Haller vatandaşlara açılsın herkes istediğini alsın

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Haller vatandaşlara açılsın herkes istediğini alsın
Gıda fiyatlarını dengelemek için İstanbul, Ankara ve Bursa’da oluşturulan tanzim satış noktaları sebze-meyve toptancılarının da yakın takibinde. Toptancılar, söz konusu noktaların yanına şehir merkezlerinde kalan hallerin de eklenebileceğini belirtiyor.

Haller vatandaşlara açılsın herkes istediğini alsın

Hükümetin sebze-meyve fiyatlarını kontrol altına almak için tanzim satış uygulaması başlatması toptancı hallerinde de yankı buldu. Uygulamanın fiyatları aşağı çektiğini kaydeden toptancılar, hallerin de devreye sokulabileceği; tüketiciye ürün satışı yapabileceği konusunda hemfikir.

Fiyatlar düştü

Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, İstanbul, Ankara ve Bursa’da kurulan tanzim satış yerlerinin sebze-meyve fiyatlarını düşürdüğüne işaret etti. Büyük marketlerin müşterilerini kaybetmemek için peş peşe indirim kampanyaları açıkladığını aktaran Tavşan, “Böylece pek çok ürün yüzde 40-50 ucuzladı. Biberin kilogram fiyatı 10 liradan 6-7 liraya, patlıcanın 10 liradan 5 liraya, patates ve soğanın 5-6 liradan 3 liraya geriledi” dedi. Tavşan, spekülasyonları önlemek ve fiyatları makul seviyelere çekmek için pek çok yönteme başvurulabileceğine dikkat çekerek, “Örneğin hallerden yararlanılabilir. Tüketiciler, şehrin ortasında bulunan ya da erişilebilir yerlerde olan hallere yönlendirilebilir; davet edilebilir” şeklinde konuştu.

Marj açıklığı sorununa dikkat

Fiyatların aşırı yükselişinin hükümeti tanzim satış uygulamasına geçmek zorunda bıraktığının altını çizen Tavşan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ne yazık ki hava açmadığı, güneş yeterli olmadığı içi üretim azaldı. Buna bir de fiyat aralığı ya da marj açıklığı sorunu eklenince sıkıntı arttı. Marj açıklığının ne olduğunu iyi anlamalı, bilmeliyiz. Diyelim ki iki ürününüz var, bunların fiyatlarını yüzde 50 artırıyorsunuz. Belki 2 liralık malı 3 liradan satmanız problem teşkil etmez ama 10 liralık malı 15 liraya çıkarmanız tepki uyandırır. İşte geçtiğimiz aylarda tüketicinin böyle bir durumla karşı karşıya kalması, iktidarı önlem almaya ve müdahalede bulunmaya itti.

Tanzim geçici çözüm

Devletin sebze-meyve alıp satarak hem üreticiyi hem de tüketiciyi rahatlattığını dile getiren Tavşan, “Fiyatların dengeye oturmasının, hayatın normale dönmesinin ardından kamu kurumları aradan çekilecektir” ifadesini kullandı.

Tüketicinin gözü domateste

Geçtiğimiz hafta açılan tanzim satış merkezlerinde en çok domates satın alındı. Vatandaşlar, domatesin fiyatının daha da düşmesini bekliyor. Ancak üretim yapılan merkezlere yakın olan hallerde fiyatlar 2 liradan başlıyor.

Antalya hallerinde domates kaç lira? (TL)

-Antalya (merkez) 2.70-3.80,

-Kumluca 2.50-4.30,

-Finike 2.50-4.30,

-Gazipaşa 2.00-2.50,

-Alanya 2.00-2.50,

-Demre 2.50-4.30,

-Beykent 2.50-4.30,

-Serik 2.40-3.00


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
'Kılıçdaroğlu bizimle 'ittifak'ı görüşmedi'Önceki Haber

'Kılıçdaroğlu bizimle 'ittifak'ı görüşme...

Kaftancıoğlu'ndan 'HDP' talimatı: Listelere alın!Sonraki Haber

Kaftancıoğlu'ndan 'HDP' talimatı: Listel...

Yorum Yazın

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek TUTUKLANDI !
Rüşvetin adı Tayland Çikolatası! CHP'li belediyenin 'baklava kutusundaki rüşvet' çarkında yeni detaylar...
Ahtapotun kolları Akdeniz'de! CHP'li belediyelere yeni dalga yolsuzluk operasyonu: İşte gözaltına alınan isimlerin oluşturduğu o rüşvet çarkı...
Adıyaman, Antalya ve Adana belediye başkanları gözaltına alındı
Son Dakika: Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı gözaltına alındı
CHP'yi karıştıracak mektup: Eski belediye başkanı cezaevinden yazdı!
İzmir'de yolsuzluk operasyonu: Tunç Soyer dahil 41 kişi tutuklandı
Belediye binasında rüşvet alırken kayda alındı! CHP'ye baklava operasyonu
Peygamber Efendimize hakaret eden Leman dergisi önünde protesto
Leman şerefsizi Doğan Pehlevan'ın sicili kabarık! Kirli geçmişi ortaya çıktı!
Adalet Bakanı Tunç duyurdu: Leman dergisi hakkında soruşturma
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon! Tunç Soyer gözaltına alındı Listede 157 kişi var
TSK'nın en büyük gücü: Türk Kara Kuvvetlerinin 2234. kuruluş yıl dönümü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine izin vermeyiz
Boykot yüzünden zarar eden CHP'li pazarcı AK Parti'ye geçti
Başsavcılıktan CHP talimatı: 86 kişinin ifadesi alınacak
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluk itirazına ret
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP demek cunta demektir
Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik övgüleri dünya basınında
Netanyahu: Türkiye ile Suriye'de çatışmak istemiyoruz

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar