İstanbul'da taksi, minibüs ve okul servis ücretlerine zam!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
EKREM İSTANBULLUYU KUCAKLADI...İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, İstanbul'da taksi ücretlerine yüzde 25 zam yapıldığını açıkladı. UKAME toplantısında sadece taksilerin değil minibüs ve servislerin ücretlerine de zam yapıldı. İstanbul'da servis ücretlerine yüzde 13, minibüslere yüzde 20 zam geldi.

 

ekrem imamoğlu ile ilgili görsel sonucu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'ndeki (UKOME) toplantıda; okul servisi, minibüs, taksi ve dolmuş ücretlerinin yeni fiyat tarifesi belirlendi.

İstanbul'da servis ücretlerine yüzde 13, minibüslere yüzde 20, taksilere ise 25 zam geldi.

İmamoğlu açıkladı! Taksi ve minibüslere zam geliyor

TAKSİMETRE AÇILIŞ 4 TL İDİ 5 TL OLDU

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu UKOM'e temsilcisi, İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu, "Ulaşım camiasında en son iyileştirme 07.09.2017 tarihinde gerçekleşmişti. Ulaşım camiası olarak yaklaşık 24 aydır zam beklentimiz var, tarife iyileştirme beklentimiz var. Maalesef biz istediğimiz zammı alamadık. O kadar sevinçli değiliz. Ama bir iyileştirme oldu. Taksimetre ücretlerinde yüzde 25 oranında iyileştirme oldu, zam yapıldı. Taksimetre açılış ücretimiz 4 TL idi, 5 TL oldu. İndi bindi ücretimiz 10 TL idi 13 TL oldu. Kilometre mesafe ücretimiz 1 kilometrede 2 lira 50 kuruş yazıyordu, bundan sonra kilometre başına 3 lira 10 kuruş yazacak" şeklinde konuştu.

SERVİSLERE YÜZDE 13 ZAM

Toplantının ardından konuşan İstanbul Servis Odaları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hamza Öztürk, “İstanbul'da okul servis ücretlerine ortalama yüzde 13 oranında zam yapıldı. 0-1 kilometre arası 215 TL'den 243 TL'ye yükseltildi. En uzak mesafemiz de 25 kilometreye kadar olan kısım da 525 TL'den 580 TL'ye yükseltildi. Bu servis ücretlerine ilave olarak da okul öncesi, ilkokul ve ortaokullardaki rehber personelimiz için de her öğrenci için üçte bir oranda hostes parası talep edilecek. Bizim uyarımız şu olacak, İstanbul'da veliler açıklanan bu ücretlerin dışında ekstra bir ücret ödemesinler. Özel okul, devlet okul diye bir ayrım yok. Talep edenler hakkında büyükşehir belediyesine şikayet etsinler. Bunu yapanlar hakkında da çalışma ruhsatlarını 20 gün başlayarak 1 yıla kadar askıya alacaklarını bilmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

 

İmamoğlu 'ücretsiz olacak' dedi, zam yaptı! "Bunu siz hakediyorsunuz"

İmamoğlu'nun seçim öncesi "Bunu siz hakediyorsunuz" sloganıyla ilkokul öğrencilerine ücretsiz servis vaadinde bulunmuştu fakat bugün İstanbul'da servislere yüzde 13 zam yapıldı.

MİNİBÜS ÜCRETLERİ 2 TL İDİ, 2 BUCUK TL OLDU

İstanbul Minibüsçüler Odası Başkanı Kazım Bilge, “Minibüs üzerine 26 aydır zam almayan bir toplumuz. Çok mağdur olduğumuzu ileterek bize verilen sözler çok doyurucu olmasa da %20 gibi zamlarla bu sefer ki toplantının bitişi oldu. Esnafında en azından bir nebze de olsa yüzü güldü. Bu bir başlangıçtır. İndi bindi 2 TL idi, 2 buçuk TL oldu. Mesafelere göre 2 buçuk TL'lik yerler 3 TL oldu." dedi.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Orman yakan PKK'lılara terörist diyemediler! .Önceki Haber

Orman yakan PKK'lılara terörist diyemedi...

Yalçın Topçu: Başkomutan Erdoğan'ın arkasında saf tutacağızSonraki Haber

Yalçın Topçu: Başkomutan Erdoğan'ın arka...

Yorum Yazın

Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik övgüleri dünya basınında
Netanyahu: Türkiye ile Suriye'de çatışmak istemiyoruz
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Özgür Özel'e: Artık haddini bil
Devlet Bahçeli 2 ay sonra kameralar karşısında
Vatandaş isyanda! “Boykot çağrısından sonra CHP’den istifa ettim"
Boykot çağrısı yapan Aybüke Pusat, Teşkilat dizisinden atıldı
ABD Başkanı Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü
Aslı Baykal : ''Zor oldu ama tehlikenin ucundan dönmüşüz.''
Süleyman Soylu'dan Cumhurbaşkanı'na hakarete tepki: Sabrımızı yanlış anlıyorsunuz
İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında mahkeme kararları açıklıyor
Ekrem TUTUKLANDI....................
İBB Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun tutuklandı
Aslı Baykal'dan CHP'ye FÜZE !
Görülmemiş rüşvet tehdidi! 'Geleceğin Cumhurbaşkanı ile kötü olmak mı istiyorsunuz?'
CHP, 6 Nisan günü olağanüstü kurultay yapma kararı aldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'in 'sokak çağrısına' sert tepki: Göz yummayacağız!
İBB’deki yolsuzlukta flaş! Murat Ongun ile Serdal Taşkın’ın ses kayıtları ortaya çıktı .
İBB soruşturması kapsamında firari Ertan Yıldız yakalandı
20+80 milyon dolar PKK'ya nasıl gitti? Ekrem İmamoğlu önce ana-avrat sövdü, sonra 'halledin, sorun çıkmasın' dedi
Arif Kocabıyık gözaltına alındı...

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar