Cinderes'te terörün izleri siliniyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cinderes'te terörün izleri siliniyor
Adeta terör yuvasına dönüştürülen beldede ÖSO mensupları, duvarlarda asılı olan terörist başı Öcalan'ın posteri ile YPG/PKK'yı simgeleyen yazıları temizliyor.

Cinderes'te terörün izleri siliniyor

 

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından yürütülen Zeytin Dalı Harekatı sürerken, YPG/PKK'lı teröristlerden arındırılan Afrin'e bağlı Cinderes beldesinde terörün izleri siliniyor.

TSK'nin hudut güvenliği ve bölgede istikrarı sağlamak amacıyla Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde YPG/PKK ve DEAŞ mensuplarını etkisiz hale getirmek ve halkı teröristlerin zulmünden kurtarmak üzere 20 Ocak'ta başlattığı harekat başarıyla devam ediyor.

 

 

Bu kapsamda yaklaşık bir hafta önce teröristlerden kurtarılan ve adeta terör yuvasına dönüştürülen Cinderes beldesinde, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensupları, duvarlarda asılı olan teröristlerin fotoğrafları, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın posteri ile YPG/PKK'yı simgeleyen yazıları temizliyor.

Beldede çatışmalara tanıklık edenler, teröristlerin çatışmalar sırasında camiler dahil yerleşim yerlerini ateşe verdiğini, el yapımı patlayıcılarla binaları patlatarak büyük hasar verdiklerini ifade etti.

TSK ve ÖSO mensupları, burada arama ve güvenlik çalışmaları gerçekleştirirken, bölgede bulanan sivil halk, terör örgütünün büyük zarar verdiği yaklaşık 80 yıllık Selahaddin Eyyubi Camisi'nde tüm olumsuzluklara rağmen ezan okuyup namaz kılıyor.

Yerleşim yerinde yaşam normale dönmeye başlarken, belde merkezinde teröristlerin yol açtığı tahribat dikkati çekiyor. TSK, olası sızmalara karşı bölgeye dönenleri didik didik arayıp gerekli güvenlik önlemlerini aldıktan sonra geçişlerine izin veriyor.

 

 

Cinderes'te terörün izleri siliniyor

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından yürütülen Zeytin Dalı Harekatı sürerken, YPG/PKK'lı teröristlerden arındırılan Afrin'e bağlı Cinderes beldesinde terörün izleri siliniyor. Beldede çatışmalara tanıklık edenler, teröristlerin çatışmalar sırasında camiler dahil yerleşim yerlerini ateşe verdiğini, el yapımı patlayıcılarla binaları patlatarak büyük hasar verdiklerini ifade etti. TSK ve ÖSO mensupları, burada arama ve güvenlik çalışmaları gerçekleştirirken, bölgede bulanan sivil halk, terör örgütünün büyük zarar verdiği yaklaşık 80 yıllık Selahaddin Eyyubi Camisi'nde tüm olumsuzluklara rağmen ezan okuyup namaz kılıyor. ( Halil Fidan - Anadolu Ajansı )

 

"Masumlara adaletli davranacağız"

Kentteki güvenliği sağlamak için beldede bulunan ÖSO mensuplarından Abdullah el-Beha (26), AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'nin tüm bölgelerini huzura kavuşturmak için kararlı olduklarını belirtti.

Cinderes'i özgürlüğüne kavuşturduklarını ve bundan sonraki amaçlarının halkın ihtiyacını karşılamak olduğunu ifade eden Beha, şöyle konuştu:

"Allah'a şükür birçok yer gibi Cinderes beldesini terörist YPG/PKK'dan temizledik. Kısa bir süre olmasına rağmen, beldede teröristlerin izlerini silmeyi başardık. Her tarafta Öcalan ve onları simgeleyen resim ve figürler vardı. Onları yakıp bir bir temizledik. İnşallah kısa bir süre içinde şehri yeniden ayağa kaldıracağız ve insanların hizmetine sunacağız. Tek gayemiz yıllardır büyük zulme maruz kalan halkımızın refaha ermesi. Bu anlamda Türkiye'nin desteğiyle inşallah bunu gerçekleştireceğiz ve insanlar huzur içinde ülkelerinde yaşamaya başlarlar."

ÖSO mensubu Dehham Kaddur ise normalde burada Kürt, Arap ve Türkmenlerin bir arada sorunsuz yaşadığını ancak terör örgütünün halka zulüm ettiğini söyledi.

Tüm halkı özgürlüğüne kavuşan Cinderes'e beklediklerini vurgulayan Kaddur, "İnsanların için rahat olsun bizim ne Kürt kardeşlerimizle ne de kimseyle sorunumuz yok. Masum olan herkese burada adaletli davranacağız. Cinderes'i geçen hafta PKK'lı teröristlerden temizledik. Evleri de insanların kullanımına hazır hale getireceğiz. Herkesi huzur içinde evine dönmeye davet ediyoruz." diye konuştu.

 

 

Lösemi hastası olmasına rağmen genç yaşında vatanını teröristlerden kurtarmak için savaşan 18 yaşındaki Ömer el-Said de insanlara yardımcı olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Cinderes'te yaşayan ve namaz vakitlerinde camide ezan okuyan Ali Abo da memleketini terör örgütü YPG/PKK'dan kurtarıp kendilerine yardımcı olan Türk askerine ve ÖSO'ya teşekkür etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AK Parti'den 11 seçim yalanına 11 cevap!Önceki Haber

AK Parti'den 11 seçim yalanına 11 cevap!

Eşofmanın üstüne sargı bezi... PKK'dan zeka seviyesine uygun propaganda!Sonraki Haber

Eşofmanın üstüne sargı bezi... PKK'dan z...

Yorum Yazın

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek TUTUKLANDI !
Rüşvetin adı Tayland Çikolatası! CHP'li belediyenin 'baklava kutusundaki rüşvet' çarkında yeni detaylar...
Ahtapotun kolları Akdeniz'de! CHP'li belediyelere yeni dalga yolsuzluk operasyonu: İşte gözaltına alınan isimlerin oluşturduğu o rüşvet çarkı...
Adıyaman, Antalya ve Adana belediye başkanları gözaltına alındı
Son Dakika: Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı gözaltına alındı
CHP'yi karıştıracak mektup: Eski belediye başkanı cezaevinden yazdı!
İzmir'de yolsuzluk operasyonu: Tunç Soyer dahil 41 kişi tutuklandı
Belediye binasında rüşvet alırken kayda alındı! CHP'ye baklava operasyonu
Peygamber Efendimize hakaret eden Leman dergisi önünde protesto
Leman şerefsizi Doğan Pehlevan'ın sicili kabarık! Kirli geçmişi ortaya çıktı!
Adalet Bakanı Tunç duyurdu: Leman dergisi hakkında soruşturma
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon! Tunç Soyer gözaltına alındı Listede 157 kişi var
TSK'nın en büyük gücü: Türk Kara Kuvvetlerinin 2234. kuruluş yıl dönümü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine izin vermeyiz
Boykot yüzünden zarar eden CHP'li pazarcı AK Parti'ye geçti
Başsavcılıktan CHP talimatı: 86 kişinin ifadesi alınacak
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluk itirazına ret
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP demek cunta demektir
Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik övgüleri dünya basınında
Netanyahu: Türkiye ile Suriye'de çatışmak istemiyoruz

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar