Bir bir sandığa gömülüyorlar: Seçim gecesi ışınlanan Muharrem İnce'den sonra şimdi de siyaseti bırakan M.Akıncı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KKTC'de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda yüzde 48.26 ile kaybeden Mustafa Akıncı, sürpriz bir karar alarak siyasi kariyerini sonlandırdığını duyurdu. Seçim sonucuyla hezimete uğrayan Türkiye karşıtı basın da tıpkı Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanlığı seçimi gecesi ortadan kaybolduğunda olduğu gibi Mustafa Akıncı'yı bu kararı nedeniyle tepkilerin hedefine koydu.

Avrupa gazetesi, Ersin Tatar'ın galibiyetini birinci sayfadan verdi

Kuzey Kıbrıs'ta yapılan cumhurbaşkanı ikinci tur seçiminde, resmi olmayan sonuçlara göre, Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) adayı Ersin Tatar oyların yüzde 51.74'ünü alarak cumhurbaşkanı seçildi. Akıncı ise yüzde 48.26 oranında oy elde etti. Bu sonuçların ardında açıklama yapan Akıncı, siyaseti bıraktığını belirtti.

Kuzey Kıbrıs'ta Rum aşığı olarak bilinen Avrupa gazetesi de Tatar'ın zaferine geniş yer verdi.

 


SEÇİM GECESİ IŞINLANAN MUHARREM İNCE GİBİ HEDEFTE!
Sandıkta hezimete uğrayan Akıncı'nın siyaseti bırakma kararı, Cumhurbaşkanlığı seçimi gecesi ortadan kaybolan Muharrem İnce'yi hatırlattı.
İnce'den haber alınamayınca destekçileri isyan etmiş, kendilerini yarı yolda bırakan aday topa tutmuştu.



Türkiye karşıtı 'Avrupa' Gazetesi, manşet haberinde "İskele'deki TC'li nüfus seçim sonucunu belirledi... Ötekileştirmeyin diye diye bu toplumu yediniz bitirdiniz. Akıncı "Siyasi hayatıma son veriyorum" dedi! Oysa biz mücadeleye devam demesini beklerdik. Sarayda değil, sokakta!" ifadelerine yer verdi.

"KAZANDI"

Daha önce Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıl dönümünde Türkiye'ye atıfta bulunarak "Geldiler, kan döktüler, aldılar, böldüler, kaldılar!” şeklinde alçak bir manşete imza atan, bunun evvelinde de Afrin'de Türkiye’ye işgalci diyen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ağır hakaretlerde bulunan Türk düşmanı Avrupa gazetesi, Tatar'ın galibiyetini, bugünkü manşetinde Erdoğan'ı koyup "Kazandı" yazarak duyurdu.

 

Kaynak:takvim gazetesi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Test atışlarını başarıyla tamamlayan S-400 hava savunma sistemi Ankara yolundaÖnceki Haber

Test atışlarını başarıyla tamamlayan S-4...

CHP'li İBB’den kitap katliamı: Eski başkanlar görünmesin diye sayfaları yırttılarSonraki Haber

CHP'li İBB’den kitap katliamı: Eski başk...

Yorum Yazın

Adıyaman, Antalya ve Adana belediye başkanları gözaltına alındı
Son Dakika: Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı gözaltına alındı
CHP'yi karıştıracak mektup: Eski belediye başkanı cezaevinden yazdı!
İzmir'de yolsuzluk operasyonu: Tunç Soyer dahil 41 kişi tutuklandı
Belediye binasında rüşvet alırken kayda alındı! CHP'ye baklava operasyonu
Peygamber Efendimize hakaret eden Leman dergisi önünde protesto
Leman şerefsizi Doğan Pehlevan'ın sicili kabarık! Kirli geçmişi ortaya çıktı!
Adalet Bakanı Tunç duyurdu: Leman dergisi hakkında soruşturma
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon! Tunç Soyer gözaltına alındı Listede 157 kişi var
TSK'nın en büyük gücü: Türk Kara Kuvvetlerinin 2234. kuruluş yıl dönümü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine izin vermeyiz
Boykot yüzünden zarar eden CHP'li pazarcı AK Parti'ye geçti
Başsavcılıktan CHP talimatı: 86 kişinin ifadesi alınacak
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluk itirazına ret
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP demek cunta demektir
Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik övgüleri dünya basınında
Netanyahu: Türkiye ile Suriye'de çatışmak istemiyoruz
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Özgür Özel'e: Artık haddini bil
Devlet Bahçeli 2 ay sonra kameralar karşısında
Vatandaş isyanda! “Boykot çağrısından sonra CHP’den istifa ettim"

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar