Lavrov doğum hastanesinin neden vurulduğunu açıkladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Lavrov doğum hastanesinin neden vurulduğunu açıkladı
Rusya Ukrayna savaşının sona ermesi için bugün dünyanın gözü Antalya'daydı. Türkiye'nin öncülük ettiği ve savaşın taraflarından en üst düzey görüşmesinin gerçekleştiği zirvenin ardından soruları cevaplayan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov 'Doğum hastanesini neden vurdunuz?" sorusunu yanıtladı. Lavrov, doğumhane olarak bahsedilen binada radikal savaşçıların yer aldığını, hiçbir kadın ve sivilin bulunmadığını ifade etti. Lavrov, "BM'ye kanıtları ile sunduk." dedi.

 Rusya Ukrayna savaşında ateşkesin sağlanması ve çatışmaların tamamen sona ermesi için en ciddi girişimin yaşandığı günde tarafların dışişleri bakanlarından önemli açıklamalar geldi. Dünyanın gözünün çevrildiği Antalya'da savaşın seyri açısından sıcak saatler yaşanıyor.. Türkiye'nin öncülük ettiği ve savaşın taraflarından en üst düzey görüşmesinin gerçekleştiği zirvenin ardından soruları cevaplayan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov 'Hamile kadınların olduğu iddia edilen doğum hastanesini neden vurdunuz?" sorusunu yanıtladı. İşte Lavrov'un son dakika açıklamaları;

"Rusya sınırı yakınında biyolojik çalışmalar yapılıyor" diyen Lavrov, "AB dahil olmak üzere diğer ülkeler, Ukrayna'ya ölümcül silahlar göndererek tehlikeli bir şekilde hareket ediyor" diye konuştu.

SON DAKİKA | DOĞUM HASTANESİ NEDEN VURULDU?

Rusya Dışişleri Bakanı, "Ukrayna'ya silah gönderenler eylemlerinden sorumludurlar. Kiralık savaşçıları da teşvik edenler bundan sorumlu olacaktır" derken, Moskova'nın Birleşmiş Milletler'e Mariupol'daki bombalanan doğum hastanesinin aşırı sağcı Azak taburu tarafından alındığına dair kanıt sunduğunu söyledi.

"ORADA KADIN DA YOK, HASTA DA"

Lavrov şöyle devam etti: Doğumhane konusunu üçüncü kez soruyorsunuz. Ama cevabı duymak istemiyorsunuz. BBC ve diğer Batı temsilcileri de bunu altyazı yazdı. Burada kadın da yok, hasta da yok. Orayı askeri üsse çevirdiler. Azak savaşçıları girdi.

"İKİ ÜLKENİN LİDERLERİ GÖRÜŞECEK Mİ?"

Sergey Lavrov, "Ukrayna'daki güvenlik garantilerini görüşmeye hazırız" derken, "Biz Ukrayna'nın tarafsız bir ülke olmasını istiyoruz. NATO'nun genişlemesine karşı çıkarak hiçbir şekilde Ukrayna'nın güvenliğini sağlamasına karşı çıkmıyoruz" şeklinde konuştu.

"Putin, Zelenski ile görüşmekten kaçınmıyor" diyen Lavrov, "Sadece bu temasların laf olsun diye gerçekleşmesini istemiyoruz. Bunu Kuleba ile görüştük" ifadelerini kullandı.

 

Rusya'dan hastaneye saldırı iddialarına yanıt

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın Mariupol kentindeki çocuk ve doğun hastanesini vurduğunu dair iddialarla ilgili açıklama yaptı.

Rusya'dan hastaneye saldırı iddialarına yanıt

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Öncelikle belirtmek isterim ki Rusya Savunma Bakanlığı, dün kentteki sivillerin güvenli tahliyesi için ‘sessizlik rejimi' ilan etmişti. Rus Hava Kuvvetleri kesinlikle Mariupol bölgesinde karadaki hedefleri vurmaya yönelik herhangi bir görev yerine getirmedi. Kiev'deki aşırı milliyetçi rejimin temsilcileri tarafından yapılan açıklamaların, hastane ile ilgili fotoğrafların analizi, gerçekleştirildiği iddia edilen hava saldırısının, Batılı kitleler arasında Rus karşıtlığı duyguları beslemeye yönelik tamamen planlanmış bir provokasyon olduğuna hiç şüphe bırakmıyor” dedi.

MİZANSEN PATLAMALAR DÜZENLENDİ

“Hastane arazisinin fotoğrafları, hastanenin yakınında iki ayrı mizansen patlamanın kanıtlarını içeriyor” diyen  Konaşenkov, “Bunlardan biri yeraltında derinde, diğeri ise hastane binasına yönlendirilen düşük güçte bir patlama. Binaya verilen dış ve iç hasarın özellikleri, bu mizansenin yapıldığı Avrupa ve ABD'de profesyonel olmayan kitlesel izleyicileri yanıltabilir. Ama uzmanları yanıltamaz. Fugas tipi uçak mühimmatı, en düşük güce sahip olsa bile binanın dış duvarlarından hiçbir şey bırakmazdı” dedi.

 

TÜM PERSONEL VE HASTALAR DAHA ÖNCE NEO-NAZİLER TARAFINDAN KOVULDU

Hastanede şubat ayı sonunda çalışmaların durdurulduğunu ve bu binanın Neo-Nazi gruplar  ve Ukrayna ordusuna bağlı Azov Taburu'nun kullandığını açıklayan Konaşenkov, “Daha önce 3 No'lu Hastane dahil olmak üzere Mariupol'deki tüm sağlık kuruluşları daha şubat sonunda olağan çalışmalarını durdurdu. Tüm personel ve hastalar neo-Naziler tarafından kovuldu. Hastane binası, kent merkezine yakın elverişli taktik konumu nedeniyle Neo-Nazilere bağlı Azov Taburu için tutunma noktasına dönüştürüldü” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak:Sabah


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İBB Beşiktaş’ta 112 çınar ağacını kestiÖnceki Haber

İBB Beşiktaş’ta 112 çınar ağacını kesti

Yolcuların gözü önünde İETT aracı patladı!Sonraki Haber

Yolcuların gözü önünde İETT aracı patlad...

Yorum Yazın

Narin'in cansız bedeni bulundu: Vali Zorluoğlu'ndan açıklama
Kara Harp Okulu Bölük Komutanı Binbaşı M. TSK’dan istifa etti
Başkan Erdoğan'dan yasaklı yemin metni okuyan teğmenlere: Bu kılıçları kime çekiyorsunuz
Metin Feyzioğlu'ndan Özgür Özel'e 'karşılama' yanıtı: 'Görmedim bile...'
Topaloğlu Vakfı'ndan Kültür ve Turizm Bakanına ziyaret
NBB KORE EKİBİ AFRİKA GÜNÜ SEMİNERİNDE
Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar