Bugün 27 Mayıs 1960 Darbesinin 59. Yıldönümü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bugün 27 Mayıs 1960 Darbesinin 59. Yıldönümü
Sedat Peker'in 27 Mayıs 1960 darbesinin yıldönümü'nde kaleme aldığı köşe yazısı

adnan menderes ile ilgili görsel sonucu

Kıymetli Dostlarım,

Bugün 27 Mayıs 1960 Darbesinin 59. Yıldönümü. Bu darbenin her yıldönümünde melankolik bir ruh haline sahip olmaktan kendimi bir türlü alıkoyamıyorum.

Yanıma ziyarete gelen genç arkadaşlar hep sitemde bulunuyorlar. Yaşlı olan insanların kendilerine devamlı eleştirdiklerini ve beğenmediklerini söylüyorlar. En son dayanamayıp onlara şöyle söyledim size ne derlerse desinler gülün geçin ciddiye bile almayın onların söylediklerini.

Onlar Cennetmekan Adnan Menderes’e senin bir tek kılına zarar gelmesin diye biz çocuklarımızı bile feda ederiz diyen ancak darbe yapıldığında ise evlerinin içinden dışarı çıkmaya cesaret dahi edemeyen kimselerdir dedim. (Bir taraftan Adnan Menderes’e cesaret veren imtihan vakti geldiği zamansa hiçbir şey yapmayanlardır diye de belirttim.)

Sizler ise ülkemizin Cumhurbaşkan’ına yani tesbihin imamesi durumundaki sayın Recep Tayyip Erdoğan’a “Dik dur eğilme kardeşlerin seninle” diyerek ona cesaret vermiş, imtihan vakti geldiği zaman da tankların, tüfeklerin önüne geçerek kendinizi siper etmiş bir nesilsiniz. (Bence kurtuluş savaşına katılan nesilden sonraki en şanlı, şerefli nesilde sizsiniz dedim.)

Onlar sizi beğenmeyip eleştireceklerine 1960 darbesinde, 1980 darbesinde neden seslerini dahi çıkarmaya cesaret edemediklerinin açıklamasını yapsınlar da sonrasında sizi beğenmeyerek eleştirebilme hakkına sahip olsunlar.

Kıymetli dostlarım beni en çok kızdıran şeylerden bir tanesi de bugün ülkeyi yönetmeye talip olup Cumhur ittifakına karşı olan Recep Tayyip Erdoğan gitsinde gerekirse ülke batsın diyen sözde solcuların birçoğunun ise 27 Mayıs 1960 darbesini darbe olarak kabul etmemeleridir. Açıklamaları ise 1 gram vicdan sahibi olan her insanı kızdıracak türden mazeretlerdir.

Bu darbeyi yapan daha sonrasında ise kendini milli birlik komitesi olarak adlandıran 38 tane çeşitli rütbelerdeki subayın Cumhuriyet tarihinin en modern anayasasını yapmalarıymış. Yani diyorlar ki onlar darbe yapıp dönemin Başbakanını ayrıca iki bakanı astılar ancak bunun yanında en modern anayasayı yaptılar. Bu yüzden 27 Mayıs darbe değildir diyorlar.

Ben utanma duygusunun bütün insanlığa ait bir şey olduğuna her zaman inanmış bir kişiyim. Ancak bizdeki sözde solcuları tanıdıktan sonra bu düşüncemde gerçekten yanıldığımı anladım. (Gerçek Yurtsever Solcuları tenzih ederim.)

BİR UMUTTUR YAŞAMAK

REİS SEDAT PEKER


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Savcı Sayan'dan İstanbul'daki Kürt seçmene çağrı!Önceki Haber

Savcı Sayan'dan İstanbul'daki Kürt seçme...

Taksi ücretlerine zam geliyor! İşte yeni fiyatlarSonraki Haber

Taksi ücretlerine zam geliyor! İşte yeni...

Yorum Yazın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine izin vermeyiz
Boykot yüzünden zarar eden CHP'li pazarcı AK Parti'ye geçti
Başsavcılıktan CHP talimatı: 86 kişinin ifadesi alınacak
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluk itirazına ret
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP demek cunta demektir
Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik övgüleri dünya basınında
Netanyahu: Türkiye ile Suriye'de çatışmak istemiyoruz
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Özgür Özel'e: Artık haddini bil
Devlet Bahçeli 2 ay sonra kameralar karşısında
Vatandaş isyanda! “Boykot çağrısından sonra CHP’den istifa ettim"
Boykot çağrısı yapan Aybüke Pusat, Teşkilat dizisinden atıldı
ABD Başkanı Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü
Aslı Baykal : ''Zor oldu ama tehlikenin ucundan dönmüşüz.''
Süleyman Soylu'dan Cumhurbaşkanı'na hakarete tepki: Sabrımızı yanlış anlıyorsunuz
İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında mahkeme kararları açıklıyor
Ekrem TUTUKLANDI....................
İBB Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun tutuklandı
Aslı Baykal'dan CHP'ye FÜZE !
Görülmemiş rüşvet tehdidi! 'Geleceğin Cumhurbaşkanı ile kötü olmak mı istiyorsunuz?'
CHP, 6 Nisan günü olağanüstü kurultay yapma kararı aldı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar