Cihat Yaycı Paşa’dan İsrail’i korkutan çıkış: Mavi Vatan sınırı Filistin’e uzansın!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cihat Yaycı Paşa’dan İsrail’i korkutan çıkış: Mavi Vatan sınırı Filistin’e uzansın!
Filistin’de zulüm devam ederken, İsrail’i korkutan çıkış ‘Mavi Vatan’ doktrininin mimarı, eski Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı’dan geldi. ASAM- TÜRKDEGS Eş Başkanı Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, “ Mavi Vatan Filistin’e uzanmalı.” dedi.

Cihat Yaycı anlattı: "Türkiye'ye saldıracaklar"

Türkiye’nin Mavi Vatan stratejisine bilimsel çalışmalarıyla katkı sağlayan ASAM- TÜRKDEGS Eş Başkanı Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, bir davet üzerine gittiği Mısır’da, yönetime strateji sunan ekonomi ve dış ilişkiler konseyleri ile görüştü.

Yunanistan Mısır’ı kandırdı

Görüşmelerde, Yunanistan ile deniz yetki alanı sınırlandırma anlaşması imzalayan Mısır’ın kayıplarını anlatan Cihat Yaycı, şunları anlattı:

“Mısır’a haritalar ve belgeler ile gittim. Doğu Akdeniz konusunda Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin (GKRY) 21 bin kilometrekareden fazla deniz yetki alanını hile ile alarak Mısır’ı yanılttığını açıklıkla anlattım. Hem Yunanistan hem GKRY ile yapılan anlaşmanın Mısır aleyhine olduğunu da açıkça ifade ettim.”

Cihat Yaycı'dan İsrail'i kızdıracak öneri: Mavi Vatan Filistin'e uzansın - Timeturk Haber

Türkiye ile anlaşma kazandırır

“Türkiye ile Mısır, Akdeniz’de en uzun kıyıya sahip iki ülke. Tarihsel bağları yanında denizden de komşu. Yunanistan ve GKRY yerine Türkiye ile deniz yetki alanları anlaşması imzalanması halinde Mısır 21 bin kilometrekareden fazla deniz alanı kazanır. Yunanistan ile adalar üzerinden yapılacak bir sınırlandırma Mısır’ın aleyhinedir.”

Cihat Yaycı: Mavi Vatan Filistin'e uzanmalı ​ - Yeni Şafak

Uyanık olmak şart

“Türkiye ile Mısır arasındaki görüşmelerde bu konular konuşuluyordur ancak karşılıklı deniz yetki alanlarımızın Libya ile anlaşma hattından Filistin ile MEB sınırlarımıza kadar uzanan bir hatta belirlenmesi elzemdir. Aksi taktirde Yunanistan ve GRKY iddialarını tescillemiş, Libya ile anlaşmanın hükümsüzlüğünü ilan etmiş olursunuz. Türkiye’yi Libya konusunda dışlamaya çalışanlara karşı uyanık olunmalıdır. Halkımız şunu bilmelidir ki, denizden ve karadan komşu olmak aynıdır. Irak ile nasıl komşuysak, Libya ile Mısır ile de öyleyiz. Mısır ile ilişkileri geliştirme politikasını destekliyoruz ve gerek Mısır gerekse İsrail ile iyi ilişkilerin Yunan-Rum oyununu bozacağını ifade ediyoruz. Masada güçlü olmak için sahada güçlü olmak, sahada güçlü olmak için de sahada var olmak gereklidir.”

Kaynak:yeni akit


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
"Namus sözü" veren Kılıçdaroğlu'ndan yeni tiyatroÖnceki Haber

"Namus sözü" veren Kılıçdaroğlu'ndan yen...

İzmir Büyükşehir Belediyesi: Sokak hayvanlarını toplamamız söz konusu değildirSonraki Haber

İzmir Büyükşehir Belediyesi: Sokak hayva...

Yorum Yazın

Son Dakika: İmamoğlu'nun bir avukatı daha gözaltında
Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca CHP’nin kirli yüzünü anlattı: İllegal işlerini yaptırmak istediler!
YKS tercih sonuçları açıklandı
Trafikte yol kesene hapis cezası geliyor!
Kemal Kılıçdaroğlu ile Uğur Dündar birbirine girdi
Avrupa'dan gelen krediler "Eko"sisteme aktı! 121 milyar TL'lik faturasını halk ödüyor
Aydın'da rantın "Ağbaba'sı var! Çerçioğlu'na CHP rozeti attıran yapı deşifre: Kuşadası'nda çökülen arsalar... Didim'de kapatılan araziler
İstanbul Valiliği'nden sokak köpeği açıklaması: İvedilikle toplanmalı
Muhittin Böcek'in oğlu tutuklandı
Selçuk Bayraktar 2024'te en fazla gelir vergisi ödeyen kişi oldu
Özlem Çerçioğlu’nu istifaya götüren kişinin Bülent Tezcan olduğu ortaya çıktı! İşte CHP’nin 6 milyarlık rant ısrarı ve perde arkası...
Muhittin Böcek’in oğlu, yurt dışı dönüşü gözaltına alındı
Özgür Özel’den İmamoğlu’nun uykularını kaçıracak beddua: Allah hırsızların belasını versin!
Özlem Çerçioğlu'ndan Özel'e gönderme: İmar rantına geçit yok!
SON DAKİKA! Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney tutuklandı
Tanju Özcan'ın kumarhanede çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NEXT Sosyal hesabından ilk paylaşım!
15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in kızı Elif Nur Halisdemir, teğmenlik diplomasını aldı
İBB'ye 9. dalga operasyon! Beyoğlu Belediye Başkanı dahil onlarca kişi gözaltına alındı
9 Belediye Başkanı AK Parti'ye katıldı!

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar