Vatan gazidir millet kahraman

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vatan gazidir millet kahraman
15 Temmuz, milletin gövdesini tanklara, uçaklara, bombalara, hain kurşunlara siper ederek vatanına, bayrağına, devletine, namusuna, geleceğine sahip çıktığı gün olarak tarihe kazındı.

 

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından başlatılan ve 27 gün süren Milli İrade nöbetleri, darbenin birinci yıldönümünde de Türkiye genelinde gerçekleştiriliyor. İstanbul, Ankara, Şanlıurfa, Uşak, Kocaeli, Sakarya, İzmir’in de arasında olduğu pek çok ilde vatandaşlar nöbet için meydanlarda sabahladı. İstanbul’da Halkalı 15 Temmuz Şeref Meydanı, Küçükçekmece Belediyesi’nin 15 Temmuz Şehitleri Anma ve Demokrasi Bayramı etkinliklerine ev sahipliği yaptı.Meydanı dolduran binlerce vatandaş, 15 Temmuz’un seneyi devriyesinde gece demokrasi nöbeti tuttu.  

SURİYELİLER DE KATILDI

Programda konuşan AK Parti Milletvekili Nureddin Nebati “Bir yıl sonra yine omuz omuza buradayız. Allah bizlere 15 Temmuz’ları bir daha yaşatmasın. Şam’da, Halep’te, Musul’da, Myanmar’da da kardeşlerimiz bizler ve liderimiz Recep Tayyip Erdoğan için dua ediyor” dedi. Şanlıurfada yapılan “demokrasi nöbeti” programı akşam namazından sonra Rabia Meydanı’nda Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Şehitler için dua edildi ve sela okundu. Suriyeli mültecilerin de aralarında yer aldığı çok sayıda kişinin katıldığı programda toplu halde yatsı namazı kılındı. Namazın ardından TBMM’ye ulaştırılmak üzere 6 gence Türk bayrakları teslim edildi. Sakarya’da 11 Temmuz’da başlatalın  ‘Demokrasi Nöbeti’ dördüncü günde de devam ediyor. Mehteran takımının gösterisi ile başlayan program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu yaptığı açıklamada, “İçimize sızmış bu hainleri yakından tanımış olduk bu süreçte. Hani birisi arkanda durur, arkandan vurur demişti ya; onun için çok dikkatli olacağız. Her kılığa giren bu yaratıklar, bu süreçte onlara karşı çok daha dikkatli olmamızı bize öğretti” diye konuştu.

GÖLBAŞI TARİH YAZDI

Ankara’nın Gölbaşı ilçesindeki nabetlerin ilk adresi ise Atatürk Sahil Parkı oldu. Program Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay’ın konuşması ile devam etti. Duruay, “Geçtiğimiz yıl demokrasi nöbetlerimizi 27 gün birlikte tuttuk. Hainlerin yapmış oldukları 15 Temmuz gecesinde ki hain saldırıyı Gölbaşımızdan elimizden geldiği gibi püskürtmek için on binlerce Gölbaşılı ayaktaydık. Gerek Özel Harekat Daire Başkanlığında, gerek TÜRKSAT’ta, gerek Külliye’de ve Genelkurmay’da bütün çatışmalarının içinde kahraman Gölbaşı halkı vardı” diye konuştu.

‘Bu bayrak bize emanet’

AK Parti İstanbul Gençlik Kolları, İstanbul Fatih’teki Saraçhane Parkı’nda “Bu Bayrak Bize Emanet” adlı program düzenledi. Programda 15 Temmuz’da şehit olanlar adına 41 şehit yakını gaziye Türk bayrağı teslim edildi. 41 şehit yakını teslim aldıkları bayrakları 15 Temmuz gecesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlenecek oturumda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verecek. Programa, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Melih Ecertaş ile 15 Temmuz’da şehitlerinin yakınları ve 15 Temmuz gazileri katıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya “15 Temmuz bizim yeni Çanakkale’miz, Sakarya’mızdır. 15 Temmuz’da biz halkın gücünün tankın gücünü yendiğini tüm dünyaya gösterdik” dedi. Konuşmaların ardından, hazırlanan Türk Bayrağı 15 Temmuz gecesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlenecek olan oturumda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teslim edilmesi için 15 Temmuz’da şehit olan Akın Sertçelik’in kızı Irmak Sertçelik’e teslim edildi. Benzer bir tören Yozgat’ta yapıldı.

Elektronik kelepçe ile ev hapsi 

FETÖ’nün akademik yapılanmasına yönelik soruşturmada gözaltına alınan Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun eski danışmanı Koray Çalışkan,  dün nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarıldı. Nöbetçi hakimlik, Çalışkan’ı konutunu terketme yasağı koyarak serbest bıraktı. Elektronik kelepçe takılacak Çalışkan ikameti dışına çıkamayacak.    

O GECE BİR MİLLETİN ŞEHADET ARZUSUNA ŞAHİT OLDUK

15 Temmuz kanlı darbe girişiminin yıldönümünde okunan hutbelerde darbe ve darbeciler telin edildi. Beştepe Millet Camii’nde Cuma hutbesini kendisi okuyan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, “Bizi birbirimize karşı kışkırtacak bütün fısıltıları susturma zamanıdır. Gevşemeyelim, sinsi fitnecilerin vesveselerine asla kulak vermeyelim. Hasetçi münafıkların tuzaklarına düşmeyelim. Vazgeçmeyelim” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bazı bakanların da Cuma Namazı için hazır bulunduğu camide Görmez, hutbede şu ifadeleri kullandı: “Bizler millet olarak şahit olduk ki 1 sene önce o en uzun, en karanlık gecede Rabbimiz milletimize yönelen bir ihanet teşebbüsünü ortadan kaldırmada bize yardım etmiştir. Rabbimizin nusretini hatırlayarak hamdımızı, şükrümüzü, senamızı artırmamız, şükür secdelerine kapanmamız gerekiyor, birinci vazifemiz budur. İkinci vazifemiz, o gece yeryüzündeki bütün mazlumların, mağdurların bizlerle beraber gözyaşı döktüğünü unutmamalıyız. Devlet büyüklerimizin iradeli çağrıları ile aziz milletimizin ortaya koyduğu birlik ruhu, o büyük maneviyat, o büyük şehadet arzusu. Biz o gece topyekun bir milletin şehadet arzusuna şahit olduk.” 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
79 milyon tek yürek .Önceki Haber

79 milyon tek yürek .

Mete Yarar 15 Temmuz gecesi Marmaris'te yaşananları anlattıSonraki Haber

Mete Yarar 15 Temmuz gecesi Marmaris'te...

Yorum Yazın

Narin'in cansız bedeni bulundu: Vali Zorluoğlu'ndan açıklama
Kara Harp Okulu Bölük Komutanı Binbaşı M. TSK’dan istifa etti
Başkan Erdoğan'dan yasaklı yemin metni okuyan teğmenlere: Bu kılıçları kime çekiyorsunuz
Metin Feyzioğlu'ndan Özgür Özel'e 'karşılama' yanıtı: 'Görmedim bile...'
Topaloğlu Vakfı'ndan Kültür ve Turizm Bakanına ziyaret
NBB KORE EKİBİ AFRİKA GÜNÜ SEMİNERİNDE
Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar