Metiner’den yine gündemi sarsacak iddia: FETÖ yeniden örgütleniyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Metiner’den yine gündemi sarsacak iddia: FETÖ yeniden örgütleniyor
AK Parti eski Milletvekili Mehmet Metiner, FETÖ/PDY ile mücadelede Türkiye’nin geldiği noktaya ilişkin yeniakit.com.tr’ye dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Metiner, “Pensilvanya’daki İblis’in geçmişteki gözdeleri bugün yeniden gözde muamelesi görüyor. Kripto FETÖ unsurlarının hala kritik görevlere getiriliyor olması bizi derinden üzüyor.” dedi.

Metiner’den yine gündemi sarsacak iddia: FETÖ yeniden örgütleniyor

Türkiye’nin FETÖ ile mücadelede geldiği noktaya ilişkin AK Partili Mehmet Metiner, yeniakit.com.tr’ye flaş açıklamalarda bulundu.

“Reis’in kararlılığı olmasaydı devlet tamamen FETÖ’cülerin eline geçerdi”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararlılığıyla FETÖ ile mücadelede ciddi başarılar elde edildiğini dile getiren Mehmet Metiner, “Reis’in kararlılığı olmasaydı 15 Temmuz’dan sonra devlet aygıtı tamamen kripto FETÖ’cülerin eline geçerdi.” şeklinde konuştu.

“Devlet kurumlarında, gerekli temizliğin yapıldığını zannetmiyorum”

Erdoğan’ın dışında hiç kimsede FETÖ ile mücadele kararlılığı görmediğini belirten Mehmet Metiner, şöyle konuştu:

“Devlet kurumlarında, yani bürokraside gerekli temizliğin yapıldığını zannetmiyorum. Çünkü siyasetin kılcal damarlarında hala etkililer. 15 Temmuz’dan sonra FETÖ gerçekliğini anladığını söyleyenleri çabucak affeden, en fenası ya onları yerlerinde tutan ya da daha iyi yerlere taşıyan bir yanlışlığın içine düştük.”

“FETÖ unsurları, devlet ve siyaset katında hala itibarlı”

Geçmişte FETÖ’nün medyada sözcüsü olanlardan mahremine girecek kadar gözdesi olan iş adamlarına varıncaya kadar bir dizi insanın hiçbir şey olmamış gibi affedildiklerini hatırlatan Mehmet Metiner, “FETÖ unsurları, devlet katında hala itibarlı. Siyaset kurumu nezdinde de maalesef itibarlılar.” dedi.

“Kripto unsurların kritik görevlere getirildiklerini görmek derinden üzüyor”

"Paralel ile mücadele kapsamında açılan o kadar çok davalar var ki üstüme cübbeyi tekrar geçirmeyi arzu ediyorum. Maaşımın yarısını KHK mağdurlarına vereceğim.” diyen bazı kişilerin etkin pozisyonlarda tutulmasına anlam vermekte zorlandığına işaret eden Mehmet Metiner, şunları söyledi:

“Oysa bu isimlerin hiç birini o mevkilerde tutmamalıydık. Hala o tarz kripto insanların şu veya bu göreve getirildiklerini görmek derinden üzüyor bizi. Kültür Turizm Bakanlığındaki son atamalar düşündürücüdür. Dava hassasiyeti olmayanlar iki şeyi yapıyorlar: Ömer’leri uzaklaştırıyorlar. Kripto unsurları yerleştiriyorlar. Bu kripto unsurların içinde dava hassasiyetini yerle bir eden gezici zihniyetteki unsurlar da var. Zaten FETÖ dediğimizde hepsini birden anlamamız gerekiyor. FETÖ hepsini sembolize eden üst aklın bir şemsiyesi; sadece Pensilvanya’daki İblis’ten ibaret değil.”

“FETÖ bu iklimden cesaret alıp yeniden örgütleniyor”

FETÖ ile mücadelede hiçbir zaman ve hiçbir şekilde vazgeçilmemesi gerektiğine dikkat çeken Mehmet Metiner, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Üzülerek beyan etmek isterim ki FETÖ bu iklimden cesaret alıp yeniden örgütlenirken, devlet içinde de daha önce kendileriyle iltisaklı ama sonradan tarafımızca affedilmiş elemanlar marifetiyle kitlelerine moral aşılayabiliyorlar. ‘Devran değişecek, az kaldı!’ mesajı vererek tabanı tekrar diri tutup örgütlemeye çalışıyorlar. Abdullah Gül-Ali Babacan gibi eski Ak Parti’nin bir dönem güçlü aktörleri üzerinden devlet içinde önemli mevkilere getirilen unsurlar yerli yerinde duruyorlarsa oturup düşünmek lazım.”

“Başka terfiler gerçekleşebiliyorsa oturup düşünmek lazım”

Gazetecisinden, siyasetçisine kadar FETÖ ile mücadele eden birçok insanın pasifize edildiğine işaret eden Mehmet Metiner, “FETÖMETRE’nin mucidi olan ve FETÖ ile ölümüne mücadele eden bir paşamız terfi almazken Gül’ün sistem içindeki dostları ve arkadaşları marifetiyle başka terfiler gerçekleşebiliyorsa oturup düşünmek lazım.” yorumunda bulundu.

“Pensilvanya’daki İblis’in geçmişteki gözdeleri bugün gözde muamelesi görüyor”

Son günlerde gündeme gelen Kültür Bakanlığı‘nda gelişmelere ilişkin de konuşan AK Parti eski Milletvekili Mehmet Metiner, sözlerini şöyle tamamladı:

“Kültür Turizm Bakanı kalkıp bu elemanlardan birini en önemli birimin, hem de milyon dolarlık para akışının olduğu bir birimin başına getirebiliyorsa kime ne diyeceğiz? Pensilvanya’daki İblis’in geçmişteki gözdeleri bugün gözde muamelesi görüyorsa inandırıcı olamayız. Reis artık halkın rahatsız eden bu duruma neşter atmalıdır. Aksi taktirde oluşan yeni algı AK Parti’ye kaybettirir. 15 Temmuz’da başaramadıklarını içimizden birileri marifetiyle siyaseten başarmalarına izin vermemeliyiz. Biz Reis’in dediği gibi misyonumuzdan saparsak asıl o zaman biteriz. Geçmişte nasıl hainler içimize sızdıysa bugün de sızbileceklerini varsayarak temkinli olmalıyız. Misyonumuzla alakalı olmayan hatta misyonumuza ters insanları hiç bir şekilde etkili ve yetkili makamlara getirmemeliyiz diyorum. Aksi halde bir de bakarız ki altımızdaki halı çekilmiş.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Erdoğan'dan teşkilatlara talimat:Önceki Haber

Başkan Erdoğan'dan teşkilatlara talimat:

Orman yangınlarını PKK üstlendi! CHP ve HDP sessizliğe büründü .Sonraki Haber

Orman yangınlarını PKK üstlendi! CHP ve...

Yorum Yazın

Narin'in cansız bedeni bulundu: Vali Zorluoğlu'ndan açıklama
Kara Harp Okulu Bölük Komutanı Binbaşı M. TSK’dan istifa etti
Başkan Erdoğan'dan yasaklı yemin metni okuyan teğmenlere: Bu kılıçları kime çekiyorsunuz
Metin Feyzioğlu'ndan Özgür Özel'e 'karşılama' yanıtı: 'Görmedim bile...'
Topaloğlu Vakfı'ndan Kültür ve Turizm Bakanına ziyaret
NBB KORE EKİBİ AFRİKA GÜNÜ SEMİNERİNDE
Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar