 kişi var
TSK'nın en büyük gücü: Türk Kara Kuvvetlerinin 2234. kuruluş yıl dönümü

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar