PKK bağlantılı adayları CHP’li diye savundu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
PKK bağlantılı adayları CHP’li diye savundu
CHP lideri Kılıçdaroğlu, PKK ile bağlantılı adaylara “Tamamı CHP’li” diyerek sahip çıktı. Kılıçdaroğlu’nun savunduğu adaylar arasında terör örgütü PKK’ya yardım ve yataklıktan tutuklanan, molotoflu eyleme katılan ve teröristlere kuryelik yapan bile var

CHP, İP ve Saadet Partisi'nin terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile giriştiği kirli ittifakın gerçek yüzü, belediye meclis üyesi adaylarının PKK/KCK bağlantılarının deşifre edilmesiyle ortaya çıktı. Örgütle bağlantılı 224 kişinin CHP'den, 81 kişinin Saadet Partisi'nden, 29 kişinin ise İYİ Parti'den olmak üzere 334 kişinin aday gösterildiği belirlendi. CHP, İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere 46 ilde PKK bağlantılı oldukları ve daha önce örtgüte yardım ve yataklık yaptıkları belirtelen adaylara listelerinde yer verdi. İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu'nun listesinde PKK/KCK terör örgütü iltisaklı 13 kişi, İzmir adayı Tunç Soyer'in listesinde 14 kişi, Ankara adayı Mansur Yavaş'ın listesinde ise örgütle iltisaklı 2 kişi bulunuyor.

HEPSİ CHP'LİYMİŞ
Tüm bunları görmezden gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu konudaki sorulara PKK/KCK bağlantılı adayları savunarak yanıt verdi. CHP'nin listesinde yer alan 224 PKK bağlantılı adayı görmezlikten gelen Kılıçdaroğlu, "Bizim belediye meclis üyesi olarak belirlediğimiz adayların tamamı CHP'li. Bizim üyemiz, yıllardır veya yeni gelmiştir. Bunların her birisi için YSK aday olabilir demiştir" diye konuştu. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "Hepsi CHP'li" dediği adaylar arasında terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklıktan tututuklanan da var, teröristlere kuryelik yapan da.

İŞTE KILIÇDAROĞLU'NUN GÖZDELERİ

 ŞÜKRÜ BAYAV: CHP Adana/Yüreğir İlçe Belediye Meclis Üyesi Adayı. 1996'da örgüt bağlantısından gözaltına alındı. 2003'te molotoflu eylemlere katıldı ve tutuklandı.
 İLYAS ARZU: CHP Adana/Karataş İlçe Belediye Meclis Üyesi Adayı. 2010'da Seyhan İlköğretim Okulu'nda ele geçirilen patlayıcı maddeyi hazırlayan Aslan İlhan'la irtibatı tespit edildi. Molotoflu eyleme katıldı.
 MEHMET GÜNDÜZ: CHP Ağrı Taşlıçay İlçe Belediye Meclis Üyesi Adayı. Örgüt mensuplarına milislik faaliyetlerinde bulundu.
 ABDULBAKİ KARAAĞAÇ: CHP Antalya/Kepez İlçesi İlçe Belediye Meclisi Üyesi Adayı. 1991'de örgüt propagandası suçundan tutuklandı.
 ONUR YILMAZ: CHP Ardahan/Merkez İlçe Belediye Meclisi Üyesi Adayı. 2013'te Kağızman kırsalında örgüt mensuplarıyla görüştü.
 MEHMET AYNA: CHP Bingöl/Yayladere İlçe Belediye Meclisi Üyesi Adayı. Yayladere ve Karakoçan'da terör örgütü mensuplarına kuryelik yaptı.
 CİHAN ÇETİN: CHP Diyarbakır-Bismil İlçesi Belediye Meclis Üyesi Adayı. 2016'da Bismil'den bir kişiyi terör örgütü mensupları ile görüştürmek için Savur kırsalına götürdü.
 MUSA AYDIN: CHP Gaziantep/ Şehitkamil İlçesi Belediye Meclis Üyesi Adayı. 2014-2016'da Adıyaman Üniversitesi'nde terör örgütünün gençlik yapılanmasında faaliyet suçundan tutuklandığı belirlendi.
 MURAT KOPARAN: CHP Hakkari/Yüksekova İl Belediye Meclis Üyesi Adayı. 2011-2015 arası örgütün gençlik yapılanmasında faaliyet gösterdi. 2016-2018 arasında örgüt adına kurye, milis faaliyetlerinde bulundu.
 BURHAN YANIK: CHP Hakkari/ Yüksekova İlçesi Büyükçiftlik Beldesi Belde Belediye Meclis Üyesi Adayı. Koruculuk yaparken terör örgütüne mühimmat ve maddi yardımda bulundu. 2012- 2013'te cezaevinde yattı.
 SÜLEYMEN AYHAN: CHP Yüksekova İlçesi ilçe Belediye Meclis Üyesi Adayı. 2008'de Yüksekova'da nevruz etkinliklerinde gözaltına alındı. 2014'te terör örgütü adına kurye/işbirlikçilik faaliyetlerinde bulundu.
 SİDAR ÇİVİ: CHP Hakkari/ Merkez İlçe Belediye Meclis Üyesi Adayı. 2009'da Hakkari'de güvenlik güçlerine taşlı/molotoflu saldırı eylemlerine karıştı.
 DAİMİ GÖZE: CHP Bingöl/ Yedisu İlçesi İlçe Belediye Meclisi Üyesi Adayı. 2016'da örgüt faaliyetlerinden tutuklandı.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kılıçdaroğlu'nun görmediği dev eserlerÖnceki Haber

Kılıçdaroğlu'nun görmediği dev eserler

CHP’nin İzmir adayı Tunç Soyer, mason çıktıSonraki Haber

CHP’nin İzmir adayı Tunç Soyer, mason çı...

Yorum Yazın

Aydın'da rantın "Ağbaba'sı var! Çerçioğlu'na CHP rozeti attıran yapı deşifre: Kuşadası'nda çökülen arsalar... Didim'de kapatılan araziler
İstanbul Valiliği'nden sokak köpeği açıklaması: İvedilikle toplanmalı
Muhittin Böcek'in oğlu tutuklandı
Selçuk Bayraktar 2024'te en fazla gelir vergisi ödeyen kişi oldu
Özlem Çerçioğlu’nu istifaya götüren kişinin Bülent Tezcan olduğu ortaya çıktı! İşte CHP’nin 6 milyarlık rant ısrarı ve perde arkası...
Muhittin Böcek’in oğlu, yurt dışı dönüşü gözaltına alındı
Özgür Özel’den İmamoğlu’nun uykularını kaçıracak beddua: Allah hırsızların belasını versin!
Özlem Çerçioğlu'ndan Özel'e gönderme: İmar rantına geçit yok!
SON DAKİKA! Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney tutuklandı
Tanju Özcan'ın kumarhanede çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NEXT Sosyal hesabından ilk paylaşım!
15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in kızı Elif Nur Halisdemir, teğmenlik diplomasını aldı
İBB'ye 9. dalga operasyon! Beyoğlu Belediye Başkanı dahil onlarca kişi gözaltına alındı
9 Belediye Başkanı AK Parti'ye katıldı!
Özlem Çerçioğlu CHP'den istifa ettiğini duyurdu
Özgür Özel'in dosyası yine boş çıktı: Avukat görüşmesini anlattı
Avukat Rezan Epözdemir tutuklandı
İBB'deki rüşvet çarkı böyle gözler önüne serildi! İşte para destelerinin sayıldığı anlar
SON DAKİKA! Toplu sözleşmede hükümetin memurlara teklifi belli oldu
Milletin adamı, ülkenin mimarı: Erdoğan'ın liderliğinde hayallerin gerçeğe dönüştüğü 11 yıl!

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar