Mete Yarar'dan çarpıcı '15 Temmuz' açıklaması: Başarılı olsaydı tünellerden Türkiye'ye sızacaklardı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mete Yarar'dan çarpıcı '15 Temmuz' açıklaması: Başarılı olsaydı tünellerden Türkiye'ye sızacaklardı!
Barış Pınarı Harekatı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Güvenlik Uzmanı ve Yazar Mete Yarar, 15 Temmuz hain darbesi girişimi başarılı olsaydı Fırat'ın doğusunda 1 milyar dolar harcanarak kazılan tünellerden Türkiye'ye sızmalar olacağını söyledi.

Mete Yarar'dan çarpıcı '15 Temmuz' açıklaması: Başarılı olsaydı tünellerden Türkiye'ye sızacaklardı!

Güvenlik politikaları uzmanı Mete Yarar, Barış Pınarı Harekatı bölgesindeki tünellere ilişkin, "Bölgede 4 senede yaklaşık 1 milyar dolar para harcayarak yapılmış tüneller var, tam 500 kilometre. 4 senedir neye hazırlanıyorlardı ve niçin yerin altına 500 kilometre tünel kazma ihtiyacı hissettiler? Bunlar bugün için kazılmadı, ilk kazıldığı tarihler 2014. 15 Temmuz darbe girişimi olsaydı bu tünellerden Türkiye'ye çıkış yapacaklardı." dedi.

"Çok büyük bir adım attık"

AK Parti Bolu Gençlik Kolları ve UNİAK tarafından Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde düzenlenen "Oyun Bozan Türkiye'den Oyun Kuran Türkiye'ye" adlı programda konuşan Yarar, Türkiye'nin sınırında düzenlediği operasyonlarla çok büyük bir adım attığını belirtti.

Türkiye'nin son dönemde yaptığı operasyonlara değinen Yarar, "Mehmetçiğimiz şu anda yakın dönemin en büyük operasyonlarını icra ediyor. Pençe, Barış Pınarı, Fırat Kalkanı... İdlib dediğiniz alan, coğrafya olarak baktığınızda 900 kilometre uzunlukta, 30 kilometre derinlikte. Burada bütün birlikler sınır ötesinde. 1923'ten beri Türkiye'nin yapmış olduğu en büyük sınır ötesi operasyonlar ve harekatlar icra ediliyor. Kıbrıs Barış Harekatı'nın neredeyse 10 katı büyüklükte diyebiliriz." diye konuştu.

"Kuşatmalar yarılmadan devletler büyümez"

"Eğer oyun bozabiliyorsanız, çok büyük şeyler başarıyorsunuz demektir." diyen Yarar, "Türkiye'nin 1984'en beri terör ve terör unsurları yüzünden cebinden çıkan parası yaklaşık 300 milyar dolar. Bugün oynadığımız ve bozmaya çalıştığımız şey aslında yıllardan beri Türkiye'ye yapılmaya çalışılan kıskacı yıkmak. Fırat'ın doğusu diye lütfen harekatı küçümsemeye çalışanlara şunu söyleyin; 'Kuşatmalar yarılmadan devletler büyümez.' Önce kuşatmayı yarmanız lazım. O kuşatmayı yardığınız andan itibaren büyük devlet olmaya başlarsınız." değerlendirmesinde bulundu.

"O tünellerden türkiye'ye çıkış yapacaklardı"

Mete Yarar, Barış Pınarı Harekatı bölgesinde Türk askerlerinin bulduğu tünellere de değinerek, şunları kaydetti:

"Bölgede 4 senede yaklaşık 1 milyar dolar para harcayarak yapılmış tüneller var, tam 500 kilometre. 4 senedir neye hazırlanıyorlardı ve niçin yerin altına 500 kilometre tünel kazma ihtiyacı hissettiler? Bunlar bugün için kazılmadı, ilk kazıldığı tarihler 2014. 15 Temmuz darbe girişimi olsaydı bu tünellerden Türkiye'ye çıkış yapacaklardı. O yüzden bölgeye baktığınızda eğer hala oyunların ne kadar büyük olduğunu anlayamıyorsak bir sorun var demektir. Hala Türkiye'de 'PYD bir terör örgütü müdür değil midir' tartışması yapılıyorsa vay bizim halimize."

Türkiye'nin neredeyse son 35 yılını çalan terör belasının uluslararası bir proje olduğuna da dikkat çeken Yarar, "İsrail'in çok önemli bir gazetesi biz barış harekatını bitirdiğimizde '6 yıllık proje 6 günde bitti' diye bir açıklama yaptı. Sizce 6 yıllık projenin başlangıç tarihine baktığımızda hangi tarihe denk geliyor. PYD'nin bölgeye yapılandırıldığı silahlandırıldığı malzeme sevkiyatının yapıldığı günden bahsediyoruz." ifadesini kullandı.

Mete Yarar'dan çarpıcı '15 Temmuz' açıklaması: Başarılı olsaydı tünellerden Türkiye'ye sızacaklardı!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bülent Arınç, 'KHK faciadır' sözleriyle ilgili geri adım attıÖnceki Haber

Bülent Arınç, 'KHK faciadır' sözleriyle...

YSK'dan İmamoğlu hakkında suç duyurusu!Sonraki Haber

YSK'dan İmamoğlu hakkında suç duyurusu!

Yorum Yazın

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek TUTUKLANDI !
Rüşvetin adı Tayland Çikolatası! CHP'li belediyenin 'baklava kutusundaki rüşvet' çarkında yeni detaylar...
Ahtapotun kolları Akdeniz'de! CHP'li belediyelere yeni dalga yolsuzluk operasyonu: İşte gözaltına alınan isimlerin oluşturduğu o rüşvet çarkı...
Adıyaman, Antalya ve Adana belediye başkanları gözaltına alındı
Son Dakika: Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı gözaltına alındı
CHP'yi karıştıracak mektup: Eski belediye başkanı cezaevinden yazdı!
İzmir'de yolsuzluk operasyonu: Tunç Soyer dahil 41 kişi tutuklandı
Belediye binasında rüşvet alırken kayda alındı! CHP'ye baklava operasyonu
Peygamber Efendimize hakaret eden Leman dergisi önünde protesto
Leman şerefsizi Doğan Pehlevan'ın sicili kabarık! Kirli geçmişi ortaya çıktı!
Adalet Bakanı Tunç duyurdu: Leman dergisi hakkında soruşturma
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon! Tunç Soyer gözaltına alındı Listede 157 kişi var
TSK'nın en büyük gücü: Türk Kara Kuvvetlerinin 2234. kuruluş yıl dönümü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine izin vermeyiz
Boykot yüzünden zarar eden CHP'li pazarcı AK Parti'ye geçti
Başsavcılıktan CHP talimatı: 86 kişinin ifadesi alınacak
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluk itirazına ret
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP demek cunta demektir
Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik övgüleri dünya basınında
Netanyahu: Türkiye ile Suriye'de çatışmak istemiyoruz

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar