Fahrettin Altun'a iftiraya ortak olan ekrem yeşil alanları böyle gasp etmiş!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fahrettin Altun'a iftiraya ortak olan ekrem yeşil alanları böyle gasp etmiş!
İletişim Başkanı Fahrettin Altun'a atılan kaçak yapı iftirasına ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, daha önceden kamuya ait binlerce metrekare yeşil alanı gasp etmesi yeniden akıllara geldi. İmamoğlu İnşaat, "Beykonakları" projesinde kamu kullanımına açık 3 bin metrekarelik yeşil alanı talan etmişti.

Foto - İletişim Başkanı Fahrettin Altun'a kaçak yapı iftirasına ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, daha önceden kamuya ait binlerce metrekare yeşil alanı gasp etmesi yeniden akıllara geldi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun'a kaçak yapı iftirasına ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, daha önceden kamuya ait binlerce metrekare yeşil alanı gasp etmesi yeniden akıllara geldi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve babasına ait İmamoğlu İnşaat, Beylikdüzü'nde inşa ettiği "Beykonakları" projesinde kamu kullanımına açık 3 bin metrekarelik yeşil alanı işgal etmişti. Dönemin AK Partili Beylikdüzü Belediyesi 2011 yılında aldığı kararla yeşil alan üzerindeki duvarları yıktı.

Foto - Kamunun kullanımına açık olan alanı kendi sitesi içine dahil etmekle yetinmeyen İmamoğlu,

Kamunun kullanımına açık olan alanı kendi sitesi içine dahil etmekle yetinmeyen İmamoğlu, "İmamoğlu 2" adını verdiği başka bir projesiyle de medyada geniş yer buldu. Yine 1000 metrekarelik kamusal yeşil alanı projesi içine dahil eden İmamoğlu, bu skandalla günlerce yerel ve ulusal basında konuşuldu.

Foto - Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılama hukuki anlaşmazlık bulunduğu iddia edilerek beraatla sonuçlansa da müştekilet Yargıtay'a başvurdu. Dosya, Yargıtay 15. Ceza Dairesi'ne gitti. Yargıtay, yerel mahkemenin verdiği beraat kararını eksik soruşturma yapılması nedeniyle bozarak Ekrem İmamoğlu ve Hasan İmamoğlu'nun yeniden yargılanmaları gerektiğine hükmetti. İmamoğlu Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde babası ile dolandırıcılıktan halen yargılanıyor.

Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılama hukuki anlaşmazlık bulunduğu iddia edilerek beraatla sonuçlansa da müştekilet Yargıtay'a başvurdu. Dosya, Yargıtay 15. Ceza Dairesi'ne gitti. Yargıtay, yerel mahkemenin verdiği beraat kararını eksik soruşturma yapılması nedeniyle bozarak Ekrem İmamoğlu ve Hasan İmamoğlu'nun yeniden yargılanmaları gerektiğine hükmetti. İmamoğlu Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde babası ile dolandırıcılıktan halen yargılanıyor.

Foto - İddianamede Beykonakları sitesinden villa satın alan 3 kişi müşteki olarak yer aldı. Bir numaralı sanık Ekrem İmamoğlu, iki numaralı sanık ise babası Hasan İmamoğlu oldu. İddianamede şüphelilerin 3 müştekiyi kamusal alan sahayı sanki siteye aitmiş gibi kandırmak suretiyle dolandırdıkları ileri sürüldü.

İddianamede Beykonakları sitesinden villa satın alan 3 kişi müşteki olarak yer aldı. Bir numaralı sanık Ekrem İmamoğlu, iki numaralı sanık ise babası Hasan İmamoğlu oldu. İddianamede şüphelilerin 3 müştekiyi kamusal alan sahayı sanki siteye aitmiş gibi kandırmak suretiyle dolandırdıkları ileri sürüldü.

Foto - Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde anlaşmazlığın hukuk mahkemesinde çözülmesi gerektiği gerekçesiyle beraat kararı verilmesine müştekiler Feray Kılıç, Mehmet Ali Kılıç ve Taceettin Çaylarbaşı avukatları aracılığı ile itiraz etti.

Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde anlaşmazlığın hukuk mahkemesinde çözülmesi gerektiği gerekçesiyle beraat kararı verilmesine müştekiler Feray Kılıç, Mehmet Ali Kılıç ve Taceettin Çaylarbaşı avukatları aracılığı ile itiraz etti.

Foto - Yargıtay, imar planlarında,

Yargıtay, imar planlarında, "Yeşil bant" olarak kayıtlı yeri kendi projesine aitmiş gibi gösteren, daha sonra burayı sitenin otoparkına dönüştüren 'İmamoğlu İnşaat' isimli şirketlerin sahibi Ekrem İmamoğlu ile babası Hasan İmamoğlu "Nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla yerel mahkemeden alınan beraat kararını bozdu ve yeniden yargılanmalarına karar verdi.

Yargıtay 15'inci Ceza Dairesi, Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nce karara bağlanan dosyanın eksiklerinin araştırılarak karar verildiğine, bu nedenle projenin sanıklar tarafından yapılan projenin eski hali, yeşil alan olarak görülen ve projeye dahil olan yerin durumun araştırılması, bilirkişi raporlarının yeniden hazırlanmasına hükmetti. Yargıtay, ayrıca bu davayla ilgili belediye personelinin durumu hakkında da bilgi alınmasına hükmetti. Dosya, Bakırköy 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne geri gönderildi. Yargılamaya bu mahkemede devam ediliyor.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sağlık Bakanı açıkladı: İstanbul koronavirüste pik yaptıÖnceki Haber

Sağlık Bakanı açıkladı: İstanbul koronav...

Bakan Fahrettin Koca, son tabloyu paylaştıSonraki Haber

Bakan Fahrettin Koca, son tabloyu paylaş...

Yorum Yazın

Narin'in cansız bedeni bulundu: Vali Zorluoğlu'ndan açıklama
Kara Harp Okulu Bölük Komutanı Binbaşı M. TSK’dan istifa etti
Başkan Erdoğan'dan yasaklı yemin metni okuyan teğmenlere: Bu kılıçları kime çekiyorsunuz
Metin Feyzioğlu'ndan Özgür Özel'e 'karşılama' yanıtı: 'Görmedim bile...'
Topaloğlu Vakfı'ndan Kültür ve Turizm Bakanına ziyaret
NBB KORE EKİBİ AFRİKA GÜNÜ SEMİNERİNDE
Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar