İYİ Parti Sözcüsü Ağıralioğlu: Ne AK Parti’nin düşmanı ne Erdoğan’ın hasmıyız

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İYİ Parti Sözcüsü Ağıralioğlu: Ne AK Parti’nin düşmanı ne Erdoğan’ın hasmıyız
"Toptan ret cephesi değiliz." diyen İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, "Memleketin hayrına olan işleri destekleriz. Ne AK Parti’nin düşmanıyız, ne Tayyip Bey'in hasmıyız" ifadelerini kullandı.

İyi Parti'den Libya Tezkeresi açıklaması: Hükûmet sanki bir ...

Habertürk yayınında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, "Taassup partisi değiliz. Toptan ret cephesinde değiliz. Memleketin hayrına gördüğümüz işlerle ilgili mutlaka desteklenmesi gerektiğine inanırsak destekleriz. Kompleks etmeyiz bunu. Ne AK Parti’nin düşmanıyız, ne Tayyip Bey'in hasmıyız." diye konuştu.

Ağıralioğlu'nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

- İYİ Parti olarak şunun özellikle bilinmesini isteriz, Türkiye'de her şeyi yapmak imkanını ve gücünü elinde bulunduran bir iktidar var. İlk defa Türkiye'de istediği programı uygulamak, istediği tedbirleri almak, istediği ekonomik programları uygulamak için sayısal ve siyasal kuvveti elinde bulunduran bir iktidarla karşı karşıyayız. Her şeyi yapmaya imkanınız varsa, milletinize verdiğiniz sözleri tutarak siyasi kuvvetinizi arttırırsınız.

"Cumhur ittifakı içine girmeyiz"

- AK Parti'nin bugünkü davetini biz şöyle algıladık: memlekette bu kadar gücü kuvveti olmasına rağmen, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini de oylatıp ümidi kendi lehine kullanma fırsatını eline geçirmiş olmasına rağmen, memleketi toparlayamamışsanız, milletinize vaat ettiğiniz Türkiye hayalini gerçekleştirememişseniz, muhalefetten size katılacak insanların size vereceği hiçbir kuvvet, bu sözleri gerçekleştirmenizi sağlamaz. Biz İYİ Parti olarak bu hesaba ortak olmayacağız. İYİ Parti olarak tek bir önerimiz var, Genel Başkanımız defalarca zikretti, güçlendirilmiş parlamenter demokrasi. Cumhur ittifakı içine girmeyiz.  

Devlet mahkeme kararlarını tanımıyorum diyen bir iradeyle temsil edilemez.

 

- Cumhurbaşkanlığı mevkiinde bulunan birinin 'Ben bu yargı kararını tanımıyorum' deme hakkı yoktur. İçinden tanımaz, hatta tanımamak için bir takım şeyler de yapabilir, ama devlet mahkeme kararlarını tanımıyorum diyen bir iradeyle temsil edilemez. Şimdi nihayetinde biz muhalefet partisiyiz. Muhalefet sebepleri üzerinden değil, sonuçları üzerinden konuşur. Eğer cumhurbaşkanı propaganda ettiği bu sistemi net olarak milletine yaşatabilseydi muhalefetin eli kuvvetli olmazdı.

Memleketin hayrına gördüğümüz işlerle ilgili mutlaka desteklenmesi gerektiğine inanırsak destekleriz.

"Toptan ret cephesinde değiliz"

- Sayın cumhurbaşkanı da kabul ediyordur ki cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin takdiminde göstermiş olduğu başarıyı uygulamada gösteremedi. Bunlar düzeltilsin. Biz ona da iyileştirilmiş, güçlendirilmiş parlamenter demokrasi diyoruz, onlar yarı başkanlık, ne derlerse desinler. Bu sistemin Türkiye'yi taşıyamaz hale gelmiş bütün problemlerini ifşa ettik biz. Bunlar karşılığında biz de güçlendirilmiş parlamenter demokrasi diyoruz. Bizim çerçevesini çizdiğimiz bu.

Bu muhtevada eğer razı olurlarsa biz buna katkı sağlayacağız, dedi Genel Başkanımız. Bu, memleketi taşımaz bir sistemdir. Taşımadığını kabul ettikleri anda konuşacaklarımıza toptan ret cephesi olmadığımızı defalarca söyledik. Meclis'te bunu defalarca gösterdik. Memleketin hayrına olan işleri AK Parti'ye yarar diye değerlendirme alanı dışında tutan bir parti değiliz. Taassup partisi değiliz. Toptan ret cephesinde değiliz. Memleketin hayrına gördüğümüz işlerle ilgili mutlaka desteklenmesi gerektiğine inanırsak destekleriz. Kompleks etmeyiz bunu. Ne AK Parti’nin düşmanıyız, ne Tayyip Bey'in hasmıyız.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
'FETÖ istedi Muharrem İnce CHP eş başkanı yapılacak' Melih Gökçek'ten bomba iddiaÖnceki Haber

'FETÖ istedi Muharrem İnce CHP eş başkan...

Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki patlamanın en net görüntüleri yayınlandıSonraki Haber

Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki patlamanı...

Yorum Yazın

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek TUTUKLANDI !
Rüşvetin adı Tayland Çikolatası! CHP'li belediyenin 'baklava kutusundaki rüşvet' çarkında yeni detaylar...
Ahtapotun kolları Akdeniz'de! CHP'li belediyelere yeni dalga yolsuzluk operasyonu: İşte gözaltına alınan isimlerin oluşturduğu o rüşvet çarkı...
Adıyaman, Antalya ve Adana belediye başkanları gözaltına alındı
Son Dakika: Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı gözaltına alındı
CHP'yi karıştıracak mektup: Eski belediye başkanı cezaevinden yazdı!
İzmir'de yolsuzluk operasyonu: Tunç Soyer dahil 41 kişi tutuklandı
Belediye binasında rüşvet alırken kayda alındı! CHP'ye baklava operasyonu
Peygamber Efendimize hakaret eden Leman dergisi önünde protesto
Leman şerefsizi Doğan Pehlevan'ın sicili kabarık! Kirli geçmişi ortaya çıktı!
Adalet Bakanı Tunç duyurdu: Leman dergisi hakkında soruşturma
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon! Tunç Soyer gözaltına alındı Listede 157 kişi var
TSK'nın en büyük gücü: Türk Kara Kuvvetlerinin 2234. kuruluş yıl dönümü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine izin vermeyiz
Boykot yüzünden zarar eden CHP'li pazarcı AK Parti'ye geçti
Başsavcılıktan CHP talimatı: 86 kişinin ifadesi alınacak
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluk itirazına ret
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP demek cunta demektir
Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik övgüleri dünya basınında
Netanyahu: Türkiye ile Suriye'de çatışmak istemiyoruz

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar