İBB Ekrem'in"Kasımpaşa'daki Divanhane yıkılıyor" iddiası gerçek dışı çıktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İBB Ekrem'in"Kasımpaşa'daki Divanhane yıkılıyor" iddiası gerçek dışı çıktı
Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, İBB Ekrem ve İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat’ın yeni yalanını ortaya çıkardı. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız’dan yalan terörüne fotoğraflarla cevap verdi. Divanhane binasına herhangi bir işlem yapılmadığı, karakol binasına 'sonradan eklenen betonarme kısımların, tarihî yapıdan ayrıştırıldığı öğrenildi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat'ın yeni yalanını ortaya çıkardı.

Kasımpaşa'da bulunan ve Sultan Abdulaziz dönemine ait yapı olan Divanhane Eski Karakolu'nun yıkıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığı, karakol binasına 'sonradan eklenen betonarme kısımların, tarihî yapıdan ayrıştırıldığı öğrenildi.

YILDIZ: KARAKOL BİNASINA 'SONRADAN EKLENEN BETONARME KISIMLAR', TARIHÎ YAPIDAN AYRIŞTIRILMAKTADIR

Haydar Ali Yıldız; İBB yönetiminin Kasımpaşa'daki Divanhane üzerinden oluşturmaya çalıştığı algının yanlış olduğunu ve sadece algı olarak kalacağını belirterek, "Divanhane binasında yapılan her hangi bir işlem yoktur! Karakol binasına 'sonradan eklenen betonarme kısımlar', tarihî yapıdan ayrıştırılıp yıkılmaktadır" dedi.

Haydar Ali Yıldız, şunları söyledi:

"Divanhane Karakol binasının tarihî kısmı sökülerek hemen yakınına taşınacak, aslına uygun olarak inşa edilecektir. Fakat biz, sadece algı olarak kalmayan kayıplarımızı unutmayacağız. Tıpkı bu fotoğraftan taşan notaların sesi gibi.

Arka planda Taksim Topçu Kışlası var fakat işçiler bu tarihi binaları yıkmaya ve yok etmeye başlamışlar bile. Duyduğumuz ses konserden değil, tarihe, mimariye, mirasa vurulan darbelerden yükseliyor.

"İSTANBUL MİRASININ VE TARİHİNIN NASIL YOK EDİLDİĞİNİ İÇİMİZ ACIYARAK SORGULUYORUZ

Şu güzel yapıları Taksim'e gittiğinde göreniniz var mı? İstanbul mirasının ve tarihinin nasıl yok edildiğini içimiz acıyarak sorguluyoruz, değil mi? Peki bu gerçekler ortadayken tarihi ayıplarını örtmeye çalışanlar ne yapıyor?

"KARAKOL BİNASINDA YAPILAN İŞLEM YOK ETMEYE DEĞİL 'YAŞATMAYA' YÖNELİK"

Ecdad yadigarı eserlerin restorasyonuyla yıllardır sadece binaları değil vicdanımızdaki yarayı tamir eden AK Parti'yi tarih düşmanı gibi göstermek istiyorlar. Hakikat şu ki karakol binasında yapılan işlem yok etmeye değil 'yaşatmaya' yönelik.

"TARİHİ ESERLERİMİZİ SİZİN İNSAFINIZA TERK EDECEK KADAR SAF DEĞİLİZ"

İstanbul'un mirasını savunmak CHP yönetiminin ve ekolünün haddi değildir! Tarihî eserlerimizi sizin insafınıza terk edecek kadar saf değiliz; milletimize yeteri kadar acı tecrübe yaşattığınızı unutmuyoruz. Bu acıyı CHP'ye oy veren kardeşlerimiz bile yüreklerinde hissetmiştir."

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu; "Yol geçmeyecek ama Bakanlık ısrarla Osmanlı mirası yapıyı yıkıyor, tüm ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Ulaştırma Bakanlığı yol bahanesiyle Kasımpaşa'daki Divanhane'yi yıkmaya başlamıştı, UTK kararıyla artık yol geçmeyecek ama Ecdad Mirasını yıkmada ısrarcı" iddiasında bulunmuştu.

 

Kaynak:takvim gazetesi


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Serok Ahmet'in şirazesi kaydı! "Sayın" ifadesi kullanıp Selahattin Demirtaş'a özgürlük istedi, HDP kapatılmasın dediÖnceki Haber

Serok Ahmet'in şirazesi kaydı! "Sayın" i...

Mavi Vatan Tatbikatı'nda MAM-L füzesiyle en uzun menzilli atış yapıldıSonraki Haber

Mavi Vatan Tatbikatı'nda MAM-L füzesiyle...

Yorum Yazın

Son Dakika: İmamoğlu'nun bir avukatı daha gözaltında
Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca CHP’nin kirli yüzünü anlattı: İllegal işlerini yaptırmak istediler!
YKS tercih sonuçları açıklandı
Trafikte yol kesene hapis cezası geliyor!
Kemal Kılıçdaroğlu ile Uğur Dündar birbirine girdi
Avrupa'dan gelen krediler "Eko"sisteme aktı! 121 milyar TL'lik faturasını halk ödüyor
Aydın'da rantın "Ağbaba'sı var! Çerçioğlu'na CHP rozeti attıran yapı deşifre: Kuşadası'nda çökülen arsalar... Didim'de kapatılan araziler
İstanbul Valiliği'nden sokak köpeği açıklaması: İvedilikle toplanmalı
Muhittin Böcek'in oğlu tutuklandı
Selçuk Bayraktar 2024'te en fazla gelir vergisi ödeyen kişi oldu
Özlem Çerçioğlu’nu istifaya götüren kişinin Bülent Tezcan olduğu ortaya çıktı! İşte CHP’nin 6 milyarlık rant ısrarı ve perde arkası...
Muhittin Böcek’in oğlu, yurt dışı dönüşü gözaltına alındı
Özgür Özel’den İmamoğlu’nun uykularını kaçıracak beddua: Allah hırsızların belasını versin!
Özlem Çerçioğlu'ndan Özel'e gönderme: İmar rantına geçit yok!
SON DAKİKA! Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney tutuklandı
Tanju Özcan'ın kumarhanede çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NEXT Sosyal hesabından ilk paylaşım!
15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in kızı Elif Nur Halisdemir, teğmenlik diplomasını aldı
İBB'ye 9. dalga operasyon! Beyoğlu Belediye Başkanı dahil onlarca kişi gözaltına alındı
9 Belediye Başkanı AK Parti'ye katıldı!

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar