Külliye’de trilyon dolarlık toplantı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Külliye’de trilyon dolarlık toplantı
Trilyonlarca doları yöneten ABD’li 30 firmanın Türkiye temsilcileri bugün Başkan Erdoğan ile bir araya gelecek. Külliye’deki zirvede yeni yatırımların gündeme gelmesi bekleniyor

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, bugün Külliye'de ABD'li 30 şirketin temsilcilerini kabul edecek. ABD ile yaşanan gerilim devam ederken gerçekleşecek zirve kritik önem taşıyor.

30 ŞİRKET KATILIYOR

23-27 Eylül arasında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için ABD'ye gidecek olan Başkan Erdoğan, Washington temasları öncesinde gerçekleşecek zirvede ABD'li yatırımcıların beklentilerini dinleyecek. Ticaret Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisitarafından organize edilen toplantıya aralarında Citibank, General Electric, Pepsi, Coca Cola, Dow Chemical, Boeing, Microsoft, Google ve Pfizer'ın da bulunduğu trilyon doları yöneten 30 şirketin CEO'su katılacak. Toplantıda, sanayiden gıdaya ve perakendeye kadar birçok alanda faaliyet gösteren şirketlerin beklentileri ve talepleri dinlenecek. Mevcut yatırımları ve gelecekteki planları masaya yatırılacak. Şirketlerin CEO'larının yanı sıra toplantıda Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut, Türk Amerikan İş Konseyi (TAİK) Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, AmCham (Türk Amerikan işadamları Derneği) ve YASED yönetim kurulu üyeleri de hazır bulunacak. Zirveye bakanların da katılması bekleniyor. ABD'li şirketlerin ağırlıklı yöneticileri Türk. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak ABD'den yatırım çekmede ülkeye destek vermeleri istenecek.

TÜRKİYE'YE İNANCIMIZ TAM

*** BP Türkiye Ülke Başkanı Mick Stump, Türkiye'ye inançlarının tam olduğunu söyledi. Stump, "Her ekonominin kısa vadeli sorunları vardır. Türkiye bunları aşacak. Ülkenizin jeopolitik önemi çok yüksek ve uzun vadeli potansiyeline inanıyoruz" diye konuştu.
*** UniCredit Başkanı Fabrizio Saccomanni de Türkiye'deki yatırımlarında yaklaşımlarının uzun vadeli olduğunu kaydetti. Saccomanni, Milano'da düzenlenen bir panelde yaptığı konuşmada, UniCredit'in Türkiye'deki biriminin (Yapı Kredi Bankası) kârlı olduğunu ve bankanın UniCredit üzerindeki etkisinin sınırlı olduğunu belirtti. "Taahhüdümüz Türkiye'de kalmak" ifadesini kullanan Saccomanni, ayrıca Türkiye'nin ekonomik temel göstergelerinin pozitif olarak kalmaya devam ettiğini sözlerine ekledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Erdoğan'a çirkin sözler! Katar'ın hediye ettiği uçak Muharrem İnce'yi gerdiÖnceki Haber

Erdoğan'a çirkin sözler! Katar'ın hediye...

Canımızı Erdoğan kurtardıSonraki Haber

Canımızı Erdoğan kurtardı

Yorum Yazın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine izin vermeyiz
Boykot yüzünden zarar eden CHP'li pazarcı AK Parti'ye geçti
Başsavcılıktan CHP talimatı: 86 kişinin ifadesi alınacak
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluk itirazına ret
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP demek cunta demektir
Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik övgüleri dünya basınında
Netanyahu: Türkiye ile Suriye'de çatışmak istemiyoruz
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Özgür Özel'e: Artık haddini bil
Devlet Bahçeli 2 ay sonra kameralar karşısında
Vatandaş isyanda! “Boykot çağrısından sonra CHP’den istifa ettim"
Boykot çağrısı yapan Aybüke Pusat, Teşkilat dizisinden atıldı
ABD Başkanı Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü
Aslı Baykal : ''Zor oldu ama tehlikenin ucundan dönmüşüz.''
Süleyman Soylu'dan Cumhurbaşkanı'na hakarete tepki: Sabrımızı yanlış anlıyorsunuz
İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında mahkeme kararları açıklıyor
Ekrem TUTUKLANDI....................
İBB Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun tutuklandı
Aslı Baykal'dan CHP'ye FÜZE !
Görülmemiş rüşvet tehdidi! 'Geleceğin Cumhurbaşkanı ile kötü olmak mı istiyorsunuz?'
CHP, 6 Nisan günü olağanüstü kurultay yapma kararı aldı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar