Liderinin batırdığı SGK'yı dolandırdı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Liderinin batırdığı SGK'yı dolandırdı!
CHP'li vekilin kanser yalanıMuğla İl Başkanı olduğu dönemde kanser olduğunu söyleyerek SGK'dan 71 bin lira alan CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Alban, haksız şekilde aldığı parayı faiziyle birlikte ödeyecek.

Liderinin batırdığı SGK'yı dolandırdı!

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban’ın 2010 yılından itibaren ortağı olduğu şirkette tek sigortalı çalışan olarak gözüktüğü ve 8 yıl boyunca hasta raporu alarak para aldığı belirlendi. CHP’li vekil Mürsel Alban, bu süre zarfında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nden sürekli hasta raporu alarak yıllarca SGK'dan 71 bin lira rapor parası aldı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Alban’ın ağır kanser hastası raporu aldığı zamanlarda aktif siyaset yaptığı ve gayet sağlıklı olduğu anlaşıldı. Mürsel Alban’ın SGK'dan 71 bin lira haksız kazanç sağladığı anlaşıldı ve kurum inceleme başlattı.

Yeni Asır'ın haberine göre; bu soruşturma tamamlandı ve CHP Milletvekili Alban'ın haksız yere SGK'dan para aldığına hükmedildi.

HAKSIZ KAZANÇ İÇİN DE 20 BİN LİRA CEZA

CHP Muğla İl Başkanlığı yapan Mürsel Alban, 2018 erken seçimlerinde Muğla'dan birinci sıra milletvekili oldu. Mürsel Alban, Vergi Dairesi ve SGK kayıtlarında 2004 yılında ortağı olduğu inşaat şirketinde 2010 yılından bu yana tek sigortalı çalışan olarak gösterildi. Şirket, o dönem '0' kazanç bildirmesine rağmen Alban'ın sigortalılık hali devam etti.

CHP'li vekil Alban, bu süre zarfında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden sürekli hasta raporu alarak yıllarca SGK'dan toplamda 71 bin lira rapor parası aldı. Ancak Alban'ın ağır kanser hastası raporu aldığı zamanlarda aktif siyaset yaptığı ve gayet sağlıklı olduğu anlaşıldı. Hatta sağlıklı bir şekilde görevine devam ettiği ve partinin tüm çalışmalarına katıldığı da ortaya çıktı.

Mürsel Alban'ın 71 bin lira haksız kazanç sağladığının anlaşılması üzerine SGK inceleme başlattı. Soruşturmada Alban'ın 5510 sayılı yersiz ödemelerin geri alınmasına ilişkin kanunun 96. Maddesi uyarınca parayı geri ödemesine hükmedildi. Ayrıca haksız kazanç sağladığı için 20 bin lira ceza kesildi.

ALDIĞI PARAYI GERİ ÖDEMEK İÇİN YAPILANDIRDI

CHP'li vekil Alban, aldığı rapor paraları ile birlikte 90 bin lira kuruma geri ödeme yapacak. Mürsel Alban'ın kararın ardından 90 bin lirayı yapılandırarak geri ödemeye başladığı öğrenildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Elektrik faturalarında yeni düzenleme! Bundan sonra faturalarda...Önceki Haber

Elektrik faturalarında yeni düzenleme! B...

İsyan ettiren fark: Tarlada 5, halde 100 lira!Sonraki Haber

İsyan ettiren fark: Tarlada 5, halde 100...

Yorum Yazın

Aydın'da rantın "Ağbaba'sı var! Çerçioğlu'na CHP rozeti attıran yapı deşifre: Kuşadası'nda çökülen arsalar... Didim'de kapatılan araziler
İstanbul Valiliği'nden sokak köpeği açıklaması: İvedilikle toplanmalı
Muhittin Böcek'in oğlu tutuklandı
Selçuk Bayraktar 2024'te en fazla gelir vergisi ödeyen kişi oldu
Özlem Çerçioğlu’nu istifaya götüren kişinin Bülent Tezcan olduğu ortaya çıktı! İşte CHP’nin 6 milyarlık rant ısrarı ve perde arkası...
Muhittin Böcek’in oğlu, yurt dışı dönüşü gözaltına alındı
Özgür Özel’den İmamoğlu’nun uykularını kaçıracak beddua: Allah hırsızların belasını versin!
Özlem Çerçioğlu'ndan Özel'e gönderme: İmar rantına geçit yok!
SON DAKİKA! Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney tutuklandı
Tanju Özcan'ın kumarhanede çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NEXT Sosyal hesabından ilk paylaşım!
15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in kızı Elif Nur Halisdemir, teğmenlik diplomasını aldı
İBB'ye 9. dalga operasyon! Beyoğlu Belediye Başkanı dahil onlarca kişi gözaltına alındı
9 Belediye Başkanı AK Parti'ye katıldı!
Özlem Çerçioğlu CHP'den istifa ettiğini duyurdu
Özgür Özel'in dosyası yine boş çıktı: Avukat görüşmesini anlattı
Avukat Rezan Epözdemir tutuklandı
İBB'deki rüşvet çarkı böyle gözler önüne serildi! İşte para destelerinin sayıldığı anlar
SON DAKİKA! Toplu sözleşmede hükümetin memurlara teklifi belli oldu
Milletin adamı, ülkenin mimarı: Erdoğan'ın liderliğinde hayallerin gerçeğe dönüştüğü 11 yıl!

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar