İstanbullular dikkat! Ulaşımda yeni uygulama başlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İstanbullular dikkat! Ulaşımda yeni uygulama başlıyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki BELBİM A.Ş. ulaşımda İstanbulkart yerine yeni bir uygulama getirdi. İstanbullular, toplu taşıma araçlarına akıllı telefonlarındaki karekod sistemiyle binebilecek.

İstanbullular dikkat! Ulaşımda yeni uygulama başlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki BELBİM A.Ş. ulaşımda yeni uygulama geliştirdi. Buna göre İstanbullular, toplu taşıma araçlarına akıllı telefonlarındaki karekod sistemiyle binebilecek.

BELBİM Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü Yücel Karadeniz, “Mart ayı içerisinde pilot uygulamayı başlatacağız. İndir, yükle, okut, geç mottosuyla İstanbullular telefonlarını ulaşımda kullanabilecek" diye konuştu.

İBB, TÜYAP Kongre Merkezi'nde Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) stant açarak yeni projelerini tanıttı. BELBİM A.Ş. Genel Müdürü Yücel Karadeniz, İstanbulluları bekleyen yeni projeleri anlattı.

Pilot uygulama Mart'ta

İstanbulkart'ı ulaşım kartı olmaktan çıkarıp şehirdeki bütün hizmetlerin alınabileceği bir araca dönüştürdüklerini belirten Karadeniz, şunları kaydetti: Müzeler üzerinde de çalışmalarımız var. Yakında belediyenin bütün hizmetlerini İstanbulkart'ı bir ödeme aracı olarak kullanmaya başlayacağız.

Aynı zamanda ulaşım için de teknolojik yeniliklerimiz devam ediyor. Mart ayı içerisinde ulaşımda hizmet için pilot uygulamalarımız başlayacak. Pilot uygulamalar birçok ulaşım hizmetinde yaygınlaştırılarak devam edecek.

"İndir, yükle, okut, geç mottosu"

Uygulamanın içeriğine de değinen Karadeniz, şöyle konuştu: İndir, yükle, okut, geç mottosuyla artık mobil uygulamalarda karekod uygulamasıyla İstanbullular telefonlarını ulaşımda kullanabilecek. Sanıyorum ilk uygulama metrobüs üzerinde olacak.

Sonra da metro, vapur, Marmaray gibi diğer ulaşım araçlarında da kullanabilecek. Vatandaş herhangi bir şekilde üzerinde plastik bir kart taşımadan pratik bir şekilde telefonuyla istediği yerde ulaşım hizmetlerinden faydalanacak. Cebinde fazladan kart taşımayacak.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dediğini yaptı! İzmir'den sonra Ankara'da da su kuyruğu .Önceki Haber

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ded...

Ahmet Hakan’dan bomba ‘Athena Gökhan’ çıkışı: Binde birini Erdoğan’a yapsa...Sonraki Haber

Ahmet Hakan’dan bomba ‘Athena Gökhan’ çı...

Yorum Yazın

Trafikte yol kesene hapis cezası geliyor!
Kemal Kılıçdaroğlu ile Uğur Dündar birbirine girdi
Avrupa'dan gelen krediler "Eko"sisteme aktı! 121 milyar TL'lik faturasını halk ödüyor
Aydın'da rantın "Ağbaba'sı var! Çerçioğlu'na CHP rozeti attıran yapı deşifre: Kuşadası'nda çökülen arsalar... Didim'de kapatılan araziler
İstanbul Valiliği'nden sokak köpeği açıklaması: İvedilikle toplanmalı
Muhittin Böcek'in oğlu tutuklandı
Selçuk Bayraktar 2024'te en fazla gelir vergisi ödeyen kişi oldu
Özlem Çerçioğlu’nu istifaya götüren kişinin Bülent Tezcan olduğu ortaya çıktı! İşte CHP’nin 6 milyarlık rant ısrarı ve perde arkası...
Muhittin Böcek’in oğlu, yurt dışı dönüşü gözaltına alındı
Özgür Özel’den İmamoğlu’nun uykularını kaçıracak beddua: Allah hırsızların belasını versin!
Özlem Çerçioğlu'ndan Özel'e gönderme: İmar rantına geçit yok!
SON DAKİKA! Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney tutuklandı
Tanju Özcan'ın kumarhanede çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NEXT Sosyal hesabından ilk paylaşım!
15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in kızı Elif Nur Halisdemir, teğmenlik diplomasını aldı
İBB'ye 9. dalga operasyon! Beyoğlu Belediye Başkanı dahil onlarca kişi gözaltına alındı
9 Belediye Başkanı AK Parti'ye katıldı!
Özlem Çerçioğlu CHP'den istifa ettiğini duyurdu
Özgür Özel'in dosyası yine boş çıktı: Avukat görüşmesini anlattı
Avukat Rezan Epözdemir tutuklandı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar