'MHP, İstanbul’da iki ilçeyi isteyecek'

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
'MHP, İstanbul’da iki ilçeyi isteyecek'
Yerel seçimlerde ittifaka kanuni zemin olmadığı için her iki parti de kendi önerilerini getirecek ve bu teklifler üzerinden uzlaşma sağlanacak.

'MHP, İstanbul’da iki ilçeyi isteyecek'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yerel seçimde yapılacak ittifaka ilişkin açıkladığı ‘siyasi kombin’ modelinin detayları netleşiyor. Bahçeli’nin açıkladığı modele göre, ittifakta aday olacak isimlerin her iki partinin de tabanına hitap etmesi gerektiği değerlendiriliyor. Modelde özellikle il belediye başkanlık adaylarında AK Parti ile MHP arasında siyasi uzlaşmanın sağlanması için her iki partinin de itiraz etmeyeceği adayların çıkarılması öngörülüyor. Mahallî seçimde önemli bir diğer nokta olan ilçe belediye başkanlıklarında da bir formül uygulanacak. Buna göre, hangi partinin oyu yüksekse, belediyenin o partiye bırakılmasının önü açılabilecek. Modele göre ayrıca, her parti kendi belediye meclis adaylarını, parti amblemi altında belirleyecek.
MHP ile AK Parti heyetleri görüşmelerini sürdürürken, önümüzdeki dönemde her iki parti de “görüşmelerde 24 Haziran seçim sonuçları mı, 2014 yerel seçim sonuçları mı” dikkate alınacağını kararlaştıracak. MHP’nin 2014 yerel seçim sonuçlarının dikkate alınmasını istediği öğrenildi.

BÖLGEYE GÖRE FORMÜL
Yerel seçimlerde ittifak için yasal zemin olmadığı için her iki parti de kendi önerilerini getirecek ve bu öneriler üzerinden uzlaşma sağlanacak. Söz konusu süreç aşama aşama ilerleyecek. Her iki parti de seçim bölgelerinin analizini yapacak. Her seçim bölgesinin özelliğine göre farklı ittifak formülleri uygulanacak. Bahçeli’nin işaret ettiği kombin önerisinin perde arkasında bu formülün olduğu belirtiliyor. MHP lideri Bahçeli İstanbul’da aday çıkarmayacaklarını açıklamıştı. Kombine göre 2014 yerel seçimlerinde
İstanbul Arnavutköy ve Şile’den ikinci parti olarak çıkan MHP, görüşmelerde iki ilçenin belediye başkanlıklarını isteyebileceği belirtiliyor. MHP’nin ayrıca, İstanbul Büyükşehir belediye başkanlığında meclis üyelikleri talep edeceği ifade ediliyor.

DESTEĞİ GÜÇ BELİRLEYECEK
AK Parti ve MHP’nin ayrı aday çıkaracağı yerlerde çalışmaların nasıl yürütüleceği de merak konusu oldu. Kombin formülüne göre, ayrı aday çıkarılacak yerlerde herkesin kendi çalışmasını yürüteceği belirtiliyor. CHP, HDP ve İYİ Parti’nin de konumlarının dikkate alınacağı söz konusu yerlerde, AK Parti’nin mi yoksa MHP’nin mi kazanacağı tespiti yapılacak. Özellikle kayyum bölgelerinde, hangi parti güçlüyse o partinin adayı desteklenecek. Ayrıca, kanaat önderlerinin görüşleri değerlendirilecek.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
'Atatürk'ün mirasını hazineye devredelim'Önceki Haber

'Atatürk'ün mirasını hazineye devredelim...

Meteoroloji'den son dakika uyarısı!Sonraki Haber

Meteoroloji'den son dakika uyarısı!

Yorum Yazın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine izin vermeyiz
Boykot yüzünden zarar eden CHP'li pazarcı AK Parti'ye geçti
Başsavcılıktan CHP talimatı: 86 kişinin ifadesi alınacak
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluk itirazına ret
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP demek cunta demektir
Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik övgüleri dünya basınında
Netanyahu: Türkiye ile Suriye'de çatışmak istemiyoruz
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Özgür Özel'e: Artık haddini bil
Devlet Bahçeli 2 ay sonra kameralar karşısında
Vatandaş isyanda! “Boykot çağrısından sonra CHP’den istifa ettim"
Boykot çağrısı yapan Aybüke Pusat, Teşkilat dizisinden atıldı
ABD Başkanı Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü
Aslı Baykal : ''Zor oldu ama tehlikenin ucundan dönmüşüz.''
Süleyman Soylu'dan Cumhurbaşkanı'na hakarete tepki: Sabrımızı yanlış anlıyorsunuz
İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında mahkeme kararları açıklıyor
Ekrem TUTUKLANDI....................
İBB Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun tutuklandı
Aslı Baykal'dan CHP'ye FÜZE !
Görülmemiş rüşvet tehdidi! 'Geleceğin Cumhurbaşkanı ile kötü olmak mı istiyorsunuz?'
CHP, 6 Nisan günü olağanüstü kurultay yapma kararı aldı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar