İstenmeyen Tüylere Lazer Epilasyon ile Elveda

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İstenmeyen Tüylere Lazer Epilasyon ile Elveda
İstenmeyen tüyler herkesin ortak sorunudur. Özellikle yaz aylarında daha fazla uğraş gerektirir, kişinin keyfini kaçırır.

Lazer Epilasyon Nedir, Nasıl Yapılır?

Kadınlar erkeklere nazaran daha fazla mustariptir. Ağda, jilet veya epilasyon ile bu tüylerden kurtulmak mümkündür. Ancak kökten çözüm isteyenler lazer epilasyon Elazığ gibi yerlere başvurabilir. Dr. Dilara Turgut buz lazer epilasyon ile hizmet vermektedir, daha ayrıntılı detay için web sitesine göz atabilirsiniz.

Lazer Epilasyon Nedir?

Lazer epilasyon sayesinde istenmeyen tüylerden kurtulmak mümkündür. Lazer ışınlar direk kıl köklerine ulaşır ve tüylerden ziyade kökleri yok eder. Bu sayede kalıcı bir çözüm sunulur. Lazer epilasyonda kıl kökleri yakılır, bu yüzden sinek ısırığı gibi bir acı hissedilebilir. Ancak buz lazer epilasyonda hiçbir acı yoktur, çünkü kıl kökleri dondurularak yok edilmektedir.

Buz Lazer Epilasyon Nedir?

Buz lazer epilasyonda klasik yöntem gibi ışın atılmaz ve yakma işlemi uygulanmaz. Kıl kökleri dondurularak yok edilir. Lazer epilasyon uygulamalarında en acısız, hızlı ve son teknoloji yöntemdir. Farklı lazer boyutları tek bir başlık altında toplanmıştır, 3 dalga boyu tüm tüylerden kurtulmak için yeterlidir. Buz lazer adeta masaj konforunda epilasyon sağlamaktadır.

Lazer Epilasyon Nedir? – Epilazyum Medikal Estetik ve Güzellik Portalı

Nasıl Uygulanır?

Peki, buz lazer nasıl uygulanır? Öncelikle kademeli ısıtma yöntemi kullanılır. Bu yöntemde kıl kökleri tahrip edilir ve bir daha uzamaları engellenmiş olur. Tedavi başlığının ucu sanki bölgeye ütü yaparmış gibi hareket ettirilir ve bu esnada kişi hiçbir acı, yanma hissetmez. Kademeli ısıtma yöntemi ile daha yüksek enerji seviyeleri de kullanılabilir. En ince ve açık renkli kıllarda bile etkisini göstermektedir. Uygulama esnasında ciltte soğuk efekt bırakır.

ICE Teknolojisi

Buz lazer epilasyonda ICE teknolojisi kullanılır, buda cildi uzun süre serin tutmayı sağlar. Epilasyon aletinin ucunda soğuk safir uç bulunur, bu uygulama esnasında cildin rahatlamasını sağlar. Cildi -3 dereceye kadar soğutur, ayrıca ciltte leke ve yanık oluşmasını da engeller. Tüm uygulama sadece 35 dakika sürer, saniyede 10 atış yapabilen teknoloji ile oldukça hızlı sonuç vermektedir.

 

Lazer Uygulamalar

Avantajları Nelerdir?

Buz lazer epilasyon oldukça avantajlıdır, bu yüzden klasik yöntemlerden daha çok tercih edilmektedir. Faydaları şu şekilde sıralanabilir;

  • Klasik lazer epilasyon sadece kış ve sonbahar ayları için uygundur, çünkü uygulama sonrası cilt kesinlikle güneş görmemelidir yoksa lekelenmeler oluşabilir. Ancak buz lazerde böyle bir şey mümkün değildir, yazın en kavurucu sıcağında bile rahatlıkla yapılabilir, hatta kişiyi serinliğiyle rahatlatır.
  • Lazer epilasyonda kıl yapısı, rengi ve yoğunluğuna çok dikkat etmek gerekir. Öyle ki yanlış bir seçim olumsuz sonuçlar doğurabilir. Ancak buz lazer epilasyon tüm cilt ve kıl tip ve renkleri için uygundur.
  • İstenmeyen tüyler sadece kadın değil erkekler içinde ıstıraptır, buz lazer ise erkekler için en ideal yöntemdir. Çünkü tamamen acısız ve pratiktir. Erkeklerdeki kıl kökleri daha sağlam olduğu için alması daha zordur, buz lazerde onlarda acı hissetmeyecektir.
  • Tüm tüylerden kurtulmak için 6-8 seans yeterlidir, oysa klasik lazerde bu genelde 12 seanstan daha fazla olur. Üstelik uygulama sonrası tahriş ve lekelenme oluşması %0’dır.

lGHNbK

Yüze Uygulanır mı?

Lazer epilasyon vücuttaki bölgeler kadar yüzdede tercih edilmektedir. Ancak çoğu kişi yüze uygulanır mı diye endişe duymaktadır. Burada uzman doktor çok önemlidir. Dr. Dilara Turgut tecrübe ve eğitimi ile yüze de rahatlıkla uygulayabilmektedir. Hormonal problemlerden dolayı artan kıllardan en ince tüyler olan ayva tüylerini bile rahatlıkla alır, ciltte herhangi bir kızarıklık bırakmaz.

Kaynak:akgazete


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Komuta Merkezi skandalı itiraf etti: Türk gemisine izinsiz girdikÖnceki Haber

Komuta Merkezi skandalı itiraf etti: Tür...

Galatasaray evinde 2 puanı kaçırdıSonraki Haber

Galatasaray evinde 2 puanı kaçırdı

Yorum Yazın

Narin'in cansız bedeni bulundu: Vali Zorluoğlu'ndan açıklama
Kara Harp Okulu Bölük Komutanı Binbaşı M. TSK’dan istifa etti
Başkan Erdoğan'dan yasaklı yemin metni okuyan teğmenlere: Bu kılıçları kime çekiyorsunuz
Metin Feyzioğlu'ndan Özgür Özel'e 'karşılama' yanıtı: 'Görmedim bile...'
Topaloğlu Vakfı'ndan Kültür ve Turizm Bakanına ziyaret
NBB KORE EKİBİ AFRİKA GÜNÜ SEMİNERİNDE
Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar