Bir siyaset mühendisliği projesi daha çöktü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Medyanın şişirdiği, “Bilge lider” projesi geçtiğimiz gün kameralar karşısında yaşanan olayla tuzla buz oldu. Temel Karamollaoğlu ilk tecrübesinde kendine hakim olamayarak, kendi gerçek kişiliğini dışa vurdu.

 

Bir siyaset mühendisliği projesi daha çöktü

 

Çerçevesini medyanın çizdiği, içini siyaset mühendislerinin doldurduğu “Bilge lider” projesi hayatın duvarlarına çarpıp tuzla buz oldu. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu için masa başında çizilen siyaset portresi, seçmenle ilk sınavında başarısızlığa uğradı. “Bilge adam” ve yanındakiler, üzerine yürüdüğü dertli bir kadını neredeyse dövmeye kalkışırken kameralara yakalandı. Organik bir liderle hormonlu bir siyasetçi arasındaki fark da böylece toplumun gözleri önüne serildi.

KENDİNE HAKİM OLAMADI, GERÇEK KİŞİLİĞİNİ DIŞA VURDU

Gerçekleri ilanihaye gözlerden kaçıramazsınız; medyanın şişirdiği, pamuklara sarıp kolladığı bir siyasi figür olarak Temel Bey, kamu önündeki planlanmamış ilk tecrübesinde kendine hakim olamayarak, siyaset mühendislerinin çizdiği çerçevenin dışına taşarak kendi gerçek kişiliğini dışa vurdu.

“Kapalı” bir kadın, “Bilge adam”a oy vermeye aday şehit eşi bir hanımefendi şikayetini, sitemini kendisine aktardığı sırada Karamollaoğlu’dan beklemediği bir tepki gördü. “Bilge lider” kontrolünü kaybederek, hiddetle hanımefendinin üzerine yürüdü.

SAADET PARTİLİLER BİLE ŞAŞKINLIKLA İZLİYOR

Saadet Partisi Genel Başkanı’nın öfkesi, tepkisi de gösteriyor ki, aslında bu hanımefendi doğru bir noktaya işaret etmiş: Rahmetli Erbakan’ın partisi nasıl olur da 15 Temmuz’a tiyatro diyenlerle (yani darbecilerine yakın siyasi çevrelerle) birlikte hareket eder?

15 Temmuz şehidi İbrahim Yılmaz’ın eşi olan Esma Yılmaz’ın, bu eleştirisi son derece yerinde ve normal. Milyonlarca vatandaş, Saadet-CHP yakınlaşmasını bu soruyla anlamaya çalıştı. CHP’yle ittifakı, bu derece yakınlaşmayı Saadet Partililer bile eminim hala şaşkınlıkla izliyor.

Esma Yılmaz’ın Saadet Partisi Genel Başkanı’na yönelttiği bu soru ve eleştiride ne bir sıra dışılık, ne de bir absürtlük var. Sadece kamu önünde işaret edilen acı bir gerçeğin Temel Bey’de uyandırdığı bir öfke, rahatsızlık ve bunun sözlü şiddet biçiminde dışa vurumu söz konusu.

MİLLETİ FAZLASIYLA ÜZDÜ VE ÖFKELENDİRDİ

Doğrusunu isterseniz bugüne değin Saadet Partisi’nin gerek AK Parti’ye ve gerekse Erdoğan’a ilişkin eleştirilerinden kimsenin alındığı yoktu. Fakat, Temel Karamollaoğlu’nun ısrarla Abdullah Gül’ü Erdoğan’ın karşısına aday olarak çıkarıp milleti bölmeye çalışması, fitne çıkarmaya dönük bir siyaset izlemesi, 15 Temmuz’a “tiyatro” diyenlerle yakınlaşması milleti fazlasıyla üzdü ve öfkelendirdi.

Çok fazla söze gerek yok; ne Esma Hanım bir ajan-provokatördür ne de başkaları. Sorun bir siyaset mühendisliği projesi olarak gündeme gelen Temel Karamollaoğlu’nun seçimlere yetişemeden millet önünde kendisini açığa vurması, deşifre etmesi ve demoralize oluşudur."

Bilgileri Kurtuluş Tayiz, Akşam Gazetesi'ndeki köşesinde paylaştı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ünal: 2 bin 100 kişi üst kurula sevk edildiÖnceki Haber

Ünal: 2 bin 100 kişi üst kurula sevk edi...

Meclis'e milyonluk fatura ödeten CHP'li yine adaySonraki Haber

Meclis'e milyonluk fatura ödeten CHP'li...

Yorum Yazın

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik hakkında soruşturma
Manavgat Belediyesi'nde rüşvet alırken suçüstü yakalanan şüpheli itirafçı oldu
MSB acı haberi duyurdu: Irak'ta şehit sayımız 12'ye yükseldi!
MSB acı haber duyurdu: Irak'ta şehit sayısı 8'e yükseldi!
Özgür hakkında soruşturma açıldı
Kuzey Irak'ta metan gazından zehirlenen 5 askerimiz şehit oldu
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek TUTUKLANDI !
Rüşvetin adı Tayland Çikolatası! CHP'li belediyenin 'baklava kutusundaki rüşvet' çarkında yeni detaylar...
Ahtapotun kolları Akdeniz'de! CHP'li belediyelere yeni dalga yolsuzluk operasyonu: İşte gözaltına alınan isimlerin oluşturduğu o rüşvet çarkı...
Adıyaman, Antalya ve Adana belediye başkanları gözaltına alındı
Son Dakika: Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı gözaltına alındı
CHP'yi karıştıracak mektup: Eski belediye başkanı cezaevinden yazdı!
İzmir'de yolsuzluk operasyonu: Tunç Soyer dahil 41 kişi tutuklandı
Belediye binasında rüşvet alırken kayda alındı! CHP'ye baklava operasyonu
Peygamber Efendimize hakaret eden Leman dergisi önünde protesto
Leman şerefsizi Doğan Pehlevan'ın sicili kabarık! Kirli geçmişi ortaya çıktı!
Adalet Bakanı Tunç duyurdu: Leman dergisi hakkında soruşturma
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon! Tunç Soyer gözaltına alındı Listede 157 kişi var
TSK'nın en büyük gücü: Türk Kara Kuvvetlerinin 2234. kuruluş yıl dönümü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine izin vermeyiz

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar