Başkan Erdoğan'dan İstanbullulara Müjde: Rami Kışlası Kütüphane Olacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Erdoğan'dan İstanbullulara Müjde: Rami Kışlası Kütüphane Olacak
İstanbul'da AKM Temel Atma Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Buradan bir müjde veriyorum" deyip Rami Kışlası'nın kütüphane olacağını söyledi.

Başkan Erdoğan konuşuyor - CANLI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Taksim Meydanı'nda Atatürk Kültür Merkezi Temel Atma Töreni'nde müjdeli haberi verdi. Erdoğan, "Bundan sonra gazetede, kitapta, gazetede ve dergide KDV olmayacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Taksim Meydanı'nda Atatürk Kültür Merkezi Temel Atma Töreni'ne katıldı.

Erdoğan'ın burada yaptığı konuşmadan öne çıkanlar şöyle:

"Temelini atmakta olduğumuz AKM 95 bin 600 metrekare kapalı alana sahip 5 ayrı bloktan oluşuyor. Toplam yatırım bedeli 860 milyon lira olan Atatürk Kültür Merkezi Projesi'nin, İstanbulumuz ve tüm Türkiye için hayırlı olmasını diliyorum. Proje her türlü ihtiyaca cevap verecek şekilde hazırlandı. Bakanlığımızdan TOKİ'ye belediyemizden işçilerimize kadar şimdiden teşekkür ediyorum. İnşallah yoğun bir mesai ile çalışıp 2 yıl gibi kısa bir sürede tamamlayıp sanatseverlerin hizmetine sunacağız. Tarih, medeniyet ve kültür başkentimiz İstanbul'un şanına yakışır bir eseri kazandırmış olacağız. Bu projeyi temel atma aşamasına getirmek için büyük mücadeleler verdik.

Bazı marjinal çevreler projemizi engellemek için çalıştılar. Sokakları karıştırarak projeyisabote etmeye çalıştılar. AKM'nin yerine AVM yapacağımız, cami yapacağımız, ismini değiştireceğimizi söylediler. Aynı şeyi Harbiye'yi yaparken de söylediler. 2007 yılından itibaren farklı kurumların yaptığı incelemeler eski binanın kullanılamaz olduğunu ortaya koymuştu. Depremden sonra kullanılamaz durumdaydı. İncelemeler eski binanın depreme dayanıklılık bakımından gecekondudan farkı olmadığını göstermişti. Eski bina İstanbul'un beklentilerine cevap vermiyordu.

Eski yapının yıkılığ daha modern bina yapılmasına karşı çıkanlar ideolojik bağnazlıkla hareket ediyordu. Üzüm yemenin değil bağcıyı dövmenin peşindeydiler. Bu sözde sanatseverlerin Gezi olaylarında neler yaptıklarını milletimizi nasıl aşağıladıklarını terör örgütlerinin paçavralarıyla buradaki eski binayı nasıl kirlettiklerini hepimiz çok iyi biliyoruz. Güya AKM hassasiyetiyle hareket edenler Gezi'de AKM'yi demokrasimize saldırmanın esnafımızın malını mülkünü yağmalamanın aracı haline getirdiler. Bunları burada yaşadık. Ne yapacaktır seyir mi edecektik. Oraya teröristlerin resimlerini astılar.

Ne Gezi vandallığı döneminde ne de sonrasında tehditlere boyun eğmedik. Ülkemize ve İstanbul'a yakışır bir eser kazandırmak için yolumuza devam ettik. Temelini atacağımız bina sadce bir kültür merkezi değil milli iradeye kastedenlere verilen en güzel cevap olacaktır. İstanbul kendini bu projede bulacak. İstanbul kendini bu projede adeta millet kıraathanesiyle bulacak. İstanbul Atatürk Kültür Merkezi, milletin değerleriyle, inancıyla, insanımızın tarihi ve kültürüyle kavgalı, jakoben zihniyete karşı dikilmiş bir zafer anıtı olacaktır."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Soylu açıkladı: HDP'lilerin yürüyüşüne izin yokÖnceki Haber

Bakan Soylu açıkladı: HDP'lilerin yürüyü...

ANAP ruhu, 99 devasa proje ile Türkiye için yeniden canlandı..Sonraki Haber

ANAP ruhu, 99 devasa proje ile Türkiye i...

Yorum Yazın

Trafikte yol kesene hapis cezası geliyor!
Kemal Kılıçdaroğlu ile Uğur Dündar birbirine girdi
Avrupa'dan gelen krediler "Eko"sisteme aktı! 121 milyar TL'lik faturasını halk ödüyor
Aydın'da rantın "Ağbaba'sı var! Çerçioğlu'na CHP rozeti attıran yapı deşifre: Kuşadası'nda çökülen arsalar... Didim'de kapatılan araziler
İstanbul Valiliği'nden sokak köpeği açıklaması: İvedilikle toplanmalı
Muhittin Böcek'in oğlu tutuklandı
Selçuk Bayraktar 2024'te en fazla gelir vergisi ödeyen kişi oldu
Özlem Çerçioğlu’nu istifaya götüren kişinin Bülent Tezcan olduğu ortaya çıktı! İşte CHP’nin 6 milyarlık rant ısrarı ve perde arkası...
Muhittin Böcek’in oğlu, yurt dışı dönüşü gözaltına alındı
Özgür Özel’den İmamoğlu’nun uykularını kaçıracak beddua: Allah hırsızların belasını versin!
Özlem Çerçioğlu'ndan Özel'e gönderme: İmar rantına geçit yok!
SON DAKİKA! Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney tutuklandı
Tanju Özcan'ın kumarhanede çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NEXT Sosyal hesabından ilk paylaşım!
15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in kızı Elif Nur Halisdemir, teğmenlik diplomasını aldı
İBB'ye 9. dalga operasyon! Beyoğlu Belediye Başkanı dahil onlarca kişi gözaltına alındı
9 Belediye Başkanı AK Parti'ye katıldı!
Özlem Çerçioğlu CHP'den istifa ettiğini duyurdu
Özgür Özel'in dosyası yine boş çıktı: Avukat görüşmesini anlattı
Avukat Rezan Epözdemir tutuklandı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar