Haritayı gören Yunan spiker fena tutuştu: Bu herkes için ciddi bir uyarı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
2050 yılındaki Türk etki alanını gösteren haritayı inceleyen Yunan Spiker İoannis Theodoratos, fena tutuştu. Theodoratos, söz konusu haritanın bölgede bulunan ülkeler için ciddi bir uyarı olduğunu ifade etti.

Yunan Bluesky kanalının muhabiri İoannis Theodoratos, "2050'deki Türk Etki Alanını Gösteren Harita"yı inceledi.

Söz konusu haritanın Yunanistan için bir tehdit ve uyarı olduğunu söyleyen Theodoratos, Yunanistan'ın Türkiye'ye karşı hazır olması gerektiğini ifade etti.

Siyaset Bilimci ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı George Friedman'ın "Gelecek 100 yıl" isimli kitabında yer alan Türkiye haritasını gösteren Theodoratos, "Bu kitapta özel bir harita var. Bu harita 2050'deki Türk etki alanını gösteriyor. Bu kitapta Türkiye'deki Erdoğan rejiminin 2002'den beri yürüdüğünü gördüğümüz bu çılgın rotayı izlemeye devam ederse ne olacağı anlatılıyor. 2008-2009 yılında Friedman bu kitabı yazdığında Erdoğan'ın iktidarda bulunduğu süre sadece 6 yıldı." diye konuştu.

Bu kitabın İsrail ve Yunanistan için bir uyarı niteliğinde olduğunu dile getiren Yunan spiker, Türkiye'nin durdurulmadığı takdirde gelecekte bu haritanın gerçek olacağını iddia etti.

"Bu herkes için uyarı"

"Bu herkes için ciddi bir uyarı" diyen Theodoratos, başkanlık sisteminin önemine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

"İran dışarıda kaldı ama Suudi Arabistan ve Arap dünyası ile birlikte Orta Asya ve Kafkasya içeride. Mısır Libya vb. ülkeler Türk etki alanına girecekler çünkü Türkiye'nin başkanlık sistemi var. Bu sistemin Amerikalılar gibi ciddi ve büyük uluslarda olduğunu bilmelisiniz. Kendini korumak ve gücünü artırmak isteyenler istikrarlı başkanlık sistemlerine sahiptir. Biz ise parlamento arenalarında birbirimizi öldürmeyi seviyoruz."

Yunanistan'ın da güçlenmesi için mutlaka parlamenter sistemden başkanlık sistemine geçmesi gerektiğini ifade eden Yunan spiker, "Çünkü zayıf veya istikrarsız hükümetler çıkaran bir sistemle devam ediyoruz ve karşımızda genel olarak istikrarlı bir stratejik varlık (Türkiye) var" dedi.

Bu haritanın gerçekleşmesi durumunda Rusya'nın artık var olmayacağını ve Avrupa'nın tamamen parçalanacağını ileri süren Yunan spiker sözlerini şöyle tamamladı:

"Rusya zaten hırıltılı, ekonomik olarak birçok sorunu var. Büyük askeri projelerinin çoğu yapılmıyor veya çok çok geciktiriyorlar. T-14 (tank) ve SU-57 (savaş uçağı) büyük maliyetli projeler ve bu yüzden bildiğimiz eski sisteme geri dönelim diyorlar. AB dağılırken bizim burada tatil yapma hakkımız yok, Yunanistan'da neredeyse tüm yıl tatildeyiz. Bu yüzden hem caydırıcılık hem de hazırlık düzeyinde hazır olmaya karar vermeli ve konsantre olmalıyız."

Kaynak:yeni akit


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni Cenk Tosun ve Ghezzal'ın golleriyle geçtiÖnceki Haber

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni Cenk Tosun v...

40 ilde PKK'ya dev operasyon! HDP'li başkanlar da dahil 718 gözaltıSonraki Haber

40 ilde PKK'ya dev operasyon! HDP'li baş...

Yorum Yazın

Son Dakika: İmamoğlu'nun bir avukatı daha gözaltında
Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca CHP’nin kirli yüzünü anlattı: İllegal işlerini yaptırmak istediler!
YKS tercih sonuçları açıklandı
Trafikte yol kesene hapis cezası geliyor!
Kemal Kılıçdaroğlu ile Uğur Dündar birbirine girdi
Avrupa'dan gelen krediler "Eko"sisteme aktı! 121 milyar TL'lik faturasını halk ödüyor
Aydın'da rantın "Ağbaba'sı var! Çerçioğlu'na CHP rozeti attıran yapı deşifre: Kuşadası'nda çökülen arsalar... Didim'de kapatılan araziler
İstanbul Valiliği'nden sokak köpeği açıklaması: İvedilikle toplanmalı
Muhittin Böcek'in oğlu tutuklandı
Selçuk Bayraktar 2024'te en fazla gelir vergisi ödeyen kişi oldu
Özlem Çerçioğlu’nu istifaya götüren kişinin Bülent Tezcan olduğu ortaya çıktı! İşte CHP’nin 6 milyarlık rant ısrarı ve perde arkası...
Muhittin Böcek’in oğlu, yurt dışı dönüşü gözaltına alındı
Özgür Özel’den İmamoğlu’nun uykularını kaçıracak beddua: Allah hırsızların belasını versin!
Özlem Çerçioğlu'ndan Özel'e gönderme: İmar rantına geçit yok!
SON DAKİKA! Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney tutuklandı
Tanju Özcan'ın kumarhanede çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NEXT Sosyal hesabından ilk paylaşım!
15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in kızı Elif Nur Halisdemir, teğmenlik diplomasını aldı
İBB'ye 9. dalga operasyon! Beyoğlu Belediye Başkanı dahil onlarca kişi gözaltına alındı
9 Belediye Başkanı AK Parti'ye katıldı!

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar