CHP'li başkan eski şoförüne sendika başkanı yaptı çalışanlar canından bezdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP'li başkan eski şoförüne sendika başkanı yaptı çalışanlar canından bezdi
CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer'in eski şoförü Nail Kaya'yı sendika başkanı yaptığı ortaya çıktı. Eski şoförün krili pazarlığı çalışanları canından bezdirdi.

CHP'li belediyelerin skandalları bitmek bilmiyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının maaş, promosyon ve zam ile ilgili bekleyişleri devam ediyor. Hak- İş İl Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Mehmet Yüce, belediyedeki yetkili sendikanın başkanı Nail Kaya'nın, aynı zamanda işveren konumundaki Belediye Başkanı Vahap Seçer'in eski şoförü olduğunu belirtti. Mehmet Yüce, bu durumun çalışanları mağdur ettiğini belirtti.

Sabah gazetesinin haberine göre; Belediye çalışanlarının kendisini arayarak, dert yandığından bahseden Mehmet Yüce, şu ifadeleri kullandı; "Belediye çalışanlarının aylardır beklediği promosyon bedeli, yapılan görüşmeler sonucunda 8 bin TL olarak belirlendi. Çalışanlar az bulunca, görüşmeler Ocak ayına ertelendi. Akdeniz Belediyesi 780 işçiye 16 bin 100 lira promosyon verirken, 7 bin kişiyle 10 katı çalışanı bulunan Büyükşehir Belediyesi 8 bin TL gibi bir promosyon vermeyi düşünüyor. Türkiye genelinde bu sayıda çalışanı bulunan belediyeler, 30 ile 60 bin TL arasında promosyon veriyor. Birçok ilçe belediyesi şu an ismi büyük ücreti düşük olan Büyükşehir personelinden fazla alıyor.

Sendika ağasını Vahap 'Seçer': Eski şoförün kirli pazarlığı işçileri canından bezdirdi - Takvim

nail kaya vahap seçer

ASGARİ ÜCRETTEN AZ ALIYORLAR

Merkez ilçe olan Akdeniz Belediyesinin son olarak kadrolu çalışanlarına 18 bin 400 şirket personeli olarak çalışanlar 3 yıldır zam almamıştı. 4 ay önce zam yapıp 7 bin 500 lira bandına yeni çıkardılar. Ama 8 bin 500 lira olan asgari üretin bile altında kaldı. Daha önce çalışanların ücretleri asgari ücretten yüzde 50-100 fazlaydı. Vahap Seçer, bunu da zamanla yok etti. Lisans ve ön lisans mezunlarının eğitim durumlarından aldıkları farkları iptal etti. Sürekli işçiler, özellikle üniversite mezunları asgari ücretin iki katından fazla maaş alıyordu, Şu anda 7 bin 250 TL maaş alıyor.

ESKİ PATRONU NE İSTERSE ONU YAPIYOR

Kadrolu işçilerin yevmiyesi ise 314 TL ile yoksulluk sınırının altında. Büyükşehir'de yetkili olan Belediye-İş Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Nail Kaya, aynı zamanda Belediye Başkanı Vahap Seçer'in eski şoförü. Sayın Başkan, şoförünü sendika başkanı yapmış. Nail Kaya, başkanının sözünden nasıl çıksın. Eski patronu ne isterse onu yapıyor. Çalışanların hakkını savunmuyor. İşçiler de mobbing korkusuyla, olan sendika başkanına sorunlarını anlatamıyor. İşçinin vebali var. Nail Kaya, elini taşın altına koyup Başkan Seçer'in değil, işçilerin hakkını savunmalıdır" 

ŞOFÖRÜNÜ SENDİKA BAŞKANI YAPMIŞ

Vahap Seçer'in, 2019 yılında başkan seçilince Nail Kaya'yı makam şoförü yaptığı ortaya çıktı. Bu görevi 3 yıl boyunca devam ettiren Nail Kaya'nın, geçen yıl bu günlerde istifa ettiği, ardından da 6 Şubat 2022'deki seçimlerde Belediye-İş Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı seçildiği belirlendi. 

CHP'li Seçer'in şoförünü sendika başkanı yapması tepkilere yol açtı - Son Dakika Haberler

Hak- İş İl Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Mehmet Yüce

Kaynak:trhber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İsmail Saymaz: CHP'nin artık İstanbul'da kazanması çok zorÖnceki Haber

İsmail Saymaz: CHP'nin artık İstanbul'da...

Gerçek Takipçilere Hemen Ulaştıran Kaliteli HizmetSonraki Haber

Gerçek Takipçilere Hemen Ulaştıran Kalit...

Yorum Yazın

Tanju Özcan'ın kumarhanede çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NEXT Sosyal hesabından ilk paylaşım!
15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in kızı Elif Nur Halisdemir, teğmenlik diplomasını aldı
İBB'ye 9. dalga operasyon! Beyoğlu Belediye Başkanı dahil onlarca kişi gözaltına alındı
9 Belediye Başkanı AK Parti'ye katıldı!
Özlem Çerçioğlu CHP'den istifa ettiğini duyurdu
Özgür Özel'in dosyası yine boş çıktı: Avukat görüşmesini anlattı
Avukat Rezan Epözdemir tutuklandı
İBB'deki rüşvet çarkı böyle gözler önüne serildi! İşte para destelerinin sayıldığı anlar
SON DAKİKA! Toplu sözleşmede hükümetin memurlara teklifi belli oldu
Milletin adamı, ülkenin mimarı: Erdoğan'ın liderliğinde hayallerin gerçeğe dönüştüğü 11 yıl!
Avukat Rezan Epözdemir gözaltına alındı
İstanbul tek yürek: "Gazze'ye Umut Işığı Ol" yürüyüşü başladı
Özgür, Aziz İhsan Aktaş'a ait arabayı makam aracı yapmış
Bu nasıl bir tezgah! Gündemi sarsacak yeni itiraflar: O ülkeye her uçuşta 10 milyon $...
CHP, yeni Genelkurmay Başkanı'ndan rahatsız oldu: 'Kalemi titremedi' çıkışı
Metro parası böyle buharlaştı
LGS tercih sonuçları açıklandı
Son dakika: Enflasyon rakamları açıklandı
NEXT sosyal nasıl ortaya çıktı? Selçuk Bayraktar tüm detayları anlattı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar