Ekonomi otomobille kanatlanacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ekonomi otomobille kanatlanacak
Yerli otomobili üretip, 2021 itibari ile satışa sunmayı vaad eden şirketler prototip üretimi için şimdiden kolları sıvadı.

Ekonomi otomobille kanatlanacak

 

Anadolu Grubu, BMC Otomotiv, Kıraça Grubu, Zorlu Grubu ve Turkcell’in ortak girişimi ile imal edilecek otomobillerin iç piyasanın yanı sıra ihracatın da güçlü kalemleri arasında yer alması hedefleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İlk taliplisi benim” dediği yerli malı otomobil için ilk somut adım hafta başında atılıyor. Türkiye ekonomisinin önemli dinamikleri arasına girecek üretimle ilgili Yeni Akit’e konuşan Uludağ Otomotiv İhracatçıları Birliği (OİB) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sabuncu, üretilecek otomobilin elektrikli olacağını dile getirdi.



İÇ PİYASADA İLGİ GÖRECEK

Sabuncu, “Bundan böyle elektrikli taşıtların dünya üretiminde payı artacak. Ben bu anlamda yerli arabanın ilgi göreceğini umuyorum. Tabii şekline, tipine göre yapılacak otomobilin ihracat imkânı olur. Evvela üretim yapılmalı, ürün görülmeli, denemeler tamamlanmalı. Eğer rekabet edilecek bir ürün olacağına kanaat getirilirse ihracat imkânı var” dedi.

Elektrikli taşıt üretiminde Türkiye’nin önemli yol katedeceğini söyleyen Sabuncu, “Bu konuda yatırım süreci hız kazanıyor. 2025’e kadar dünya genelinde taşıtların yüzde 20’sinin elektrikli olacağına ihtimal veriliyor. Bu konuda üreticilerimizin iyi hazırlık yapmasında yarar var. Zaten ülkemizde elektrikli araçların yeni yeni yollara koyulduğunu da görüyoruz“ ifadelerini kullandı.



ŞARJ İSTASYONLARI ŞART

Sabuncu, elektrikli araba için altyapı faaliyetlerinin tamamlanmasının gereklilik olduğuna işaret etti; “Şimdilik şarj istasyonları göremiyoruz. Kamu, belediyeler veya AVM’ler tarafından bu konu ele alınmalı. Ele alınmalı ki, bizler de elektirikli taşıta alışalım” dedi. OİB Başkanı Sabuncu, otomotiv üretiminin ağırlıklı olarak Marmara’da yapıldığını hatırlatarak, girişim grubunun mevcut bölgelerin yanı sıra yeni yatırım bölgelerini de tercih edebileceğini dile getirdi. 



“EKONOMİ ADINA UMUT VERİCİ”

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Otomotiv Grubu Başkanı Ömer Burhanoğlu ise yerli otomobil üretiminin ülkenin lehine olacağını belirterek “Böyle bir adım sanayicileremizi de iştahlandırıcaktır. Bu adım ekonomi adına olumlu olur, o kaçınılmaz. Ama bunun ne tür bir araba olacağı ve ne şekilde yapılacağı da önemli.” yorumunu yaptı. Burhanoğlu, yüksek teknolojiyle üretilen her taşıtın ihraç edilmesi şansının var olacağını belirterek, “Kuşkusuz bu adım umut ve moral vericidir” ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hakkari'den kahreden haber! Şehit ve yaralılarımız varÖnceki Haber

Hakkari'den kahreden haber! Şehit ve yar...

Sırada Kanal İstanbul varSonraki Haber

Sırada Kanal İstanbul var

Yorum Yazın

Son Dakika: İmamoğlu'nun bir avukatı daha gözaltında
Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca CHP’nin kirli yüzünü anlattı: İllegal işlerini yaptırmak istediler!
YKS tercih sonuçları açıklandı
Trafikte yol kesene hapis cezası geliyor!
Kemal Kılıçdaroğlu ile Uğur Dündar birbirine girdi
Avrupa'dan gelen krediler "Eko"sisteme aktı! 121 milyar TL'lik faturasını halk ödüyor
Aydın'da rantın "Ağbaba'sı var! Çerçioğlu'na CHP rozeti attıran yapı deşifre: Kuşadası'nda çökülen arsalar... Didim'de kapatılan araziler
İstanbul Valiliği'nden sokak köpeği açıklaması: İvedilikle toplanmalı
Muhittin Böcek'in oğlu tutuklandı
Selçuk Bayraktar 2024'te en fazla gelir vergisi ödeyen kişi oldu
Özlem Çerçioğlu’nu istifaya götüren kişinin Bülent Tezcan olduğu ortaya çıktı! İşte CHP’nin 6 milyarlık rant ısrarı ve perde arkası...
Muhittin Böcek’in oğlu, yurt dışı dönüşü gözaltına alındı
Özgür Özel’den İmamoğlu’nun uykularını kaçıracak beddua: Allah hırsızların belasını versin!
Özlem Çerçioğlu'ndan Özel'e gönderme: İmar rantına geçit yok!
SON DAKİKA! Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney tutuklandı
Tanju Özcan'ın kumarhanede çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NEXT Sosyal hesabından ilk paylaşım!
15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in kızı Elif Nur Halisdemir, teğmenlik diplomasını aldı
İBB'ye 9. dalga operasyon! Beyoğlu Belediye Başkanı dahil onlarca kişi gözaltına alındı
9 Belediye Başkanı AK Parti'ye katıldı!

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar