Büyük oyuna dikkat! 15 gün önce İmamoğlu, yakın çevresine adaylığı için ne dedi?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmasının yankıları sürerken İmamoğlu'nun 15 gün önce yakın çevresine söyledikleri ortaya çıktı. Mahkeme sürecinin adaylığını güçlendireceğini söylediği öne sürülen İmamoğlu'nun “Merak etmeyin, Aralık’ta cumhurbaşkanlığı adaylığının ibresi tamamen bana dönecek’’ dediği kaydedildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. İmamoğlu’nun 15 gün önce yakın çevresine cumhurbaşkanlığı adaylığı için söyledikleri ise kafalarda soru işareti oluşturdu. CHP’ye yakınlığı ile bilinen gazeteci Barış Yardaş, “İmamoğlu, bu akıl dışı davanın adaylığı için önemli bir ‘’atlama taşı’’ olacağını gördüğü için yakın çevresine “Merak etmeyin, Aralık’ta cumhurbaşkanlığı adaylığının ibresi tamamen bana dönecek’’ diyerek süreci doğru okuduğunu göstermiştir.” diyerek nasıl bir adaylık operasyonu yürütüldüğünü gözler önüne serdi.

Altılı Masa’nın henüz aday açıklamadığı bir süreçte, Ekrem İmamoğlu, masanın ortaklarından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in desteğini alarak adaylığını açıklamak istiyor. Yakın çevresine ise bu mahkeme sürecinin kendisi için bir atlama taşı olacağını söyleyen İmamoğlu, mağduriyet üzerinden adaylığını güçlendirmek için çalışıyor. Ancak CHP lideri Kılıçdaroğlu ise bu adaylığa karşı çıkıyor, çünkü Kılıçdaroğlu her fırsata aday olmak istediğini ilan ediyor.

Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu'na: Moralini bozma, 16 milyon seni kucaklıyor

“16 MİLYONU TEMSİL EDİYORSUN” DİYEREK ADAYLIĞA VETO

Mahkeme kararı ile İmamoğlu’nun adaylığı yeniden gündeme geldi. “Mağdur” edildiği yönünde algı operasyonlarına girişen İmamoğlu ve ekibi, adaylık sürecinde bunu kullanmak peşinde. Ancak, bu adaylığın açıklanması ve kabul görmesi yine Kılıçdaroğlu’na bağlı olacak. Almanya ziyaretini yarıda kesip Türkiye'ye dönen Kemal Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’na “16 milyonu temsil ediyorsun” diyerek belediye başkanlığında kalmasını yönünde göndermede bulundu. Kılıçdaroğlu, "16 milyona hizmet et. 16 milyon seni kucaklıyor", "86 milyon vatandaşımızla bir olacağız" dedi.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının devamında şunları söyledi: "O açıdan Sayın Başkan, hiç moralini bozma. Gülümsemeni sürdür. Hayata gülümsemeyle bak. Eşine, çocuklarına, yakınlarına gülümsemeyle bak. ve 16 milyon insana, gülümsemeyle hizmet et. Bundan en ufak bir endişen olmasın. 16 milyon seni kucaklıyor."

MAHKEME KARARI İLE ADAYLIK ETE KEMİĞE BÜRÜNDÜ

Barış Yarkadaş, kaleme aldığı yazında, Kılıçdaroğlu’nun adaylığının riske girdiğini ve İmamoğlu’nun mahkeme kararı ile yeniden adaylık için güçlendiğini ifade ederek, şöyle devam etti; "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kararın çıkacağı gün Almanya’da bulunması büyük bir siyasal iletişim faciasıdır. Ve Kılıçdaroğlu’nun bu siyasal iletişim kazası, İmamoğlu’nu cumhurbaşkanlığı adaylığında yeniden potaya sokmuştur. İmamoğlu ise Kılıçdaroğlu’nun tam tersi yönde hareket etmiş ve bu süreçte stratejik davranarak durumu lehine çevirmeyi başarmıştır. Davadaki hukuksuzlukları kendi lehine bir propaganda malzemesi haline çevirirken, süreci de bizzat yönlendirmiştir. İmamoğlu, bu akıl dışı davanın adaylığı için önemli bir ‘’atlama taşı’’ olacağını gördüğü için yakın çevresine “Merak etmeyin, Aralık’ta cumhurbaşkanlığı adaylığının ibresi tamamen bana dönecek’’ diyerek süreci doğru okuduğunu göstermiştir. Yaklaşık 15 gün önce söylenen bu söz, mahkemenin kararıyla birlikte ete kemiğe bürünmüştür.”

Öte yandan Barış Yarkadaş, “Akşener’in koşarak İstanbul’a gelmesi, Kılıçdaroğlu’nun ise o sırada Almanya’da olması kamuoyu nezdinde Akşener’in elini güçlendirmiştir.” diyerek süreç ile ilgili Akşener’in aktif olacağını belirtiyor.

Kaynak:trhber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Selçuk Bayraktar nefes kesen anları paylaştı! Kızılelma ilk kez uçtuÖnceki Haber

Selçuk Bayraktar nefes kesen anları payl...

Bayraktar Kızılelma'yı tiye alan İsa İlyasoğlu'nun sözleri yeniden gündemdeSonraki Haber

Bayraktar Kızılelma'yı tiye alan İsa İly...

Yorum Yazın

Narin'in cansız bedeni bulundu: Vali Zorluoğlu'ndan açıklama
Kara Harp Okulu Bölük Komutanı Binbaşı M. TSK’dan istifa etti
Başkan Erdoğan'dan yasaklı yemin metni okuyan teğmenlere: Bu kılıçları kime çekiyorsunuz
Metin Feyzioğlu'ndan Özgür Özel'e 'karşılama' yanıtı: 'Görmedim bile...'
Topaloğlu Vakfı'ndan Kültür ve Turizm Bakanına ziyaret
NBB KORE EKİBİ AFRİKA GÜNÜ SEMİNERİNDE
Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar