Mete Yarar 15 Temmuz gecesi Marmaris'te yaşananları anlattı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mete Yarar 15 Temmuz gecesi Marmaris'te yaşananları anlattı
Güvenlik uzmanı Mete Yarar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te konakladığı otelde 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşananları anlattı. Yarar, 'Eğer Sayın Cumhurbaşkanı tatil yapmayıp İstanbul'daki evinde kalsaydı koordinatları bilinen bir yerde kalacaktı. Ya orayı bombalayacaklardı ya da daha ağır silahlarla gideceklerdi.' dedi.

Güvenlik uzmanı Mete Yarar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te konakladığı otelde 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşananları anlattı.

 

Habertürk TV'de Marmaris'te yaşananlara dair bilinmeyenleri anlatan Mete Yarar'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

İLK DOSYA: HELİKOPTERİN GELİŞİ

"Saat 2'de İzmir'den üsten kalkan helikopterler 3'ü 20 geçe geliyorlar. 3 helikopter. Bölgeyi keşfediyorlar. Helikopterler yeri biliyor muydu? Bazı detayları anlayamazlar. Ağaç yüksekliği gibi şeyleri tespit etmeleri gerekir. Bölgeyi dolaşıyorlar. İniş anında 3 helikopter havada duruyor. Yanlarında makineli tüfek. Ve ateş almak için hazırlar. Otelin otoparkına iniyorlar. Hepsi yavaş yavaş iniyor. Burası çok fazla topraklık alan. Helikopterin dönüşü ile beraber burası toz duman oluyor inemiyorlar. Ve havalanıyorlar. Başka bir alana gidiyorlar.

 

SUİKAST TİMİ 27 KİŞİ

 

Uygun alanı bulunca yavaş yavaş iniyorlar. İnenler çok rahat bir şekilde terk ediyorlar. Hafif bir durumda duruyor, herkes iniyor. Üç helikopterden ikisi havada. Korumayı sağlıyorlar. Buraya gelirken 13 tane MAT personeli var. 12 tane İstanbul'dan gelen özel kuvvetlerden var. 2 tane SAT personeli var. 27 kişilik bir ekip. Bize hava desteği lazım. 27 kişiden 4'ü bırakıyorlar. 23 kişi ayağını yere basacak kişi. Suikast timi 27 kişi.

 

Hava personeli arkadan gelecek, iki grup hep ayrı hareket ediyor. Bir grup sahilden bir grup otelin arkasından dolanıyor.Buraya gelecek ekibin ulaştığı saat 23.45. İniyorlar. İstanbul'dan gelen silahsız bir ekip. Atatürk Havalimanı'nda buluşuyorlar, İzmir Çiğli'ye geliyorlar. Kimse kimseyi iyi tanımıyor.

 

CUMHURBAŞKANI'NIN EKİBİNİN DARBEYİ ÖĞRENMESİ

 

Ben yaşadıklarımı, gördüklerimi eğer bir inançlı bir insansam Allah'ın da bir planı var derdim. 8-9 Temmuz, Cumhurbaşkanı Varşova'da. NATO'nun Liderler Zirvesi'nde. Atatatürk Havalimanı'na geliyor. İlk kırılma noktası orası. Serkan Yazcı, İstanbul'da Cumhurbaşkanı ile görüşmek için bekliyor. Cumhurbaşkanı protokolden çıkınca Serkan ile konuşması gereken bir konu olduğunu söylüyor. Erdoğan'ın özel odasına alıyorlar. Serkan Yazıcı, Cumhurbaşkanı'nı davet ediyor. Konuşurken Erdoğan 'Ben otele gidemem' diyor. Yazıcı 'Orası babamın evi' diyor. Cumhurbaşkanı 'Ya ben de denize girmek istiyorum' diyor. Sayın Cumhurbaşkanı'da 'Peki, birkaç gün orada kalırız' diyor.

 

Eğer Sayın Cumhurbaşkanı tatil yapmayıp İstanbul'daki evinde kalsaydı koordinatları bilinen bir yerde kalacaktı. Ya orayı bombalayacaklardı ya da daha ağır silahlarla gideceklerdi.

 

KIRILMA NOKTASI

 

Helikopterle yola çıkyıorlar. Aydın'da arıza yapıyor ve iniş yapıyorlar. Sivil helikopter hava karardıktan 3 dakika sonra iniyor. Sayın Cumhurbaşkanı'nın oraya geldiğini kimse bilmiyor. Bu da bir kırılma noktasıdır.

 

Üç tane otel var yan yana 1500 oda var ve nerede olduğunu bilmiyorsun. Bu da bir kırılma anı. Küçük bir otelde de olabilir. İlk defa söylüyoruz. Hemen Ankara'yı arayıp Cumhurbaşkanı Otlu Kışlası'nda değilmiş diyorlar. Cumhurbaşkanı'nın yerini bulmaya çalışıyorlar. Herkes söylüyor biliyorlardı. Ama bu plan 3'te harekete geçilecek şekilde hazırlanmıştı. Ama gidip orada bulamayınca Ankara'yı arıyorlar. 1.45'te Çiğili'de 3 helikopter kalkıyor. Darbeciler emir veriyor. Yarbay ve Üsteğmen bilerek helikopterleri arızalandırıyorlar. 4 yerine 3 helikopter kalkıyor. Ankara'dan talimat geliyor, gidin diye. Tam tesisat kuşanıyorlar.

 

İKİNCİ DOSYA: SUİKAST TİMİ OTELE İNİNCE NE YAPTI?

 

Biri soldan biri sağdan oteli çembere alacaklar. Tim burada tek sıra halinde kendilerini sol tarafı emniyete alacak şekilde yürüyorlar. Bir helikopter ekibi destekleyecek şekilde yukarıda bekliyor. Tamamen güvenli bir şekilde hedefe doğru yaklaşıyorlar. Kaç kişinin kaldığını bilmiyorlar. Onlar için önemli olan yakın alana gidene kadar çatışmaya girmemek.

 

Başlangıçta Cumhurbaşkanı'nın burada olduğunu bilmiyorlar. Otlu Koy'da olduğunu sanıyorlar. Cumhurbaşkanı'nın yaveri Çiğli'ye geliyor ve Cumhurbaşkanı Grand Otel'de diyor. İşte o anda plan değişiyor. Otellerin oklarını izliyorlar. Bu istikamette yürürken buradaki bir vatandaş ile askerin arasında geçen sohbette 'Küfürlü bir şekilde Cumhurbaşkanı'nın kaldığı yeri soruyorlar' diyor. Kendilerini biraz daha güvenli bir hale getirmek için sahile gidiyorlar.

 

İlk Hakan Fidan saat 7'yi 20 geçe Cumhurbaşkanı'nı arıyor. İstiharatta olunca Koruma Müdürü ile görüşüyor. İhbarın geldiğini söylüyor. Ekibinizin silah ve tesisatı nasıl, ekip göndereyim mi diyor. Cumhurbaşknının ekibine tabancalarının yanına uzun namlulu silahların çıkarılması emrini veiyor. Ama daha darbe yok. Olağandışı bir durum olduğunu söylüyor. Darbe ile ilgili söylem olunca ikinci bir olay yaşanıyor. Koruma Müdürü bütün koruma ekibini toplayıp olayı anlatıyor. Cumhurbaşkanı'nın ele geçirilmemesi ile ilgili bir konuşma yapıyor ve herkes helalleşiyor. 9 buçuğu geçiyor. Her biri son kişi ölünceye kadar Cumhurbaşkanı'nı teslim etmeyeceğiz diyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vatan gazidir millet kahramanÖnceki Haber

Vatan gazidir millet kahraman

Kahramanlar, korkaklar ve alçaklarSonraki Haber

Kahramanlar, korkaklar ve alçaklar

Yorum Yazın

Narin'in cansız bedeni bulundu: Vali Zorluoğlu'ndan açıklama
Kara Harp Okulu Bölük Komutanı Binbaşı M. TSK’dan istifa etti
Başkan Erdoğan'dan yasaklı yemin metni okuyan teğmenlere: Bu kılıçları kime çekiyorsunuz
Metin Feyzioğlu'ndan Özgür Özel'e 'karşılama' yanıtı: 'Görmedim bile...'
Topaloğlu Vakfı'ndan Kültür ve Turizm Bakanına ziyaret
NBB KORE EKİBİ AFRİKA GÜNÜ SEMİNERİNDE
Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar