Pentagon'dan flaş "yeni saldırı" açıklaması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ABD Genelkurmay Başkanlığı sözcüsü Kenneth Mckenze, tüm hedefleri vurduklarını iddia ederek yeni saldırı hazırlıklarının sürdüğünü söyledi.Pentagon sözcüsü Dana White, operasyonun başarılı olduğunu açıkladı. Bakanlık sözcüleri düzenlenen basın toplantısında, ABD’nin, Esad rejiminin kimyasal silah kullandıklarından emin olduğunu ve ellerinde ciddi kanıtlar olduğunu söyledi.

 

Kenneth Mckenzie ve Pentagon sözcüsü Dana White ile ilgili görsel sonucu

 

ABD, Fransa ve İngiltere'nin Suriye'de kimyasal silah kullanıldığı gerekçesiyle sabah saatlerinde yaptığı saldırının ardından Pentagon'dan sürpriz bir açıklama geldi. ABD Genelkurmay Başkanlığı sözcüsü Kenneth Mckenze ve Pentagon sözcüsü Dana White'ın birlikte yaptığı basın toplantısında, yeni saldırının sinyalleri verildi.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, ABD'nin İngiltere ve Fransa ile birlikte Suriye'ye gerçekleştirdiği hava saldırısı hakkında, "Tüm hedefler başarı ile vuruldu" dedi.

ABD'nin Genel Kurmay Başkanlığı olan Pentagon'dan yapılan son dakika açıklamasında, Suriye'de kullanılan kimyasal silah ile ilgili kanıtlarına çok güvendikleri bildirildi.

 

"AÇIK BİR MESAJ VERDİK"

Bakanlık sözcüleri düzenlenen basın toplantısında, ABD'nin, Esad rejiminin kimyasal silah kullandıklarından emin olduğunu ve ellerinde ciddi kanıtlar olduğunu söyledi. Basına verilen açıklamada, "Dün gece Esad'a açık bir mesaj verdik, umarım bunu anlamıştır" diyen sözcüler, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin iki ülkesi olan İngiltere ve Fransa'nın yanlarında olduğunu hatırlattı.

Bakanlık sözcüleri dün gece 3 farklı hedefteki 105 noktanın İngiltere ve Fransa ile koordineli olarak, başarı ile vurulduğunu onayladı. ABD'nin, hiç kimsenin uluslararası yasaları çiğnemesine göz yummayacağını söyleyen Pentagon sözcüleri, saldırıdan önce Rusya ile bir iletişimleri olmadığını da belirtti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cumhurbaşkanı Erdoğan Başakşehir'de konuştuÖnceki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan Başakşehir'de konu...

Beşiktaş Belediyesi'nde kavga bitmiyorSonraki Haber

Beşiktaş Belediyesi'nde kavga bitmiyor

Yorum Yazın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine izin vermeyiz
Boykot yüzünden zarar eden CHP'li pazarcı AK Parti'ye geçti
Başsavcılıktan CHP talimatı: 86 kişinin ifadesi alınacak
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluk itirazına ret
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP demek cunta demektir
Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik övgüleri dünya basınında
Netanyahu: Türkiye ile Suriye'de çatışmak istemiyoruz
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Özgür Özel'e: Artık haddini bil
Devlet Bahçeli 2 ay sonra kameralar karşısında
Vatandaş isyanda! “Boykot çağrısından sonra CHP’den istifa ettim"
Boykot çağrısı yapan Aybüke Pusat, Teşkilat dizisinden atıldı
ABD Başkanı Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü
Aslı Baykal : ''Zor oldu ama tehlikenin ucundan dönmüşüz.''
Süleyman Soylu'dan Cumhurbaşkanı'na hakarete tepki: Sabrımızı yanlış anlıyorsunuz
İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında mahkeme kararları açıklıyor
Ekrem TUTUKLANDI....................
İBB Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun tutuklandı
Aslı Baykal'dan CHP'ye FÜZE !
Görülmemiş rüşvet tehdidi! 'Geleceğin Cumhurbaşkanı ile kötü olmak mı istiyorsunuz?'
CHP, 6 Nisan günü olağanüstü kurultay yapma kararı aldı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar