FETÖ'cü hain itiraf etti: Gezi’ye destek verdik!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
FETÖ'cü hain itiraf etti: Gezi’ye destek verdik!
İstanbul Başsavcılığı’nın hazırladığı 'Gezi iddianamesi'nde FETÖ'cü Kurmay Yarbay Bülent Sevindik’in ifadeleri de yer aldı. Sevindik, FETÖ'nün kaosun devam etmesi için eylem yapan STK’lara destek verdiğini itiraf etti. Sevindik, Osman Kavala'nın olaylarda ‘akıl hocalığı’ rolünü üstlendiğini de belirtti.

FETÖ'cü hain itiraf etti: Gezi’ye destek verdik!

İtirafçı Kurmay Yarbay Bülent Sevindik, FETÖ’nün Gezi olaylarında meydanlara çıkan sendika ve sivil toplum derneklerine destek verdiğini itiraf etti. Sevindik, Osman Kavala’nın eylemlerde ‘akıl hocalığı’ rolünü üstlendiğini söyledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan Gezi Parkı kalkışmasına yönelik hazırlanan iddianamede Fetullahçı Terör Örgütü’nün eylemler sırasındaki izlediği örgüt stratejisi mercek altına alındı. Örgütün Gezi ile başlayan kaos sürecinin devam edebilmesi için üyelerine talimat verdiği ortaya çıkarken iddianamede FETÖ üyesi itirafçıların Gezi Parkı kalkışmasıyla ilgili verdikleri ifadelere yer verildi.

Savcılık yaptığı değerlendirmede FETÖ’nün Gezi kalkışmasını bir fırsat olarak gördüğünü, Gezi’den kısa bir süre sonra sırasıyla 17-25 Aralık yargı darbesi ve 15 Temmuz darbe girişimi ile doğrudan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canına kastedildiğine vurgu yaptı.

Olayları tahrik ettiler

Olayların başarıya ulaşması halinde hükümetin istifası veya erken seçim gibi bir sonuç meydana gelebileceği ifade edilen iddianameye göre, FETÖ Gezi parkı eylemleri başarısızlıkla sonuçlanınca sahneye kendisi çıktı. Gezi parkı kalkışmasında emniyetteki FETÖ üyeleri aracılığıyla orantılı ve yerinde müdahaleler yapılmasına engel olundu. Gezi kalkışmasına katılan grubun mağduriyet algısı oluşturmasına zemin hazırlanarak olaylar tahrik edildi.

Kurmay yarbay eylemlere katılmış

İzmir’deki bir FETÖ soruşturmasında ifade veren eski İstihbarat Kurmay Yarbay Bülent Sevindik ‘itirafçı’ olarak verdiği ifadede, örgütün Gezi’deki kaos ortamının devam edeceğini düşündüğünü, bu sebeple meydanlara çıkarak destek verdiğini anlattı.

Akıl hocalarıydı

Dönemin İstanbul Güvenlik Şube Müdürü Yunus Dolar da FETÖ soruşturması kapsamında itirafçı olmuştu. Dolar’ın Gezi Parkı’nda yaşananlarla ilgili de ifadesine başvuruldu. Dolar ifadesinde Osman Kavala’yı eylemlerde gördüğünü, müzakereciler arasında bulunduğunu ancak çok diyaloğa girmediğini söyledi. Dolar, Kavala’nın müzakerecilerin tıkandığı noktada onların danıştığı ‘akıl hocası’ olarak devreye girdiğine dikkat çekti.

‘Meydanlara çıkanlara destek veriliyor’

Sevindik, 2013-2014 yılında Bilgi Şube Müdürlüğü’nde görevli olduğu dönemde ‘Esat’ kod isimli örgüt abisiyle Ankara’da bir örgüt evinde görüştüğünü söyledi. Sevindik görüşmede, örgüt imamının kendisine, “Bu hükümet devrilmeli. Gezi olayları süreciyle başlayan kaos ortamı devam edecek. Meydanlara çıkan sendika ve sivil toplum örgütlerine destek veriliyor. Eninde sonunda bu amaca ulaşılacak ve isteğimiz doğrultusunda hakimiyetimizin yoğun olduğu bir hükümet kurulmasına olanak sağlayacağız’ dediğini” aktardı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
HDP, 'Zillet ittifakı' lehine adaylarını geri çekiyorÖnceki Haber

HDP, 'Zillet ittifakı' lehine adaylarını...

Sosyal medyayı sallayan o video için konuştu!Sonraki Haber

Sosyal medyayı sallayan o video için kon...

Yorum Yazın

Trafikte yol kesene hapis cezası geliyor!
Kemal Kılıçdaroğlu ile Uğur Dündar birbirine girdi
Avrupa'dan gelen krediler "Eko"sisteme aktı! 121 milyar TL'lik faturasını halk ödüyor
Aydın'da rantın "Ağbaba'sı var! Çerçioğlu'na CHP rozeti attıran yapı deşifre: Kuşadası'nda çökülen arsalar... Didim'de kapatılan araziler
İstanbul Valiliği'nden sokak köpeği açıklaması: İvedilikle toplanmalı
Muhittin Böcek'in oğlu tutuklandı
Selçuk Bayraktar 2024'te en fazla gelir vergisi ödeyen kişi oldu
Özlem Çerçioğlu’nu istifaya götüren kişinin Bülent Tezcan olduğu ortaya çıktı! İşte CHP’nin 6 milyarlık rant ısrarı ve perde arkası...
Muhittin Böcek’in oğlu, yurt dışı dönüşü gözaltına alındı
Özgür Özel’den İmamoğlu’nun uykularını kaçıracak beddua: Allah hırsızların belasını versin!
Özlem Çerçioğlu'ndan Özel'e gönderme: İmar rantına geçit yok!
SON DAKİKA! Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney tutuklandı
Tanju Özcan'ın kumarhanede çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NEXT Sosyal hesabından ilk paylaşım!
15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in kızı Elif Nur Halisdemir, teğmenlik diplomasını aldı
İBB'ye 9. dalga operasyon! Beyoğlu Belediye Başkanı dahil onlarca kişi gözaltına alındı
9 Belediye Başkanı AK Parti'ye katıldı!
Özlem Çerçioğlu CHP'den istifa ettiğini duyurdu
Özgür Özel'in dosyası yine boş çıktı: Avukat görüşmesini anlattı
Avukat Rezan Epözdemir tutuklandı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar