Hakan Fidan'dan Ermenistan'a Zengezur mesajı: Laçin yolu Azerbaycan toprağıdır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ''Güçlü Türkiye güçlü Azerbaycan'dır, güçlü Azerbaycan güçlü Türkiye'dir.'' dedi. Ermenistan-Azerbaycan ilişkilerine değinen Hakan Fidan, ''Bölgesel istikrara giden yol kapsamlı bir barış anlaşmasından geçiyor. Bunun için Zengezur bağlantısının açılması büyük öneme sahip. Laçin yolu biliyorsunuz Azerbaycan toprağıdır. Dolasıyla Azerbaycan hangi tedbiri gerekli görüyorsa onu alır. Almak da en büyük egemenlik haklarından biri." ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile Ankara'da görüştü. İki bakan görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ''Güçlü Türkiye güçlü Azerbaycan'dır, güçlü Azerbaycan güçlü Türkiye'dir. Azerbaycan-Ermenistan girişimlerini destekliyoruz.'' dedi.

''ERİVAN İLE BAKÜ ARASINDA ANLAŞMA SAĞLANIRSA GEREKEN ADIMLAR ATILIR''

Ermenistan-Azerbaycan ilişkilerine değinen Hakan Fidan, ''Bölgesel istikrara giden yol kapsamlı bir barış anlaşmasından geçiyor. Bunun için Zengezur bağlantısının açılması büyük öneme sahip. Taraflar arasında ayrımcılık yapmayın, destek yerine köstek olmayın. Laçin yolu Azerbaycan toprağıdır. Azerbaycan hangi tedbiri gerekli görüyorsa onu alır ve almak da en büyük egemenlik haklarından biridir. Erivan ile Bakü arasında anlaşma sağlanırsa gereken adımlar atılır." ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE-ERMENİSTAN İLİŞKİLERİ

''Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin dondurulmasının sebebi Ermenistan'ın Azerbaycan'ın topraklarını işgal etmesiydi'' diyen Hakan Fidan, şunları kaydetti;

''İşgal filen sona ermiş olsa da Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki sınır anlaşması yoğun şekilde sürmekte. Çok şükür işgal sona erdi. Artık bölgede Türkiye-Ermenistan-Azerbaycan normalleşmesiyle bölgede çok büyük bir potansiyel kalkınma bulunmakta.Hem Avrupa başkentlerinde hem ABD'de hem Moskova'da Azerbaycan ve Ermenistan bir araya gelmekte. Biz bunu yakından takip ediyoruz. Türkiye olarak bizim pozisyonumuz Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki anlaşmalar sağlandıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilişkileri normalleştirme anlamında iradesi bulunmakta. Türkiye'nin de ilişkilerini normalleştirerek ekonomik ve istikrar kalkınma sürecini bir an önce başlatmayı istiyoruz. Diyaloglar devam ediyor. Bizim inancımız bir an önce Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki anlaşmaların imzalanması. Bu bölgedeki diğer ülkeler için de büyük bir fırsat teşkil etmekte.''

BAYRAMOV: TÜRKİYE'NİN DESTEĞİNİ HİSSETTİK

Ceyhun Bayramov ise yaptığı açıklamada ''Savaşta Türkiye'nin desteğini hissettik. Zengezur'un açılması yeni dönem için önemlidir.'' ifadelerini kullandı.

KUR'AN-I KERİM'E YÖNELİK SALDIRILAR

Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılarla ilgili konuşan Hakan Fidan, "Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılarla ilgili yaptığımız görüşmeler, aldığımız tavır nedir bunu sizinle paylaşıyoruz. İslam ülkeleri ile bu konudaki koordinasyonumuz devam etmekte.Geçtiğimiz haftalarda bu konu için ortaklaşa ne yapılabilir konulu bir diplomasi gerçekleştirildi. Türkiye'nin yürüttüğü diplomasi, ciddi bir farkındalık yaratılarak nasıl bir çözüm bulunabilir arayışına iyi bir örnek teşkil ediyor.Danimarka ve İsveç'le yaptığımız telefon görüşmeleri önemliydi. İslam İşbirliği Teşkilatı ülkelerinin sırf bu amaçla toplanması önemli bir mesajdı. Her iki ülke de hükümet düzeyinde açıklama yaptı. Bu açıklamalarda her iki ülkenin de bu sorunun ortaya çıkardığı potansiyel zararları ve tehditleri anlamaya başladığını görüyoruz. Kendi ülkenizde bu kadar önemli bir konuda provokasyon yapılmasına izin vermeniz soru işaretlerini beraberinde getiriyor. Biz bu soru işaretlerini hep gündeme getirdik. Neden bunu engelleyecek bir tavır içerisine giremiyorsunuz. Bu süreç içinde biz gerekli çalışmaları yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Kaynak:trhber


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şile’de panik! 30’a yakın patlamamış mayın tespit edildi, plaj kapatıldıÖnceki Haber

Şile’de panik! 30’a yakın patlamamış may...

Fransız dergiden itiraf niteliğinde Ege analizi: Türkiye önemli bir avantaja sahipSonraki Haber

Fransız dergiden itiraf niteliğinde Ege...

Yorum Yazın

Narin'in cansız bedeni bulundu: Vali Zorluoğlu'ndan açıklama
Kara Harp Okulu Bölük Komutanı Binbaşı M. TSK’dan istifa etti
Başkan Erdoğan'dan yasaklı yemin metni okuyan teğmenlere: Bu kılıçları kime çekiyorsunuz
Metin Feyzioğlu'ndan Özgür Özel'e 'karşılama' yanıtı: 'Görmedim bile...'
Topaloğlu Vakfı'ndan Kültür ve Turizm Bakanına ziyaret
NBB KORE EKİBİ AFRİKA GÜNÜ SEMİNERİNDE
Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar