İsrailli yazar: 'Terörist bir örgüt varsa, o da İsrail rdusu'

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İsrailli yazar: 'Terörist bir örgüt varsa, o da İsrail rdusu'
İsrailli yazar ve aktivist Miko Peled, “Filistinliler, kahraman çünkü bu müthiş silahlara karşı koyuyorlar. Terörist bir örgüt varsa, o da İsrail ordusu. Onlar terör faaliyetlerini yürüten taraf ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘İsrail terörist bir devlet’ dediğinde dünyanın en haklı şeyini söyledi” dedi.

İsrailli yazar: 'Terörist bir örgüt varsa, o da İsrail rdusu'

 

Bahçeşehir Üniversitesi'nin öncülüğünde tertiplenen “Generalin Oğlunun Gözünden Kudüs” konferansı, Holiday Inn Otel'de gerçekleştirildi.

Konferansın katılımcılarından İsrailli yazar ve aktivist Miko Peled, yaptığı konuşmada çarpıcı ifadeler kullandı.

Peled, ABD Başkanı Trump'ın uluslararası hukuku göz ardı eden Kudüs kararının ardından Müslümanların tepki vereceğine ve şiddet olaylarının yaşanacağına yönelik bir beklenti oluştuğunu ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanliderliğinde çok diplomatik, çok ölçülü, yerinde bir tepki verildiğini söyledi.

İsrail'in bölgede yaptığının “etnik temizlik”ten başka bir şey olmadığını aktaran Peled, GazzeŞeridi'ndeki suyun yüzde 98'inin insanların tüketimi için uygun olmadığını, bölgede temel tıbbi malzemelere erişimin bulunmadığını kaydetti.



“İSRAİL ORDUSU TERÖRİST ÖRGÜTÜN KENDİSİ”

Filistinlilerin tünel kazdıkları için eleştirildiğini oysaki tüneller vasıtasıyla gıda ve ilaçların getirip götürüldüğünü açıklayan Peled, Filistinlilere yapılan haksız yakıştırmalar hakkında şunları söyledi:

“Dünyadaki en iyi askeri ekipmanla 2 milyon insanı bombalıyorlar. Milyonlarca ton bombadan bahsediyoruz. Bir tonluk bir bomba bütün şehre zarar verebilir. Bu kadar bomba hiçbir ordusu olmayan savunmasız insanların üzerine bırakılıyor. Bunlar mı terörist şimdi. Onlar kahraman çünkü bu müthiş silahlara karşı koyuyorlar. Hamas ya da Filistinliler değil. İsrail ordusu terörist örgütün kendisi. Onlar terör faaliyetlerini yürüten taraf ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'İsrail terörist bir devlet' dediğinde dünyanın en haklı şeyini söyledi.

Neyse ki biri bunu söyleme cesaretini gösterdi. Çünkü dünyadaki pek çok lider böyle bir beyanatta bulunmaya korkar ama Cumhurbaşkanı Erdoğan çıktı ve bunu söyledi.



“NE YAZIK Kİ ÇOK AZ YAHUDİ, BENİM GÖRÜŞLERİMİ PAYLAŞIYOR”

Konferansın ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Peled, dile getirdiği söylemlerin İsrail'de nasıl yankı bulduğunun sorulması üzerine, “Ne yazık ki çok çok küçük bir kesim benim gibi tepki gösteriyor. Çok az İsrailli Yahudi benim görüşlerimi paylaşıyor. Büyük çoğunluğu hükümetin politikalarına tam destek veriyor. Bunun en büyük nedeni şu, İsrail parlamentosu ve hükümetmensupları halkın iradesini temsil ediyor. İsraillilerin ne düşündüğünü biliyoruz ve bu çok şaşırtıcı olmamalı aslına bakarsanız. Ayrıcalıklardan vazgeçmek istemiyorlar elbette. Dolayısıyla kontrolü ellerinde tutmak ve ötekilerin terörist olduğunu duymak işlerine geliyor” diye konuştu.

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Canan Kaftancıoğlu darbeci askerleri böyle savunmuşÖnceki Haber

Canan Kaftancıoğlu darbeci askerleri böy...

Kaftancıoğlu'nun Demirtaş ve Can Dündar'la samimi pozlarıSonraki Haber

Kaftancıoğlu'nun Demirtaş ve Can Dündar'...

Yorum Yazın

Trafikte yol kesene hapis cezası geliyor!
Kemal Kılıçdaroğlu ile Uğur Dündar birbirine girdi
Avrupa'dan gelen krediler "Eko"sisteme aktı! 121 milyar TL'lik faturasını halk ödüyor
Aydın'da rantın "Ağbaba'sı var! Çerçioğlu'na CHP rozeti attıran yapı deşifre: Kuşadası'nda çökülen arsalar... Didim'de kapatılan araziler
İstanbul Valiliği'nden sokak köpeği açıklaması: İvedilikle toplanmalı
Muhittin Böcek'in oğlu tutuklandı
Selçuk Bayraktar 2024'te en fazla gelir vergisi ödeyen kişi oldu
Özlem Çerçioğlu’nu istifaya götüren kişinin Bülent Tezcan olduğu ortaya çıktı! İşte CHP’nin 6 milyarlık rant ısrarı ve perde arkası...
Muhittin Böcek’in oğlu, yurt dışı dönüşü gözaltına alındı
Özgür Özel’den İmamoğlu’nun uykularını kaçıracak beddua: Allah hırsızların belasını versin!
Özlem Çerçioğlu'ndan Özel'e gönderme: İmar rantına geçit yok!
SON DAKİKA! Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney tutuklandı
Tanju Özcan'ın kumarhanede çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NEXT Sosyal hesabından ilk paylaşım!
15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in kızı Elif Nur Halisdemir, teğmenlik diplomasını aldı
İBB'ye 9. dalga operasyon! Beyoğlu Belediye Başkanı dahil onlarca kişi gözaltına alındı
9 Belediye Başkanı AK Parti'ye katıldı!
Özlem Çerçioğlu CHP'den istifa ettiğini duyurdu
Özgür Özel'in dosyası yine boş çıktı: Avukat görüşmesini anlattı
Avukat Rezan Epözdemir tutuklandı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar