Otobüs ve metroda kredi kartı dönemi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Otobüs ve metroda kredi kartı dönemi
Ankara'da metro, Ankaray, EGO otobüsleri ve özel halk otobüslerinde kredi kartlarıyla seyahat uygulamasına geçildi. Vatandaşlar böylece temassız özelliğe sahip kredi kartı ve bankamatik kartlarını okutarak seyahat edebilecek.

Otobüs ve metroda kredi kartı dönemi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’te metro, Ankaray, EGO otobüsleri ve özel toplu taşıma araçlarında kredi kartlarıyla seyahat uygulamasına geçti. Vatandaşlar artık temassız özelliğe sahip kredi kartı ve bankamatik kartlarını Ankarakart validatörlerine okutarak tek biniş ücreti olan 3 TL karşılığında seyahat edebilecek. Yeni sistemin tanıtımı bugün Büyükşehir Belediyesi’nde yapıldı.

EGO Genel Müdürü Balamir Gündoğdu, Mastercard Türkiye Genel Müdürü Yiğit Çağlayan, E-Kent Genel Müdürü Ceyhun Kazancı, işbirliği protokolünü Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın da katıldığı törende imzaladı.

Uygulamanın denemesine başladıklarını 1 Ocak’ta tamamen sisteme geçileceğini belirten Mustafa Tuna şunları söyledi:

'Ankarakart bulmayla uğraşmayacaklar'

Ankaramıza gelen misafirlerimiz ve turistlerimiz Ankarakart’ı temin edecek yeri arama ve bulmayla uğraşmayacak. Cebindeki kredi kartı veya bankamatik kartıyla tek binişlik ücret olan 3 lirayla bu ulaşım hizmetini almış olacak. Büyük bir rahatlık getirmiş oluyoruz.

Başkan Tuna, mavi özel halk otobüslerinin (ÖHO) Ankarakart sistemine geçişiyle ilgili çalışmaların da sürdüğünü en kısa sürede geçileceğini belirtti.

''Yüzde 70’i ‘yetersiz bakiye sorununu çözün’ dedi''

Mastercard Genel Müdürü Yiğit Çağlayan da “Türkiye’de vatandaşlarımıza toplu taşımada neyi değiştirmek istersiniz diye sorduk. Yüzde 70’i ‘yetersiz bakiye sorununu çözün’ dedi. Biz de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımızın desteği ile temassız kart kabulü uygulamasını Ankara’da başlatıyoruz. Bugün akıllı şehir dediğimiz bu uygulama Londra, Madrid, Chicago, St. Petersburg gibi çok az kentte yapılabilmiş durumda” diye konuştu.

İmza töreninin ardından EGO Genel Müdürü Balamir Gündoğdu, Mastercard Türkiye Genel Müdürü Yiğit Çağlayan ve E-Kent Genel Müdürü Ceyhun Kazancı Büyükşehir hizmet binası önündeki EGO otobüsüne binerek validatöre temassız kredi kartı okuttu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Erdoğan Ankara'da konuşuyorÖnceki Haber

Başkan Erdoğan Ankara'da konuşuyor

CHP'li 3 isme FETÖ soruşturması!Sonraki Haber

CHP'li 3 isme FETÖ soruşturması!

Yorum Yazın

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek TUTUKLANDI !
Rüşvetin adı Tayland Çikolatası! CHP'li belediyenin 'baklava kutusundaki rüşvet' çarkında yeni detaylar...
Ahtapotun kolları Akdeniz'de! CHP'li belediyelere yeni dalga yolsuzluk operasyonu: İşte gözaltına alınan isimlerin oluşturduğu o rüşvet çarkı...
Adıyaman, Antalya ve Adana belediye başkanları gözaltına alındı
Son Dakika: Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı gözaltına alındı
CHP'yi karıştıracak mektup: Eski belediye başkanı cezaevinden yazdı!
İzmir'de yolsuzluk operasyonu: Tunç Soyer dahil 41 kişi tutuklandı
Belediye binasında rüşvet alırken kayda alındı! CHP'ye baklava operasyonu
Peygamber Efendimize hakaret eden Leman dergisi önünde protesto
Leman şerefsizi Doğan Pehlevan'ın sicili kabarık! Kirli geçmişi ortaya çıktı!
Adalet Bakanı Tunç duyurdu: Leman dergisi hakkında soruşturma
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon! Tunç Soyer gözaltına alındı Listede 157 kişi var
TSK'nın en büyük gücü: Türk Kara Kuvvetlerinin 2234. kuruluş yıl dönümü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine izin vermeyiz
Boykot yüzünden zarar eden CHP'li pazarcı AK Parti'ye geçti
Başsavcılıktan CHP talimatı: 86 kişinin ifadesi alınacak
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluk itirazına ret
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP demek cunta demektir
Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik övgüleri dünya basınında
Netanyahu: Türkiye ile Suriye'de çatışmak istemiyoruz

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar