Başbakan Yıldırım'dan Atina'da flaş açıklamalar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Atina’da, Çipras ile görüşen Başbakan Binali Yıldırım, “İki komşuya yakışır bir şekilde meselelerimizi konuşmalı ve konuşarak çözüm üretmeliyiz. Darbe girişimi sonrası yaşananlar ve daha sonra Türkiye’de anayasa değişikliğine yönelik süreç içerisinde AB maalesef burada olumsuz bir tutum içerisine girdi. Bunların ilişkilerimizin olumlu yönde gelişmesi için hiçbir katkısı yok. AB ile Türkiye yeni bir başlangıç yapmak istiyor” dedi. Çipras bir basın mensubunun 'Yunanistan'a kaçan darbeci hainlerle' ilgili sorusuna ise "Yunanistan'da adalet ve yönetim erki arasında büyük bir ayrım söz konusu. Mahkeme kararlarına katılsak da katılmasak da saygı göstermek durumundayız. İltica başvurusu ile ilgili süreç henüz tamamlanmadı" şeklinde yanıt verdi. Çipras’ın bu açıklamasının ardından Başbakan Yıldırım ise “Darbeciler ilişkilerimize darbe vurmasın” yanıtını verdi.

Başbakan Binali Yıldırım çipras ile ilgili görsel sonucu

 

Başbakan Binali Yıldırım, Atina temaslarının ilk durağında Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile bir araya geldi. Yıldırım, Başbakanlık binasında Yunan mevkidaşı tarafından karşılandı.

Başbakan Yıldırım, baş başa görüşme sonrası düzenlediği basın toplantısında, "İki komşuya yakışır bir şekilde meselelerimizi konuşmalı ve konuşarak çözüm üretmeliyiz. Darbe girişimi sonrası yaşananlar ve daha sonra Türkiye'de anayasa değişikliğine yönelik süreç içerisinde AB maalesef burada olumsuz bir tutum içerisine girdi. Bunların ilişkilerimizin olumlu yönde gelişmesi için hiçbir katkısı yok. AB ile Türkiye yeni bir başlangıç yapmak istiyor" diye konuştu.

 

GÖÇ MESELESİ

Başbakan Binali Yıldırım konuşmasında, "Göç meselesinin önemli bir problem olduğu bilinci nedeniyle önlemler aldık. Temennimiz AB'nin anlaşmamıza uygun hareket etmesidir" ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım, Çipras ile terör konusunu konuştuklarını ifade ederek "Terör dünyanın başının belasıdır. Terör olayına bakarken terörün insanlığın ortak tehdidi olduğu gerçeğiyle hareket etmeliyiz. Suriye ve Irak'ta yaşananları, Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı riskleri düşünerek Avrupa'nın güvenliğinin Yunanistan ve Türkiye'den geçtiğini söyleyebiliriz" açıklamasını yaptı.

 

EGE'DEKİ İHALLELER

Başbakan Binali Yıldırım, Ege'de yaşanan ihlallere ilişkin "Ege'deki ihlaller tek taraflı olmuyor. Her iki ülkenin askeri yetkilileri bir araya gelecek ve ortak akıl için gayret gösterecekler" dedi.

Doğu Akdeniz'deki enerji kaynaklarının kullanılmasıyla ilgili konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Bunlar insanlığın ortak mirasıdır. Buradaki kaynaklar kullanılırken Kıbrıs adasının bütün hatlarının korunarak çalışmaların yapılmasının önemi üzerinde durduk" dedi.

 

KIBRIS SORUNU

Başbakan Yıldırım, Kıbrıs sorununa ilişkin "Çözülmesi gereken bir mesele. Çözülmesi konusunda Çipras'ın da bizim de olumlu düşüncelerimiz var. Adada yaşayan Türk toplumunun güvenliğini teminat altına alacak bir çözümü getirmesi lazım" dedi.

 

SORU CEVAP

YUNANİSTAN'A KAÇAN DARBECİLER

Aleksis Çipras: Yunanistan'da adalet ve yönetim erki arasında büyük bir ayrım söz konusu. Mahkeme kararlarına katılsak da katılmasak da saygı göstermek durumundayız. İltica başvurusu ile ilgili süreç henüz tamamlanmadı. Bizim tarafımızdan konuya baktığımız zaman bir kriz söz konusu değildir. Türkiye'de demokratik kurumlara karşı bir saldırıda bulunulmuştur. Bİz bu olaydan sonra darbecilerin karşısında yer aldık. Bu darbecilerin ülkemizde kabul görebilecek kişiler olmadığını beyan ettik. Bizim Türkiye ile yapmış olduğumuz iş birliği son derece önemli. Bu iş birliğini uluslararası hukuk çerçevesinde gerçekleştiriyoruz.

 

"İSTİYORUZ Kİ DARBECİLER İLİŞKİLERİMİZE DARBE VURMASIN"

Başbakan Binali Yıldırım: Türkiye zor günler geçirdi. Hukukun verdiği karara saygılıyız fakat istiyoruz ki darbeciler Türkiye Yunanistan ilişkilerine darbe vurmasın.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Katar'dan flaş açıklama: Pazarlık masasına oturmayacağızÖnceki Haber

Katar'dan flaş açıklama: Pazarlık masası...

Erkan Tan: Bu yürüyüşte en kralından yargıya baskı ve tehdit varSonraki Haber

Erkan Tan: Bu yürüyüşte en kralından yar...

Yorum Yazın

Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca CHP’nin kirli yüzünü anlattı: İllegal işlerini yaptırmak istediler!
YKS tercih sonuçları açıklandı
Trafikte yol kesene hapis cezası geliyor!
Kemal Kılıçdaroğlu ile Uğur Dündar birbirine girdi
Avrupa'dan gelen krediler "Eko"sisteme aktı! 121 milyar TL'lik faturasını halk ödüyor
Aydın'da rantın "Ağbaba'sı var! Çerçioğlu'na CHP rozeti attıran yapı deşifre: Kuşadası'nda çökülen arsalar... Didim'de kapatılan araziler
İstanbul Valiliği'nden sokak köpeği açıklaması: İvedilikle toplanmalı
Muhittin Böcek'in oğlu tutuklandı
Selçuk Bayraktar 2024'te en fazla gelir vergisi ödeyen kişi oldu
Özlem Çerçioğlu’nu istifaya götüren kişinin Bülent Tezcan olduğu ortaya çıktı! İşte CHP’nin 6 milyarlık rant ısrarı ve perde arkası...
Muhittin Böcek’in oğlu, yurt dışı dönüşü gözaltına alındı
Özgür Özel’den İmamoğlu’nun uykularını kaçıracak beddua: Allah hırsızların belasını versin!
Özlem Çerçioğlu'ndan Özel'e gönderme: İmar rantına geçit yok!
SON DAKİKA! Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney tutuklandı
Tanju Özcan'ın kumarhanede çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NEXT Sosyal hesabından ilk paylaşım!
15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in kızı Elif Nur Halisdemir, teğmenlik diplomasını aldı
İBB'ye 9. dalga operasyon! Beyoğlu Belediye Başkanı dahil onlarca kişi gözaltına alındı
9 Belediye Başkanı AK Parti'ye katıldı!
Özlem Çerçioğlu CHP'den istifa ettiğini duyurdu

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar