İYİ Parti kurulurken Meral Akşener'in 'vitrin süsü' olarak kullandığı isimlerden Özcan Yeniçeri, o yapılanmada bulunduğundan ötürü pişman. Yeniçeri, kurucusu olduğu partide Türk milliyetçilerinin elimine edildiğini söyledi.
Kendisini milliyetçi ve FETÖ karşıtı olarak tanımlayan isimlerin İYİ Parti pişmanlığı sürüyor. Meral Akşener-Buğra Kavuncu yönetimindeki yapılanmada kurucular kurulu üyesi olarak görev alan ancak parti kurulduktan kısa bir süre sonra istifa etmek durumunda kalan Prof. Dr. Özcan Yeniçeri, samimi itiraflarda bulundu.
TVNet'te yayınlanan Sert Sorular programında Taha Hüseyin Karagöz'ün sorularını cevaplayan Yeniçeri, "İYİ Parti kurucuları arasında bulunduğunuz için pişman mısınız?" şeklindeki soruya "Evet" yanıtı verdi. 'Fikirlerine müşteri bulamadığı için partiden istifa ettiğini' söyleyen Yeniçeri, o dönem parti kurucularının kendisiyle aynı idealler içinde olduklarını düşündüğünü ancak bunun böyle olmadığını gördüğünü belirterek şunları söyledi:
"İYİ Parti kurulurken MHP'den kopan kişiler vardı. Orada homojen bir yapı içinde olacağımızı düşünüyorduk. Oradakilerin Türkiye meselelerine bizim gibi baktığını düşünüyorduk ama bakmıyorlarmış. Parti yönetiminin demokratik bir yapıda hareket edeceğini düşündük. Ancak gördük ki, bizim fikirlerimize itimat edilmedi. Oraya giden Türk milliyetçilerinin birçoğu elimine edildi."
MUHALEFET ALTERNATİF ÇIKARAMADI
"Türkiye'de iktidar çok güçlü. Buna karşılık muhalefet çok zayıf. Muhalefet 20 sene içerisinde Türkiye'yi AK Parti iktidarına mahkum etmiştir. Çünkü bir alternatif ortaya çıkaramadılar. Ben AK Parti'nin, CHP'nin doğru taraflarını alıp bundan meydana gelebilecek bir konsept oluşturalım dedim. AK Parti'den İslam'ı ve Osmanlı'yı, CHP'den demokrasiyi ve laikliği alarak bir parti oluşturalım dedim. MHP zaten milliyetçiliği içselleştiriyor. Biz daha farklı, her taraftan oy alabilecek bir yaklaşım oluşturalım dedim."
İYİ Parti kurucu üyeleri Yusuf Halaçoğlu, Özcan Yeniçeri ve Nevzat Bor partiden istifalarını 2018 Ağustos'unda duyurmuştu.
"Bizim görüşlerimiz uygulamaya konulmadı. Türkiye'deki bazı partiler 'Türküm' derken zorluk çekiyor. Bazıları 'Müslümanız' derken zorlanıyor. Biz bütün bunların hepsini aynı konsept içinde düşünen bir yapı üretelim dedik. Bu itibar görmedi. Kongrelerde başkalarının ön plana çıkarıldığını gördük. Adım adım Türk milliyetçilerinin elimine edildiğini görünce ayrılma kararı aldık."
ANLAŞAMAMAKTA ANLAŞMA MASASI
Muhalefet partilerinin bir araya geldiği Altılı İttifak masasını da yorumlayan Yeniçeri, şunları söyledi: "Hiçbir konuda anlaşamamakta anlaşma masası... Partilerin gölgeleri var orada. Bunların belli kişilerde anlaşabilmeleri oldukça zor. Ortaya çıkabilirler ama her birinin aklından başka bir şey geçiyor. Son seçim yasasının değişmesi birçok şeyi altüst etti. Bir araya gelmesinin anlamı ortadan kalktı."
Kaynak:trhber
Yorum Yazın