İşte ABD ile Türkiye arasında yaşanan krizin ardındaki asıl neden

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CNNTürk'te Başak Şengül'ün sunduğu Akıl Çemberi programına katılan Emekli Hava Pilot Korgeneral Dr. Erdoğan Karakuş, Türkiye ile ABD arasında yaşanan krizin nedenlerine değinirken 15 Temmuz darbe girişimine dikkat çekti.

İşte ABD ile Türkiye arasında yaşanan krizin ardındaki asıl neden - SİYASET Haberleri

CNNTürk'te Başak Şengül'ün sunduğu Akıl Çemberi programına katılan Emekli Hava Pilot Korgeneral Dr. Erdoğan Karakuş, Türkiye'nin 15 Temmuz ile birlikte FETÖ'yü devre dışı bırakıp savunma sanayinde yerli ve milliye dönmesinin ABD'yi çıldırttığını söyledi.

1938'den itibaren Amerikan mandacılarının Türkiye'ye geri döndüğü sözüne katıldığını anlatan Emekli Hava Pilot Korgeneral Dr. Erdoğan Karakuş,  bunların başında Halide Edip Adıvar ve eşi Adnan Adıvar'ın geldiğini söyledi. Bu isimlerin Atatürk'e suikast iddiası dolayısı ile Türkiye'den kaçtıklarını hatırlatan Dr. Karakuş, bunun başlıca nedeninin de Atatürk'ün Amerikan mandacılığının kabul etmemesi olduğunu ifade etti. 

1938'den itibaren Amerika Türkiye'ye karşı hep mandacı siyasetini kullanmak istediğini söyleyen Dr. Karakuş, "Özellikle 1947-48'de İnönü 2. Dünya savaşı sırasında ABD ve İngiltere'nin yanında savaşa girmemiş olmasından dolayı fevkalede sıkıştırıldı."dedi.   Rusya ve ABD'nin o dönemde sıkıştırması sonucunda Türkiye'nin birçok kayıplara uğradığını anlatan Karakuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ben Obama ile de, oğul Bush ile de iyi idim. Trump ile de iyiydim ama Biden ile anlaşamıyoruz" sözlerini hatırlatarak 15 Temmuz darbe girişiminin dikkat çekti.

15 Temmuz 2016 tarihinin Trump'ın göreve gelmeden önceki döneme denk geldiğini söyleyen Karakuş, "Trump'tan önce oğul Bush ve Biden ile iyi geçinmenin nedeni Türkiye'deki FETÖ'cülerin kuvvetli olması ve Amerika'nın devamlı desteğini almasıydı. 15 Temmuz'da FETÖ'nün Amerika'nın isteklerini yerine getirememesi üzerine Trump döneminde dalgalı bir dönem geçirdik. Şimdi ise Biden ile bunun fazlasını görüyoruz. 15 Temmuz'da FETÖ başarılı olamadığı için ABD sinirden kuduruyor adeta." dedi. 
Dr. Karakuş "15 Temmuz sonrasında FETÖ'nün temizlenmesi ile birlikte Türkiye'nin savunma sanayinde mutlak ve mutlak yerli ve milli olmak gerektiğini gördüğü için de ABD'nin hiddetli ve şiddetli olmasının ana kaynağı budur." dedi.

Kaynak:haber 7


  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Akşener'den adaylık açıklaması! Olmayan makama talip olduÖnceki Haber

Akşener'den adaylık açıklaması! Olmayan...

TEKNOFEST'in klasikleşen selamına bu yıl Aziz Sancar da dahil olduSonraki Haber

TEKNOFEST'in klasikleşen selamına bu yıl...

Yorum Yazın

Özgür hakkında soruşturma açıldı
Kuzey Irak'ta metan gazından zehirlenen 5 askerimiz şehit oldu
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek TUTUKLANDI !
Rüşvetin adı Tayland Çikolatası! CHP'li belediyenin 'baklava kutusundaki rüşvet' çarkında yeni detaylar...
Ahtapotun kolları Akdeniz'de! CHP'li belediyelere yeni dalga yolsuzluk operasyonu: İşte gözaltına alınan isimlerin oluşturduğu o rüşvet çarkı...
Adıyaman, Antalya ve Adana belediye başkanları gözaltına alındı
Son Dakika: Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı gözaltına alındı
CHP'yi karıştıracak mektup: Eski belediye başkanı cezaevinden yazdı!
İzmir'de yolsuzluk operasyonu: Tunç Soyer dahil 41 kişi tutuklandı
Belediye binasında rüşvet alırken kayda alındı! CHP'ye baklava operasyonu
Peygamber Efendimize hakaret eden Leman dergisi önünde protesto
Leman şerefsizi Doğan Pehlevan'ın sicili kabarık! Kirli geçmişi ortaya çıktı!
Adalet Bakanı Tunç duyurdu: Leman dergisi hakkında soruşturma
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon! Tunç Soyer gözaltına alındı Listede 157 kişi var
TSK'nın en büyük gücü: Türk Kara Kuvvetlerinin 2234. kuruluş yıl dönümü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine izin vermeyiz
Boykot yüzünden zarar eden CHP'li pazarcı AK Parti'ye geçti
Başsavcılıktan CHP talimatı: 86 kişinin ifadesi alınacak
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluk itirazına ret
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP demek cunta demektir

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar