Kılıçdaroğlu’nun ‘döviz’ operasyonu deşifre oldu! CHP’li Sevigen, Kılıçdaroğlu’nun satın aldığı miktarı açıkladı: 7 milyon lira

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eski Devlet Bakanı ve eski CHP Milletvekili Mehmet Sevigen, muhalefetin 128 milyar dolar iddiasını ortaya attığı dönemde Altılı masanın liderlerinden birinin yüklü miktarda dolar aldığını açıklamıştı. Mehmet Sevigen, yüklü miktarda döviz alan liderin Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu deşifre etti.

Kılıçdaroğlu’nun ‘döviz’ operasyonu deşifre oldu! CHP’li Sevigen, Kılıçdaroğlu’nun...

Eski Devlet Bakanı ve eski CHP Milletvekili Mehmet Sevigen, muhalefetin 128 milyar dolar iddiasını ortaya attığı dönemde Altılı masanın liderlerinden birinin yüklü miktarda dolar aldığını açıklamıştı.

"KİM OLDUĞUNU BİLİYORUM"

Koruma müdürüne dolar alma talimatı veren genel başkanın kim olduğunu bildiğini söyleyen Sevigen, "O genel başkan kim olduğunu kendisi söylerse ben de söyleyeceğim" demişti.

KORUMA MÜDÜRÜNE DÖVİZ TALİMATI

Sözünü ettiği olayın 1 Temmuz 2020 tarihinde gerçekleştiğini ifade eden Sevigen, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Önce kendisi telefon ederek arkadaş ben sana koruma müdürümle şu kadar para gönderiyorum. Bana döviz al. O koruma müdürü alıyor parayı götürüyor iş adamına. O iş adamı da eski bir milletvekili. Hem iş adamı, hem milletvekili. O da parayla döviz alıyor genel başkana götürüyor. O genel başkan kim?"

SEVİGEN O İSMİ AÇIKLADI: "DÖVİZİ ALAN KEMAL KILIÇDAROĞLU"

MİKTAR 300 BİN, ADRES DÖVİZCİ!

Haber7'ye konuşan CHP 23. Dönem İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, şunları söyledi:

"Bahsettiğim döviz alımı tek seferde 300 bin dolar olarak gerçekleştiriliyor. Koruma müdürü para dolu çantayla gidiyor, döviz bürosundan alıyor. Buradaki sıkıntı şu; bu para yasal olsa gidersin bankadan bozdurursun. Dövizcilere gerek yok ki. Bir işadamı aracılığıyla niye dövizcide bozdursun?"

Sevigen, "Altı lider birleşip 128 milyar doları soruyorsunuz, hem de gidip elden para gönderip döviz alımı yapıyorsunuz. Etik değil bu. Ben buna hırsızlık veya yolsuzluk demiyorum. Bankada paranız vardır, siz o parayı TL’ye veya Dolar’a, Euro’ya çevirirsiniz. Ama burada para dövizciye gönderiliyor. Buradaki sıkıntı bu. O para nereden ve nasıl geldi? O parayı nasıl buldu?" sözlerini sarf etti.

ETİK DEĞİL

7 ila 8 milyar TL'lik büyük bir dolar getirisinin söz konusu olduğunu kaydeden Sevigen, yapılan işlemin etik olmadığını belirtti. CHP'li Sevigen, şunları dillendirdi:

"O dönem dolar kuru 6,84 idi. Ve ardından o dönem 20’ler seviyesine geldi. 7-8 milyarlık bir meblağa geliyor para. Asla etik değil bu. Hem 128 milyar dolardan bahsedecekler hem böyle şeyler yapacaklar... Mevlana'nın 'ya olduğun gibi görün, yada göründüğün gibi ol' sözünü unutmamak lazım."

'PANİK' TELEFONLARI

Sevigen, 10 Aralık'ta gündeme getirdiği 6'lı masadan bir liderin döviz alım işlemiyle ilgili genel başkan yardımcılarının kendisine ulaştığını açıkladı. O liderin döviz alım itirafı yapmadığı takdirde ismini kamuoyu ile paylaşacağını kaydeden Mehmet Sevigen, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bir-iki partinin genel başkan yardımcısı beni aradı. Ben de ‘Sizin alınmanıza gerek yok. Genel başkanlarınız arar ise onlara söylerim. Ama sizi kast etmedim, ‘genel başkan yardımcısı aldı’ demedim çünkü. Bu parayı alan kişi, 6’lı masadaki genel başkanlardan bir tanesi. Eğer çıkıp açıklamazlarsa ben o ismi açıklarım."

CHP'NİN '128 MİLYAR DOLAR' YALANI

CHP, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faizleri düşük tutmak adına dönemin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak önderliğinde 128 milyar dolar harcadığını iddia etmişti.

Türkiye'nin yakın siyasi tarihinin en büyük iftiralarından biri olan "128 milyar dolar nerede" yaygarasını koparan Cumhuriyet Halk Partisi ile ilgili Mahkeme nihai kararını vermişti.

Davalı CHP, Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a yönelik attığı iftiralar nedeniyle tazminat ödemeye mahkum edilmişti.

"128 MİLYAR DOLAR KAYBOLMAZ"

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, Halk TV'de katıldığı programda, CHP'nin "128 milyar dolar nerede" algısına ters düşecek açıklamalarda bulunmuş, söz konusu açıklamalar büyük ses getirmişti.

"128 milyar dolar kaybolmaz. Okumayı bilenler girer MB sitesine görür" diyen Kesici, "Nereye gider, nereden gelir. O bilgilerin üstüne bir tahminimiz var. Ama şimdi söylersem kendi sorduğumuz soruyu kırmış olurum" sözleri ile partisinin iddialarını da çürüttü.

Söz konusu açıklamaların ardından tepki gören Kesici, geri adım atmak zorunda kalmış ve "Merkez Bankası rezervi konusunda Sayın Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu ve Partim ile tam anlamıyla aynı görüşteyim. Katıldığım yayınlardaki söylemlerim de tam bu istikamettedir." sözlerini sarf etmişti.

 

Kaynak:a haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fatih Portakal altılı masanın istediği bakanlıkları sıraladı! Savunma HDP'yeÖnceki Haber

Fatih Portakal altılı masanın istediği b...

Ulaştırma Bakanlığı, CHP'li trollerin yalanını rakamlarla ortaya çıkardı! Hangi başkan kaç kilometre metre inşa etti?Sonraki Haber

Ulaştırma Bakanlığı, CHP'li trollerin ya...

Yorum Yazın

CHP Somali'ye petrol arama gemisi göndermeye karşı çıktı
TÜİK, Eylül 2024 enflasyon rakamlarını açıkladı
Yeşiltepe'den skandal yorum! 'Çok sayıda sivilin zarar görebileceği endişesindeyim'
İsrail'in vurulması Portakal'ı üzdü! 'Tel Aviv maalesef füze saldırısı altında'
Narin'in cansız bedeni bulundu: Vali Zorluoğlu'ndan açıklama
Kara Harp Okulu Bölük Komutanı Binbaşı M. TSK’dan istifa etti
Başkan Erdoğan'dan yasaklı yemin metni okuyan teğmenlere: Bu kılıçları kime çekiyorsunuz
Metin Feyzioğlu'ndan Özgür Özel'e 'karşılama' yanıtı: 'Görmedim bile...'
Topaloğlu Vakfı'ndan Kültür ve Turizm Bakanına ziyaret
NBB KORE EKİBİ AFRİKA GÜNÜ SEMİNERİNDE
Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar