İsmail Demir 'insansız denizaltı' projesini doğruladı: Geliştiriliyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İsmail Demir 'insansız denizaltı' projesini doğruladı: Geliştiriliyor!
İnsansız deniz araçlarının yapay zeka desteğiyle otonom şekilde icra edeceği operasyonlarda 'insansız denizaltılar' da yer alacak. Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, bu konuda proje yürütüldüğünü doğruladı.

Silahlı insansız deniz aracı (İDA) ULAQ ile tüm dikkatleri üzerine çeken Türk savunma sanayii, Mavi Vatan'ta ilginç bir konsepte imza atmaya hazırlanıyor. Milli korvetlerle birlikte görev alacak İDA'lara, geliştirme çalışmaları sürmekte olan 'insansız denizaltılar' da eşlik edecek. 

2021 yılının son günlerinde katıldığı CNNTürk yayınında bu yönde ipuçları sunan Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "ULAQ İDA'lar, su üzerindeki bir hedefi tanksavar füzesiyle noktasal şekilde vurabilen dünyadaki ilk araç. Bunların birden fazlasının, 5, 6, 7, 8'inin aynı operasyonda yer aldığını, görev dağılımı yaptıklarını, kimisinin vurucu, kimisinin karıştırıcı görevler yaptığını düşünün; bunun bir de denizaltına dalanını düşünün, gerektiğinde deniz üstüne çıkanını düşünün ve üzerindeki silahların çeşitlendirildiğini düşünün, bir güç çarpanı olarak hizmete girecek..." demişti. 

GELECEĞİN HAREKÂT ORTAMI...

İsmail Demir dün katıldığı NTV yayınında da bu yöndeki bir soru üzerine insansız denizaltı teknolojisinden bahsetti. Deniz araçlarında 4 ayrı projenin yürütülmekte olduğunu, hazırlanan prototiplerin denendiğini söyleyen Demir, şunları kaydetti:

"Özel sektörün girişimleri bizleri memnun ediyor. Hatta ilk harcamaları kendileri yapıyorlar. Çeşitli kanallardan yürüyünce gördük ki muhtelif kabiliyetleri olan, birbirlerine karşı çeşitli farklılıkları bulunan sistemler ortaya çıkmaya başladı. Bu da güzel bir şey. Benzeri unsur kara araçlarında da var. Onlar çeşitli boyut ve kabiliyette. Zaten sahada denenmeye başladılar bile... Onların üzerine koyacağımız silah sistemleri... Bazıları hazır, bazıları yeni geliştiriliyor. İnsansız denizaltı meselesi de gündemimizde. O da başka bir parametre olarak düşünülüyor." 

"Biz geleceği insansız sistemlerde gördüğümüz için hep diyoruz ki, yapay zeka... İletişimi mükemmel olan insansız sistemler, karar destek mekanizmaları, birbirleriyle iletişim halinde bir yapay zeka sistemiyle yönlendirilen, gereğinde otonom karar verip hareket edebilen ve tabii son sözü insanın söyleyeceği bir harekât ortamına doğru dünyanın hazırlanması gerekiyor. Türkiye'nin geleceği de böyle bir ortamdadır."

Kaynak:trhber


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ali Koç ile Ekrem İmamoğlu bir araya geldiÖnceki Haber

Ali Koç ile Ekrem İmamoğlu bir araya gel...

Canan Kaftancıoğlu'na siyasi yasak getirildiSonraki Haber

Canan Kaftancıoğlu'na siyasi yasak getir...

Yorum Yazın

Trafikte yol kesene hapis cezası geliyor!
Kemal Kılıçdaroğlu ile Uğur Dündar birbirine girdi
Avrupa'dan gelen krediler "Eko"sisteme aktı! 121 milyar TL'lik faturasını halk ödüyor
Aydın'da rantın "Ağbaba'sı var! Çerçioğlu'na CHP rozeti attıran yapı deşifre: Kuşadası'nda çökülen arsalar... Didim'de kapatılan araziler
İstanbul Valiliği'nden sokak köpeği açıklaması: İvedilikle toplanmalı
Muhittin Böcek'in oğlu tutuklandı
Selçuk Bayraktar 2024'te en fazla gelir vergisi ödeyen kişi oldu
Özlem Çerçioğlu’nu istifaya götüren kişinin Bülent Tezcan olduğu ortaya çıktı! İşte CHP’nin 6 milyarlık rant ısrarı ve perde arkası...
Muhittin Böcek’in oğlu, yurt dışı dönüşü gözaltına alındı
Özgür Özel’den İmamoğlu’nun uykularını kaçıracak beddua: Allah hırsızların belasını versin!
Özlem Çerçioğlu'ndan Özel'e gönderme: İmar rantına geçit yok!
SON DAKİKA! Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney tutuklandı
Tanju Özcan'ın kumarhanede çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NEXT Sosyal hesabından ilk paylaşım!
15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in kızı Elif Nur Halisdemir, teğmenlik diplomasını aldı
İBB'ye 9. dalga operasyon! Beyoğlu Belediye Başkanı dahil onlarca kişi gözaltına alındı
9 Belediye Başkanı AK Parti'ye katıldı!
Özlem Çerçioğlu CHP'den istifa ettiğini duyurdu
Özgür Özel'in dosyası yine boş çıktı: Avukat görüşmesini anlattı
Avukat Rezan Epözdemir tutuklandı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar