Mehmet Metiner'den çok sert çıkış: Gaflet değilse apaçık ihanettir!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AK Parti eski milletvekili Mehmet Metiner, ana muhalefet CHP'nin sözcülerinin yaptığı "İdlib'de ne işimiz var?" yönündeki açıklamaları sert bir dille eleştirdi. Bu açıklama için "Gaflet eseri değilse apaçık ihanettir" diyen Metiner, 2 askerin şehit olduğu, 5 askerin de yaralandığı hava saldırısının failinin ise Rusya olduğunu söyledi.

Mehmet Metiner'den çok sert çıkış: Gaflet değilse apaçık ihanettir!

Bir televizyon programına konuk olan AK Parti eski milletvekili Mehmet Metiner, 2 şehidin verildiği akşam Suriye rejimi ve Rusya'yı hedef almak yerine Türkiye'nin İdlib'de bulunması nedeniyle eleştiren ve Rusya'nın tezleriyle suçlayan CHP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz'e sert tepki gösterdi.

Çeviköz'ün gündeme taşıdığı iddialar için "Rusya'nın bütün iddiaları asılsızdır. Türkiye HTŞ'ye arka çıkan bir politika izlemiyor." yanıtını veren Metiner, sözlerini "İdlib'de şunun için işimiz var. İdlib'de ulusal güvenliğimizi de tehdit eden ve aynı zamanda da toplumsal barışımızı da, siyasetimizi de tehdit eden çok önemli bir göç dalgası var. 1 milyondan fazla insan sınırımıza yığılacak. Bunlara kapılarımızı açacak mıyız, bunlara kapılarımızı kapatacak mıyız?" diye sürdürdü.

Apaçık ihanet

Çeviköz'e "İdlib dediğin uzaydaki bir yer değil. Yüz yıl önce toprağımızın bir parçası. O insanların ataları Çanakkale'de yatıyor." diye seslenen Mehmet Metiner, "Hadi Müslüman bile olmasalar, eski tebalarımız bile olmasalar onlar insan nereye sığınacaklar? Biz orada ateşkesi sağlamak için varız. Heyeti Tahrür-ü Şam'a ya da başka bir terör örgütüne arka çıkmak için değil. Türkiye'ye bunu söyleyen apaçık bir ihanet içindedir. Bugün bir partimizin genel başkan yardımcısı kalkıp Esed'in ağzıyla, Rusya'nın ağzıyla Türkiye terör örgütlerine, teröristlere arka çıkmaktan, onları himaye etmekten vazgeçmelidir. İdlib'de ne işimiz var? diye sorması apaçık bir ihanetin göstergesidir." ifadesini kullandı.

Kamışlı'da Rakka'da terörist yok muydu?

İdlib'de teröristler var denilerek hastaneler ve sivil yerleşim bölgelerinin vurulduğunu hatırlatan Metiner, "Peki Suriye'nin kuzeyinde Kamışlı'da teröristler yok mu? Rusya niye PKK'yı terör örgütü olarak kabul etmiyor? İdlib Suriye'nin bir parçası, toprağı da, Suriye'nin kuzeyi Kamışlı'dan tut PKK'nın hakimiyetindeki bölgeler Suriye'nin toprağı değil midir? Düne kadar Rakka, DEAŞ'ın en eli kanlı terör örgütünün elindeydi niye Esed, arkasındaki Rusya yanıbaşındaki İran, İran'ın Şebbihaları, o eli kanlı milis güçleri Rakka'ya yürümediler. Rakka Suriye'nin toprağı değil miydi? Orada bir terör örgütünün hakimiyeti yok muydu? Niye Rusya Rakka'ya yönelik bir hamle yapmadı?" diye sordu sonra da ekledi:

"İdlib bizimle sınır. 911 kilometrelik bir bölgeden bahsediyoruz. Suriye'de ne işimiz var diye bir soru sormak, gafletin eseri değilse, kimse kusura bakmasın ihanetin dik alasıdır."

2 askerimizin ölümünden Rusya sorumludur

İdlib'de hava saldırısında 2 askerimiz şehit olmasına ilişkin olarak da Rusya'yı suçlayan Metiner, "Şu an iki askerimizin ölümünden Rusya sorumludur. Fail Rusya'dır. Rusya'yı kınıyoruz. Rusya öyle kendi gücüne güvenerek, ben Türkiye'yi şamaroğlanına çeviririm... Herkes haddini aşmasın, Türkiye'nin gücünü küçümsemesin. Hulusi Akar'ın da dediği gibi, birliklerimizi yığarız, azdan az çoktan çok. Kimse Türkiye'ye diz çöktüremez. Bakınız Rusya'ya verdiğimiz mesaj açıktır. bizi başka şeylere mecbur etmeyiniz. Biz eski Amerikancı eksene oturmak istemeyiz ama senin şamaroğlanın değiliz. Esed adına havadan saldırılarla askerlerimiz ölmeye, öldürülmeye şehit edilmeye devam edilirse gereği ne olursa olsun, bedeli ne olursa olsun birliklerimizi sokarız karşımıza çıkan kim olursa olsun savaşırız..." diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Suriye Milli Ordusu komutanının İdlib paylaşımı gündem olduÖnceki Haber

Suriye Milli Ordusu komutanının İdlib pa...

Atakan Kayalar sosyal medyayı ikiye böldü! Annesine saygısızlık....Sonraki Haber

Atakan Kayalar sosyal medyayı ikiye böld...

Yorum Yazın

Trafikte yol kesene hapis cezası geliyor!
Kemal Kılıçdaroğlu ile Uğur Dündar birbirine girdi
Avrupa'dan gelen krediler "Eko"sisteme aktı! 121 milyar TL'lik faturasını halk ödüyor
Aydın'da rantın "Ağbaba'sı var! Çerçioğlu'na CHP rozeti attıran yapı deşifre: Kuşadası'nda çökülen arsalar... Didim'de kapatılan araziler
İstanbul Valiliği'nden sokak köpeği açıklaması: İvedilikle toplanmalı
Muhittin Böcek'in oğlu tutuklandı
Selçuk Bayraktar 2024'te en fazla gelir vergisi ödeyen kişi oldu
Özlem Çerçioğlu’nu istifaya götüren kişinin Bülent Tezcan olduğu ortaya çıktı! İşte CHP’nin 6 milyarlık rant ısrarı ve perde arkası...
Muhittin Böcek’in oğlu, yurt dışı dönüşü gözaltına alındı
Özgür Özel’den İmamoğlu’nun uykularını kaçıracak beddua: Allah hırsızların belasını versin!
Özlem Çerçioğlu'ndan Özel'e gönderme: İmar rantına geçit yok!
SON DAKİKA! Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney tutuklandı
Tanju Özcan'ın kumarhanede çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NEXT Sosyal hesabından ilk paylaşım!
15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in kızı Elif Nur Halisdemir, teğmenlik diplomasını aldı
İBB'ye 9. dalga operasyon! Beyoğlu Belediye Başkanı dahil onlarca kişi gözaltına alındı
9 Belediye Başkanı AK Parti'ye katıldı!
Özlem Çerçioğlu CHP'den istifa ettiğini duyurdu
Özgür Özel'in dosyası yine boş çıktı: Avukat görüşmesini anlattı
Avukat Rezan Epözdemir tutuklandı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar