Mansur'un Kokusu çıkıyor yavaş yavaş!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mansur'un Kokusu çıkıyor yavaş yavaş!
Önce sahte senet, sonra vergi kaçakçılığı şimdi de rüşvet skandalı... Türkiye, CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve ekibinin, eski CHP milletvekili Sinan Aygün’den istediği 25 milyon liralık rüşvet iddialarıyla çalkalanıyor. Yerel seçimler öncesinde yolsuzluk ve vergi kaçırma skandallarıyla gündemden düşmeyen CHP’li Yavaş, şimdi de rüşvet iddialarıyla kamuoyunu meşgul ediyor.

Kokusu çıkıyor yavaş yavaş!

CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, CHP eski Milletvekili Sinan Aygün’den istediği 25 milyonluk rüşvet iddiası Türk kamuoyunun bir numaralı gündem maddesi oldu. Skandalın her iki tarafının da CHP’li olduğu çirkin rüşvet pazarlığının kayıt altına alındığı ve söz konusu görüntülerin Aygün tarafından savcılığa teslim edileceği iddiaları da büyük ses getirdi. Sahte senet davasından yargılaması devam eden ve vergi kaçırdığı ayyuka çıkan Yavaş’ın adı şimdi de rüşvet iddialarına bulaşarak farklı bir boyuta ulaştı.

Ne dedilerse tersini yaptılar

AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Türkiye’nin büyük bir skandalla karşı karşıya olduğunu belirterek, “CHP eski Milletvekili Sinan Aygün’ün CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’la ilgili ortaya attığı iddialar yenilir yutulur cinsten değildir. Yolsuzluk ve usulsüzlük söylentilerine her geçen gün yenisinin eklendiği Mansur Yavaş hakkındaki bu iddialar karşısında kamuoyu tatmin edici bir açıklama beklemektedir” dedi. Yavaş’ın şeffaflık vaatlerini yalan olduğunu kaydeden Turan, “Yerel seçimler öncesinde vatandaşlarımıza dürüstlük, şeffaflık sözleri verenlerin göstermelik birkaç ihaleyi web üzerinden canlı yayınlayıp, arkada ne kadar kirli işler çevirdiği bu iddialarla bir kez daha gün yüzüne çıkmıştır. Dürüstlük abidesi olduklarını iddia edenlerin, erdem, fazilet, hak, emek gibi kavramları dillerinden düşürmeyenlerin bu kavramları en çok suiistimal edenler olduklarını milletimiz en iyi şekilde değerlendirecektir” şeklinde konuştu.

CHP’nin samimi olmadığını kaydeden Turan, “CHP kadrolarının özellikle de yerel yöneticilerinin kamuoyu önünde ne söyledilerse tersini yaptıklarını ibretle izliyoruz. FETÖ’nün siyasi ayağı ortaya çıkarılmalıdır diyorlar, ama ne hikmetse Genel Merkez Özel Kaleminden belediye başkanlarına kadar FETÖ bataklığından onlar çıkıyor. Yetim hakkı yedirtmeyeceğiz diyorlar ama rüşvetler, imar paylaşımları havada uçuşuyor. Hizmet diyorlar, proje diyorlar ama projeleri bir bir askıya alıyorlar” ifadelerini kullandı.

En kısa sürede aydınlatılmalı

Türkiye Adalet Araştırmaları Merkezi (TÜRKAD) Başkanı Avukat Dr. Mehmet Sarı da, iddiaların üzerine ciddiyetle gidilmesi gerektiğini belirterek, “Eski CHP Milletvekili Sinan Aygün’ün iddiaları çok vahim. 25 milyon gibi ciddi bir rakam. Cebirle zorla elde edilmek isteniyor. Bir kamu görevlisinin kendisine ya da yakınlarına çıkarda bulunması açık bir şekilde suç olarak düzenlenmiştir. Rüşvetten daha ağır bir suçtur” dedi. Yargının olayı mutlaka aydınlatması gerektiğini ifade eden Sarı, “O meclis üyelerini oraya kim göndermiştir? ‘FETÖ ile irtibatlı olarak Mansur Yavaş’ın aday olduğu’ iddiaları var ki bu da ayrı bir konu. Suçlu suçsuzun ayırt edilmesi için sürecin hassasiyetle takip edilmesi gerekir” şeklinde konuştu.

Yargı ivedilikle bu konunun üzerine gitmeli

Hukukçu Ali Osman Bağırgan da, Yavaş’ın isminin karıştığı diğer skandallara atıfta bulunarak “Rüşvet iddiasını ortaya atan isim de rüşvet talep ettiği iddia edilen isim de CHP’li. Yargı ivedilikle bu işin üstüne gitmeli ve görüntüleri de olduğu iddia edilen bu olayı bütün yönleriyle aydınlatmalıdır. Bu konunun üstünün kapatılmasına ya da çarpıtılmasına asla müsaade edilmemelidir” dedi. İddianın, “Görüntülerin olduğu da iddia sahibi tarafından dile getirilmektedir ve savcılığa sunulacağı beyan edilmektedir. Türk yargısına düşen, olayın saptırılmadan ve sümen altı edilmeden ve başka mecralara çekilmeden titizlikle incelenmesidir. Eğer ortada bir suç varsa da hukuk, kamuoyunu tatmin edici bir şekilde mutlaka işlemelidir” ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mete Yarar'dan Faruk Loğoğlu'na kapak üstüne kapak: 4 defa darbe yapan ABD'ye güveniyorsanız...Önceki Haber

Mete Yarar'dan Faruk Loğoğlu'na kapak üs...

Bakan Akar'dan şehit askerlerimiz için başsağlığı mesajıSonraki Haber

Bakan Akar'dan şehit askerlerimiz için b...

Yorum Yazın

Narin'in cansız bedeni bulundu: Vali Zorluoğlu'ndan açıklama
Kara Harp Okulu Bölük Komutanı Binbaşı M. TSK’dan istifa etti
Başkan Erdoğan'dan yasaklı yemin metni okuyan teğmenlere: Bu kılıçları kime çekiyorsunuz
Metin Feyzioğlu'ndan Özgür Özel'e 'karşılama' yanıtı: 'Görmedim bile...'
Topaloğlu Vakfı'ndan Kültür ve Turizm Bakanına ziyaret
NBB KORE EKİBİ AFRİKA GÜNÜ SEMİNERİNDE
Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar