Kılıçdaroğlu'nun 'başörtüsü' riyakarlığı: Geçmişini unutup sahiplenmeye kalktı: Başörtüsü yasağını ben kaldırdım

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı canlı yayında, Türkiye'deki başörtüsü sorununu kendisinin çözdüğünü söylemesi geçmişteki konuşmalarını tekrar gündeme getirdi. CHP lideri, "Başörtüsü yasağını kaldıran bu kardeşinizdir." demesi herkesi şaşırttı. Daha önce katıldığı bir televizyon programında başörtüsü için "bez parçası" demişti.

2010'da kaset skandalıyla genel başkan değişikliği yaşanan CHP'de yeni başkan olan Kemal Kılıçdaroğlu, "Başörtülü kızlar üniversiteye rahatlıkla girecek ve bunu CHP çözecek" sözleriyle çıkış yapmış ancak bir gün sonra "Kızlar okula türbanla gidecek demedim" diyerek sözünü geri almıştı.

Kemal Kılıçdaroğlu: Başörtüsü yasağını kaldıran bu kardeşinizdir

CHP lideri, katıldığı bir başka canlı yayında, başörtüsü için "Türban çuldur Türban 1 metrekare'lik bez barçasıdır" ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu'nun, AK Parti hükümeti tarafından çözüme kavuşturulan başörtüsü meselesini ilk sahiplenişi değil. CHP lideri, geçtiğimiz yıllarda, başörtüsü yasağını kendilerinin kaldırdığını öne sürmüş, "O dönem YÖK başkanıyla konuştum, başörtüsü yasağının kaldırılmasını söyledim ve kaldırdılar. Başörtüsü yasağını biz kaldırdık" demişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde, Türkiye'de bir başörtüsü sorunu olduğunu öne sürüp, konu hakkında TBMM'ye kanun teklifi sunacaklarını söyledi.

KILIÇDAROĞLU'NUN 'BAŞÖRTÜSÜ' İKİZYÜZLÜLÜĞÜ

Geçmişte "başörtüsü" konusunda yaptığı skandal açıklamaları görmezden gelen CHP lideri, "Kadınlara giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkartıyoruz. Bu hakkı yasal güvenceye alacağız. Bunu bir tartışma konusu olmaktan tümüyle çıkartacağız." diye konuştu.

ERDOĞAN'DAN REFERANDUM ÇAĞRISI: "SIKIYORSA GEL"

Kılıçdaroğlu'nun geçmişini unutarak yaptığı çıkışa, bugün Malatya'da yaptığı konuşmada bir kez daha yanıt veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başörtüsü konusunda, "Kadınlarımızı asla başı açık veya başı örtülü diye ayırmadık ama birileri kafasında bu ayrımcılığı hala aşabilmiş değil. Sıkıyorsa gel bu işi referanduma götürelim. Parlamentoda bu iş çözülmüyorsa referanduma götürelim. Millete götürelim, kararı millet versin" diyerek referandum çağrısı yaptı.

BAŞÖRTÜSÜ YASAĞINI KILIÇDAROĞLU KALDIRMIŞ!

Akşam saatlerinde Sivas'ın yerel kanallarından birisinin canlı yayınına katılan CHP Genel Başkanı, "Başörtüsü yasağını biz kaldırdık diyorlar. Hikaye... Başörtüsü yasağını kaldıran bu kardeşinizdir. Üniversitelerde... Bu kardeşinizdir!" dedi.

Kaynak:trhber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
464 bin kişi arsa 41 bin kişi işyeri için başvuru yaptı! Cumhuriyet tarihinin en büyük projesine yoğun ilgiÖnceki Haber

464 bin kişi arsa 41 bin kişi işyeri içi...

Kılıçdaroğlu, canlı yayında adaylığını ilan etti: Bir de beni deneyinSonraki Haber

Kılıçdaroğlu, canlı yayında adaylığını i...

Yorum Yazın

Son Dakika: İmamoğlu'nun bir avukatı daha gözaltında
Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca CHP’nin kirli yüzünü anlattı: İllegal işlerini yaptırmak istediler!
YKS tercih sonuçları açıklandı
Trafikte yol kesene hapis cezası geliyor!
Kemal Kılıçdaroğlu ile Uğur Dündar birbirine girdi
Avrupa'dan gelen krediler "Eko"sisteme aktı! 121 milyar TL'lik faturasını halk ödüyor
Aydın'da rantın "Ağbaba'sı var! Çerçioğlu'na CHP rozeti attıran yapı deşifre: Kuşadası'nda çökülen arsalar... Didim'de kapatılan araziler
İstanbul Valiliği'nden sokak köpeği açıklaması: İvedilikle toplanmalı
Muhittin Böcek'in oğlu tutuklandı
Selçuk Bayraktar 2024'te en fazla gelir vergisi ödeyen kişi oldu
Özlem Çerçioğlu’nu istifaya götüren kişinin Bülent Tezcan olduğu ortaya çıktı! İşte CHP’nin 6 milyarlık rant ısrarı ve perde arkası...
Muhittin Böcek’in oğlu, yurt dışı dönüşü gözaltına alındı
Özgür Özel’den İmamoğlu’nun uykularını kaçıracak beddua: Allah hırsızların belasını versin!
Özlem Çerçioğlu'ndan Özel'e gönderme: İmar rantına geçit yok!
SON DAKİKA! Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney tutuklandı
Tanju Özcan'ın kumarhanede çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NEXT Sosyal hesabından ilk paylaşım!
15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in kızı Elif Nur Halisdemir, teğmenlik diplomasını aldı
İBB'ye 9. dalga operasyon! Beyoğlu Belediye Başkanı dahil onlarca kişi gözaltına alındı
9 Belediye Başkanı AK Parti'ye katıldı!

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar