Berkin Elvan'ın katili DHKP-C! İddianamede şoke eden itiraflar: Göz göre göre ölüme sürüklediler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Berkin Elvan'ın katili DHKP-C! İddianamede şoke eden itiraflar: Göz göre göre ölüme sürüklediler
Silahlı terör örgütü DHKP-C'ye yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü bir soruşturma sonucunda elde edilen ifade ve kanıtlara göre, Gezi Olayları sırasında gaz kapsülü ile yaralanan 15 yaşındaki Berkin Elvan'ın ölümüne DHKP-C'nin neden olduğu ortaya çıktı. Gezi Olayları'ndan 9 yıl sonra ortaya çıkan bu kritik bilgi, DHKP-C ile iltisaklı İdil Kültür Merkezi'ne geçtiğimiz yıl düzenlenen operasyonla başlayan soruşturma esnasındaki sorgu ve ek delillerle ortaya çıktı.

Geçen yıl gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan Grup Yorum üyesi Sultan Gökçek'in de aralarında bulunduğu 8 şüpheliye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında ifade veren eski örgüt üyelerinin açıklamaları, Berkin Elvan'ın ölümüyle ilgili şok gerçeği ortaya çıkardı.

ÖZEL HASTANEYE GÖTÜRÜLMESİNE ÖRGÜT YÖNETİCİLERİ İZİN VERMEDİ

Olay günü Elvan'ın yanında olan itirafçı H. A. ifadesinde, Elvan'ın polise taş ve soda şişesi atarken yaralandığını, yakındaki özel hastaneye götürülmek istendiğinde ise örgüt yöneticilerinin buna izin vermediğini açıkladı.

'BİZ HALLEDERİZ' DEYİP KÜLTÜR MERKEZİ'NDE BEKLETTİLER

SABAH'ınaktardığı bilgiye göre, H. A.; açlık grevinde hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek'in, "Berkin'i hastaneye götürelim" önerisi üzerine "Biz hallederiz" diyerek İdil Kültür Merkezi'nde Elvan'ı yaralı bir halde saatlerce beklettiğini açıkladı. Hastaneye gitse ve hemen müşahede altına alınsa kuvvetle muhtemel kurtulacak olan Berkin Elvan, örgüt yöneticilerinin kasıtlı tavrı nedeniyle gösterilerde başına isabet eden gaz kapsülünün yol açtığı yaralanmadan ötürü hayatını kaybetti.

'BERKİN'İN CEBİNDEN ÇIKAN TORPİLLERİ SUNAY YILDIZ ALDI'

İtirafçı H. A.'nın Berkin Elvan'ın örgüt üyelerince nasıl ölüme sürüklendiğine dair anlatımları şu şekilde iddianamede kendisine yer buldu:

Vurulma anından anca bir buçuk ya da iki saat sonra Berkin Elvan'ı Okmeydanı SSK Hastanesi'ne götürdüklerini öğrendim. Bu süre içerisinde Berkin Elvan İdil Kültür Merkezi içerisinde tutuldu. Eğer erken müdahale olsaydı kurtarılabilirdi.
Çünkü İdil Kültür Merkezi'ne 5 dakikalık mesafede bulunan Özel Okmeydanı Hastanesi'ne götürülebilirdi. Daha önce de bu tip toplumsal olaylarda yaralanan kişiler hiç vakit kaybetmeden bu hastaneye götürülüyordu. Burada ücretsiz tedavi oluyorlardı. Ancak Berkin Elvan için bu uygulanmadı ve burası yerine daha uzak olan SSK hastanesi tercih edildi. Hastaneye gitmeden önce İdil Kültür Merkezi girişinde iken Berkin Elvan'ın cebinden çıkan torpilleri Grup Yorum üyesi Sunay Yıldız'ın aldığını gördüm."

'ÖRGÜT MOBESELERİ KARARTTI'

İtirafçı H. A., Berkin Elvan'ın ölümünün aydınlatılamamasının sebebinin de bölgedeki MOBESE kameralarının tahrip edilmesi olduğunu söyledi. H. A. şöyle dedi: 

Sunay Yıldız, Okmeydanı hastanesine geçtikten sonra yanına gelen polise, 'Çocuk evden ekmek almaya çıkmış, ekmek almaya giderken de kafasına gaz bombası gelerek vuruldu' dediğini bizzat kendim duydum. 'Polis ekmek almaya giden çocuğu vurdu' şeklinde bu yorum ülke gündemine yayıldı. Gezi Olayları'nın başladığı ilk gün Okmeydanı girişinde bulunan MOBESE'lerin örgüt tarafından sökülmesi sebebiyle oluşan kamera yokluğu, bu olayın aydınlatılamamasına yol açtı.

ÖRGÜTTEN KARA PROPOGANDA

Örgüt, o günden itibaren de kesintisiz bir şekilde yayın organları Yürüyüş Dergisi'nde hem de daimi olarak Okmeydanı Hastanesi önünde ellerinde ekmeklerle yapılan 'Berkin Elvan için Ekmek ve Adalet' eylemleri ile topluma Elvan'ın ekmek almaya giderken vurulduğunu empoze etti. Ölümüne kadar olan süreçte örgütün ana gündemi Berkin Elvan oldu.

Kaynak:trhber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Karaismailoğlu'ndan metrobüs kazası açıklaması: Liyakatsiz kadrolar gelince bu tür kazalar yaşamaya başladıkÖnceki Haber

Bakan Karaismailoğlu'ndan metrobüs kazas...

İhale kıyağı! CHP'li belediyeden İYİ Parti'li başkan yardımcısına anahtar teslim kafeSonraki Haber

İhale kıyağı! CHP'li belediyeden İYİ Par...

Yorum Yazın

Özgür hakkında soruşturma açıldı
Kuzey Irak'ta metan gazından zehirlenen 5 askerimiz şehit oldu
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek TUTUKLANDI !
Rüşvetin adı Tayland Çikolatası! CHP'li belediyenin 'baklava kutusundaki rüşvet' çarkında yeni detaylar...
Ahtapotun kolları Akdeniz'de! CHP'li belediyelere yeni dalga yolsuzluk operasyonu: İşte gözaltına alınan isimlerin oluşturduğu o rüşvet çarkı...
Adıyaman, Antalya ve Adana belediye başkanları gözaltına alındı
Son Dakika: Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı gözaltına alındı
CHP'yi karıştıracak mektup: Eski belediye başkanı cezaevinden yazdı!
İzmir'de yolsuzluk operasyonu: Tunç Soyer dahil 41 kişi tutuklandı
Belediye binasında rüşvet alırken kayda alındı! CHP'ye baklava operasyonu
Peygamber Efendimize hakaret eden Leman dergisi önünde protesto
Leman şerefsizi Doğan Pehlevan'ın sicili kabarık! Kirli geçmişi ortaya çıktı!
Adalet Bakanı Tunç duyurdu: Leman dergisi hakkında soruşturma
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon! Tunç Soyer gözaltına alındı Listede 157 kişi var
TSK'nın en büyük gücü: Türk Kara Kuvvetlerinin 2234. kuruluş yıl dönümü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine izin vermeyiz
Boykot yüzünden zarar eden CHP'li pazarcı AK Parti'ye geçti
Başsavcılıktan CHP talimatı: 86 kişinin ifadesi alınacak
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluk itirazına ret
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP demek cunta demektir

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar