Provokatörlere Bakan Soylu'dan sert tepki: İstanbul'da oturup sıkıntı vermeyin

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Provokatörlere Bakan Soylu'dan sert tepki: İstanbul'da oturup sıkıntı vermeyin
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, orman yangınları hakkında açıkalmalarda bulundu. Bakan Soylu, 'İstanbul'da başka yerde durup yangın bölgesindeki insanları sıkıntı içine koymanın bir anlamı yok.' diyerek tepki gösterdi.

Provokatörlere Bakan Soylu'dan sert tepki: İstanbul'da oturup sıkıntı vermeyin

Bakan Pakdemirli bir çok bölgede yangın söndürme çalışmasının devam ettiğini, hava sıcaklığının en yüksek seviyede bulunduğunu, nemin de en düşük seviyede olduğunu söyledi. Pakdemirli "(28 Temmuz-3 Ağustos) 38 ilde bu tarihler arasında 163 yangın çıktı. 152 tanesi söndürüldü" dedi.

Pakdemirli, yangınlarla mücadele ederken diğer taraftan yangınların ciddi oranda zararlara yol açtığını, Adana, Mersin, Osmaniye ve Antalya ve Muğla'da tespitlerin devam ettiğini, mağduriyetin giderilmeye başlandığını açıkladı.

Yangınların büyüme riski ve tehdit boyutuna göre müdahelenin sürdüğünü söyleyen Pakdemirli, yangınlara hem karadan hem de havadan müdahalenin sürdüğünü dile getirdi. Pakdemirli "Yangına karşı çok ciddi bir savaş veriliyor. Bu savaşta moral ve motivasyonu en yüksek seviyede tutmamız gerek." dedi.

Hava araçları ile ilgili yeterli veya yeterli değil şeklinde tartışmaların olduğuna değinen Pakdemirli Portekiz, Yunanistan ve İtalya'daki hava araçlarının sayısını verdikten sonra Türkiye'nin helikopter sayısının 53 dolayında olduğunu dile getirdi.

Yurt dışından Türkiye'ye gelen tekliflere değinen Bakan Pakdemirli gelen hava araçları ile birlikte Türkiye'nin hava aracı sayısının 70'in üstüne çıktığını dile getirirken hava yangınlarının normal olup olmadığına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Pakdemirli'den sonra söz alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yangınlarla ilgili tespitlerde bulunurken havanın sıcak olması, nemin az olması ve rüzgarın olmasının dezavantaj olduğunu belirterek "Hem sabır gösteren, bu çalışmalara katılan tüm Muğlalı hemşehrilerimize buradan şükranlarımızı ifade etmek isteriz." dedi.

Marmaris'ten gelirken iki yerde yangın gördüklerini anlatan Soylu, "İnşallah yarın akşam vatandaşlarımıza daha iyi haberler verme imkanımız olur. Türkiye'deki tüm kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür etmek istiyorum. Herkes bu işte olmayı bir vatandaşlık görevi olarak görüyor. Herkes Kırmızı Beyaz Türkiye forması ile mücadele ediyor. Provakasyon varmı var, halkımıza yalan söylemek istemem. Ormancımızın yanına gidip provakatif davranışlar içinde olanlar da bizi üzmüyor değil." dedi.

Süleyman Soylu sözlerini şöyle sürdürdü

İstanbul'da başka yerde durup yangın bölgesindeki insanları sıkıntı içine koymanın bir anlamı yok. Burada yangınla ilgili her türlü bilgi akışı sağlanıyor. Biz an be an bölgede yaşıyoruz ve durumu görüyoruz. Sanatçı veya prof olabilirsiniz ama insanların hayatları ile duyguları ile oynamanın hiçbir hakları yok. Burada herkes hayatları ile yangınları söndürmenin çabası içinde. Spekulatif, provakatif tavır içinde olmanın bir anlamı yok. Türkiye'de ne kadar belediye varsa, Adıyamanından en küçük şehrine kadar yardımlarını bölgeye gönderiyorlar. Bazı milletvekillerinin kalkıp "polisin TOMA'sı vatandaşa su sıkıyor, yangına sıkmıyor" diyor, yangın başından itibaren TOMA'lar yangın bölgesinde ve su sıkmaya devam ediyor.

Kaynak:yeni akit


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Erkek Eşofman Takımı Modelleri ile Günlük Tarzınız Hazır!Önceki Haber

Erkek Eşofman Takımı Modelleri ile Günlü...

Havai fişek attılar! İtfaiye yetişmese orman yanıyorduSonraki Haber

Havai fişek attılar! İtfaiye yetişmese o...

Yorum Yazın

Trafikte yol kesene hapis cezası geliyor!
Kemal Kılıçdaroğlu ile Uğur Dündar birbirine girdi
Avrupa'dan gelen krediler "Eko"sisteme aktı! 121 milyar TL'lik faturasını halk ödüyor
Aydın'da rantın "Ağbaba'sı var! Çerçioğlu'na CHP rozeti attıran yapı deşifre: Kuşadası'nda çökülen arsalar... Didim'de kapatılan araziler
İstanbul Valiliği'nden sokak köpeği açıklaması: İvedilikle toplanmalı
Muhittin Böcek'in oğlu tutuklandı
Selçuk Bayraktar 2024'te en fazla gelir vergisi ödeyen kişi oldu
Özlem Çerçioğlu’nu istifaya götüren kişinin Bülent Tezcan olduğu ortaya çıktı! İşte CHP’nin 6 milyarlık rant ısrarı ve perde arkası...
Muhittin Böcek’in oğlu, yurt dışı dönüşü gözaltına alındı
Özgür Özel’den İmamoğlu’nun uykularını kaçıracak beddua: Allah hırsızların belasını versin!
Özlem Çerçioğlu'ndan Özel'e gönderme: İmar rantına geçit yok!
SON DAKİKA! Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney tutuklandı
Tanju Özcan'ın kumarhanede çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NEXT Sosyal hesabından ilk paylaşım!
15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in kızı Elif Nur Halisdemir, teğmenlik diplomasını aldı
İBB'ye 9. dalga operasyon! Beyoğlu Belediye Başkanı dahil onlarca kişi gözaltına alındı
9 Belediye Başkanı AK Parti'ye katıldı!
Özlem Çerçioğlu CHP'den istifa ettiğini duyurdu
Özgür Özel'in dosyası yine boş çıktı: Avukat görüşmesini anlattı
Avukat Rezan Epözdemir tutuklandı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar